Isis volgende doel het westen?

Vrijwel meteen nadat Amerika zijn eerste bombardement uitvoerde op Isis-strijders in Irak kondigde de groep aan dat Amerika het volgende doelwit is. "It is a clear message that the war is against Islam and the mujahideen. The mujahideen must strive and seek to execute proactive operations in their own home, America, to discipline America and its criminal soldiers," schreef propagandist Abu al-Ayna al-Khorasani, op het Isis-forum Shumukh al-Islam. Isis heeft heel veel geld beschikbaar om terroristen te betalen. Dat kunnen manschappen zijn die daarvoor naar het westen worden gestuurd, maar de groep kan ook gebruik maken van Europeanen die met hen hebben gevochten en nu weer terug zijn in Europa. De man die 4 mensen doodschoot in het Joods museum in Brussel is daarvan een voorbeeld. Hoe Isis Amerika denkt te gaan treffen is niet duidelijk, maar dat de ambitie er is wel.

Bron(nen):   CNN      

48 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jan Terlouw

  Dat zag iedereen toch aankomen? Ik ben blij dat de VS heeft ingegrepen maar het zou naïef zijn om te denken dat de ISIS niet met een tegenreactie zou komen. En by the way: de Amerikanen hebben zelf voor de chaos in Irak gezorgd door hun illegale oorlog en zijn primair verantwoordelijk om weer rust terug te brengen in het land.

  • Peter

   De Amerikanen hadden niet voor politieagent moeten spelen. Dat kunnen ze niet.
   Gaat ze zeker niet lukken in Azië.
   Alsof China wel goede bedoelingen heeft met Afrika. Hahaha.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Jan Terlouw

    Het verschil tussen China en de VS is dat China heel transparant is in waar ze op uit zijn: geld verdienen. De VS daarentegen heeft verborgen agendan’s. Onder het mom van democratie worden landen binnengevallen (Irak) en bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet maar uiteindelijk draait het bij de VS slechts om 1 ding: olie.

    (in antwoord op Peter)
   • Heldoppantoffels

    Geen van de machtsblokken lijkt goede intenties te hebben, helaas. Dat zegt naar mijn mening wel iets over de staat van de mensheid.

    (in antwoord op Peter)
 2. Paulraw

  Kan iemand aangeven waar de Russen zo massaal moslimextremisten hebben gesteund zoals wij hebben gedaan?
  We zijn nu al jaren bezig onze eigen rotzooi op te ruimen. We gaan die Russen nog hard nodig hebben in deze bij de bestrijding.

  • Peter

   Rusland steunde ook diktators. Het is nog altijd een gevecht tussen Rusland en Amerika. Er is nog steeds geen direkte konfrontatie. Maar alle oorlogen draaien om het imperialisme van die 2. Waarom dacht dat je dat SU zo groot was ? Daar droomt toch iedere Rus weer van ? Hetzelfde gebeurde daar als in China. Zo’n groot land valt vroeg of laat vanzelf uit elkaar en valt ook ten prooi aan korruptie. En om de 4, 5 jaar kan een beleid veranderen. Sommige wetten kunnen ingrijpende veranderingen op den duur brengen.

   Men heeft zich vergist in de oplaaiende burgeroorlogen.
   Amerika heeft ook geprobeerd Egypte te helpen, maar uiteindelijk werd het weer een chaos.
   Niemand snapt waarom die landen zoveel problemen hebben met zichzelf.
   Ook in Syrië hebben 2 landen de boel op lopen stoken.
   In al die oorlogen was het het kapitalisme en het kommunisme dat daar probeerde voet aan de grond te krijgen.

   Vergeet niet dat echte veranderingen eeuwen kost.
   De arrogantie van het hele westen zie je terug bij werkgevers.
   Uiteindelijk trekken die weer aan het langste end en hebben die de absolute macht. Daarom zie je de bevolking weer verarmen en rechteloos worden.

   Maar reken maar dat we met al die import van het buitenlanders hier dezelfde problemen gaan krijgen.
   Je ziet het nu al eskaleren.
   Ze steken je dadelijk neer of ze snijden je kop er af.
   Vergeet ook niet dat het Ottomaanse rijk nog steeds bestaat.
   Overigens is de ramadan hier onze eigen dagen al aan het verdrijven. Zwarte Piet is ineens niet goed meer.
   Straks sneuvelt die andere schijnheilige.
   Waarom zal de geschiedenis zich niet herhalen ?
   Nu een inquisitie van de islam.
   Het is ze waarschijnlijk nog nooit gelukt.

