Noord-Korea in de rouw, Kim Jong Il opgevolgd door zijn zoon

Je kunt aan de nieuwslezeres zien dat het een zwarte dag is: zij leest voor dat Kim Jong-il zaterdag is overleden aan een hartaanval tijdens een treinreis door zijn land. Volgens de presentator, gekleed in het zwart, was de de 'Geliefde Leider'  zowel fysiek als mentaal overwerkt.
Kim Jong-il is 69 of 70 jaar geworden, maar waarnemers menen dat de man al jaren ziek was. Hij kwam aan de macht in 1994. Toen overleed zijn vader Kim Il Song, de stichter van het communistische land, op zijn 82ste.

Noord-Korea is één van de meest gesloten landen ter wereld. Verwacht wordt dat het overlijden van de president heel wat inwoners zal schockeren.
Noord-Korea is - uiteraard - een marxistische dictatuur, maar ook nog een met de rare kantjes van een sekte. Zo zijn drielingen officieel verdacht, en moet je die als moeder overdragen aan de staat die hen dan apart laat opgroeien

Kim's derde zoon, Kim Jong-un, die in 1983 of 1984 geboren is, zal hem opvolgen. De Noord-Koreaanse staatsomroep riep de bevolking al op hem als nieuwe leider te erkennen.