   (in antwoord op Paulraw)
 3. Jan Terlouw

  Dat hebben de Russen voor zo ver ik weet de afgelopen decennia niet gedaan. Je kan zeggen wat je wil over die Russen maar ze hebben een recht toe recht aan beleid. Heel transparant. Anders dan de VS. Waar de VS gehaat wordt vanwege hun dubbele moraal en verborgen agenda’s jegens de islamitische wereld wordt Rusland gezien als een land dat zich vooral bezig houdt met hun interne aangelegenheden en maken zich alleen druk om wat direct gebeurt aan hun landsgrenzen. En verwacht maar niet dat Rusland zich voor het karretje laat spannen van het westen. Het westen heeft er een puinhoop van gemaakt in het midden oosten en Afrika door steun aan dictatoriale regimes ( saudi Arabië, Qatar, VAE, Egypte, Tunesië, marokko, Egypte) en de illegale oorlog van VS in Irak; ze mogen nu hun eigen boontjes doppen. Ik had vroeger heilig geloof in de VS en west Europa als voorvechters van democratie maar inmiddels is die geloof allang vervlogen. Het draait allemaal om belangen en de daarbij behorende verborgen agenda’s.

  • harrr

   Goh, dat ik jou ooit nog eens een plusje zou geven.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
  • Karel Kritisch

   Jaja de wereld zit echt heel gecompliceerd in elkaar Jan.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Heldoppantoffels

    Help mij even, ik snap niet wat je nu eigenlijk wil zeggen.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Dat die man het licht gezien heeft. ‘Het draait allemaal om belangen en de daarbij behorende verborgen agenda’s’ en het mooie is dat hij nu nog denkt dat de Russen wel transparant zijn. Wat een giller.

     (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Heldoppantoffels

      Tja dat is zijn perspectief hè!?

      **flauwe modus uit**
      Ehm inderdaad Rusland is geen haar beter, de VS staan nu eenmaal meer onder het vergrootglas. Terecht dat ze onder dat vergrootglas staan overigens, de VS krijgen de laatste jaren (zichtbaar) meer nare trekjes.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
 4. Likoed Nederland

  Islamitische haat en moordzucht tegen mensen van een ander
  geloof is wat het hele Midden-Oosten en Noord-Afrika kapot maakt.

  Hamas, Isis, Boko Haram, Al-Shabaab, Al-Qaida, Al-Nusra, Taliban enz., allemaal op hetzelfde uit.
  En dat dreigt zich inderdaad naar buiten de regio uit te breiden.

  • Jan Terlouw

   Likoed. De propaganda ‘groupie’ van Israel. Al die groepen bij elkaar hebben niet zoveel wandaden gepleegd als Israel sinds haar bestaan. Israel is verantwoordelijk voor de deportatie van miljoenen Palestijnen en de dood van tienduizenden onschuldige vrouwen en kinderen. En dan de VS. Het enige land ter wereld dat ooit kernwapens heeft ingezet. Niet door China, Rusland, noord Korea, Iran of welk ander islamitisch land maar door het land dat zegt mensenrechten hoog in het vaandel te hebben. Er zijn toen door die 2 kernbommen honderd duizenden onschuldige vrouwen en kinderen omgekomen. Dankzij de VS. En o ja. Duitsland, de kwade genius achter de 1ste en 2de Wereldoorlog wat het leven heeft gekost aan in totaal honderd miljoen burgers waaronder 6 miljoen joden. Daar is geen moslim bij betrokken geweest. Maar dat wist je natuurlijk wel.

   (in antwoord op Likoed Nederland)
   • Likoed Nederland

    “deportatie van miljoenen Palestijnen”. Hoe veel is uw neus aangegroeid toen u dat opschreef?

    (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Jan Terlouw

     Hhhm…volgens mij staan niet moslims maar een ander bevolkingsgroep bekend om hun Neuzen.

     1948-1948 Israel doodt tijdens de Nakba –de catastrofe- 13.000 Palestijnen en verjaagt 750.000 Palestijnen uit hun steden en dorpen. Israel verovert 78% van het oorspronkelijke Palestina. (kaart 3) Afstammelingen van de mensen die toen verdreven werden wonen tot op de dag van vandaag in ongeveer 100 vluchtelingenkampen in Libanon, Syrië, Jordanië, de westelijke jordaanoever en de Gazastrook. Anderen zijn tot op de dag van vandaag tweederangsburgers in Israel. VN resolutie 194 roept Israel op deze vluchtelingen te laten terugkeren. Israel geeft aan deze resolutie geen uitvoering. Meer dan 400 Palestijnse dorpen worden na de verdrijving van de oorspronkelijke bewoners door Israel met de grond gelijk gemaakt. Op veel van die dorpen worden bossen geplant. Nederlandse schoolkinderen die in de jaren vijftig geld voor dat soort bossen inzamelden, kregen te horen dat de zionisten de lege woestijn tot bloei hadden gebracht.

     (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Jan Terlouw

      Als je die 750.000 verdreven Palestijnen optelt met de Palestijnen die momenteel in vluchtelingenkampen zitten in Syrië, Libanon en Jordanië dan kom je uit op een paar miljoen verdreven Palestijnen.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Likoed Nederland

      Wat een rare kronkel. Dat de Arabieren ook de kleinkinderen van vluchtelingen blijven opsluiten, is Israel niet te verwijten.

      Die Palestijnse vluchtelingen hebben vrijwel allemaal geen soldaat gezien, maar vluchten omdat de Palestijnse leiders zeiden dat ze dan de Joden makkelijker konden doden.

      De Arabieren starten een uitroeiingoorlog: In
      de woorden van de voorzitter van de Arabische Liga destijds:

      “Het zal een oorlog zijn van uitroeiing en van reusachtige slachting, waarover gesproken zal worden zoals over de Mongoolse bloedbaden en de kruistochten.”
      Overigens vluchten er een miljoen Arabische Joden uit de Arabische landen naar Israel, vanwege pogroms.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Heldoppantoffels

      Soms voel ik wel wat voor een groot hek erom en los het samen maar op, maar dat past een beschaafd persoon helaas niet.

      Ik ervaar de Joden als geen haar beter dan Arabieren en Likoed is (gelukkig) herkenbaar partijdig.

      (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Likoed Nederland

      Wat triest dat u het verschil niet ziet tussen mensen die zich legitiem verdedigen tegen genocide, en de mensen die genocide willen plegen.

      http://likud.nl/2014/05/hamas-geeft-kleuters-een-ideaal-de-joden-uitroeien/

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Jan Terlouw

      Daar komt de propaganda toeter van likoed weer! Als jij mijn huis kapot bombardeert, mijn ouders broers en zussen uitmoordt wat verwacht je dan dat ik mijn kinderen leer? Ik zou je terecht afschilderen als een bloeddorstige moordenaar. En dat is wat er in het filmpje gebeurt.

      (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Likoed Nederland

      Daarom kunnen moslimfundamentalisten iedereen met een ander geloof zo makkelijk vermoorden.
      Omdat nuttige idioten alles geloven wat hun op de mouw wordt gespeld.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Heldoppantoffels

      Propaganda….gaaaaaaaap!!! Ik heb vaak genoeg gezien hoe joden omgaan met het Palestijnse probleem, dat deed mij denken aan een zwarte periode gedurende de vorige eeuw.

      (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Karel Kritisch

      Het is een stammenstrijd..

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Karel Kritisch

      Het is een situatie die de Arabische wereld graag in stand houdt. Het is een stammenstrijd. Waar zijn al die duizenden moslims die tegen Syrie en ISIS demonstreren? Boko Haram? Die maken nog meer slachtoffers.. het is selectieve verontwaardiging. Ik ben zeker niet voor de Israëlische buitenproportionele verdediging. Maar jij hebt echt oogkleppen op Jan

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Karel Kritisch

      Goh en jij vraagt je niet af waarom 65 jaar later Palestijnen nog in kampen wonen?

      (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Heldoppantoffels

     Dat mensen nog reageren op propaganda van Likoed Nederland…. Het arme ik syndroom van onze Likoed vrindjes, brrrr enge lui.

     (in antwoord op Likoed Nederland)
   • Peter

    Geloof op zich is al een misdaad ! Er zijn maar weinig vredelievende levenswijzen. De katholieken waren ook niet misselijk. En wie durft er te zeggen dat hij of zij volkomen geweldloos is ? Als de VN deze ellende had voorzien hadden ze waarschijnlijk Israël niet erkend. Hadden de Engelsen het niet kado gegeven. De VN is de grootste krimineelste organisatie. 1 en al korrupte van volgevreten personen zoals nu Moon met zijn hypokriete oproepen. Toevallig een zuid Koreaan. Ze ruziën daar om en in een zandbak. Heb je die paleizen daar zien staan buiten dat gebied ? Wat een luxe daar is. Veel groter en mooier dan hier ooit is geweest. En die Arabieren doen geen flikker voor ze. De grootste onderdrukking is nog wel in Azië.

    (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Karel Kritisch

     Goh ben jij toen jij klein was in de ketel met ongenuanceerdheid gevallen?

     (in antwoord op Peter)
   • harrr

    Hitler was in het begin bezig de joden te exporteren buiten europa
    De grootmufti van jeruzalem was het daar niet mee eens.
    Om de innige relatie tussen de nazi’s en de moslimwereld (waren toen al 2 handen op 1 buik) op peil te houden is hitler daar dus mee gestopt. De gevolgen kennen we.,…
    Dus de moslims waren niet zo onschuldig als jij beweert

    (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Karel Kritisch

    Volgens mij kan jij dan niet tellen Jan. Want het stukje wat je hier neerzet is ook niet zonder retoriek en propaganda. Je mag vinden wat je vindt van Israël maar je moet geen feiten gaan verdraaien. Deze groepen die de eenzijdige spreekbuis Likoed hier noemt zullen zonder knipperen meteen kernwapens inzetten als ze de mogelijkheid hebben. Israël wordt meteen weggevaagd en daarna alle andere kafirs, incl. jij met beperkte rationaliteit en beperkt begrip van de geschiedenis.

    (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Heldoppantoffels

     Demagogische trekjes zijn jou niet vreemd Karel. Je trekt de conclusie dat hij beperkte rationaliteit en begrip heeft van de geschiedenis, dat is ook wel erg arrogant. Voel jij je zo verheven knul?

     (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Och een aanval op de man. Waren je argumenten op?
      Iedereen heeft beperkte rationaliteit. Aan begrip van geschiedenis kun je werken he. Voor demagogie kun je beter bij Jan zijn.

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Heldoppantoffels

      Kritisch zijn is makkelijk, maar niet naar jezelf hè Karel Kritisch….. Zoals je…. kritisch… had kunnen lezen in je eigen reactie speel je het zelf op de man richting Jan. Dat rijmt, wat fijn.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
 5. Tegendraads

  Ik mag hopen dat ze zo stom zijn om de NAVO de oorlog te verklaren. Ze zullen in een paar maanden tijd zijn weggevaagd.

 6. Peter

  Ik hoop het dat ze zo slim zullen zijn een paar EUropese steden aan te vallen. De Gaza-gekte slaat finaal door. Misschien is het allemaal zo gek nog niet, om het zwaar korrupte en arrogante westen een lesje te leren. Vooral politici maken zich schuldig aan genocides. Vandaag de verkiezing van Erdogan. Ik weet nu zeker dat hij wint. Is niet zo moeilijk in al die nep demokratische landen. Waar alleen rijke en korrupte mensen een kans maken. Ik ben niet bang voor ISis. Ik heb niks te vrezen. Het westen (lees: politici) heeft zelf de haat aangewakkerd en gevoed. En haat verslindt alles. Is nog erger dan het heetste vuur. ISis zit hier inderdaad allang. De koppen zullen hier ook spoedig gaan rollen.

  • Karel Kritisch

   Jij hoopt dus dat er onschuldige slachtoffers vallen hier? Misschien blazen ze je moeder wel op de volgende keer. Ik weet niet in wel Westen jij leeft? Maar niet alleen rijke en corrupte mensen maken hier een kans hoor. Je bent totaal verknipt.

   (in antwoord op Peter)
 7. Dead Silence

  Ik word een beetje moe van al die islamdiscussies. Feit is dat waar ze ook zijn er problemen zijn. Of dat nu in het zwembad, op straat, in de wijk, stad of in een land is, maakt niet uit, waar ze zijn is trammelant. Maar anderen zijn het altijd schuld.

  • Heldoppantoffels

   Tja daar heb je ook wel een punt, al kun je daarmee niet iedere moslim een ellendeling noemen. (dat doe je waarschijnlijk ook niet, maar wilde het toch even benoemen)

   (in antwoord op Dead Silence)
 8. Pat1981

  Laat 2 stuks 15 megaton bommen in iedere hoek vallen,dan kunnen er alleen nog kakkerlakken lopen.

Reacties niet toegestaan