Yasmina Haifi (“Isis is een joods complot”) geschorst als ambtenaar

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft Yasmina Haifi per direct geschorst naar aanleiding van haar uitspraak over terreurgroep ISIS. Haifa twitterde dat Isis niet bestaat, maar een uitvinding van de zionisten is om de Islam zwart te maken. Haifi was bij het ministerie en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) gedetacheerd als projectleider van het Nationaal Cyber Security Centrum. ,,Omdat haar uitlatingen rechtstreeks betrekking hebben op het werk van de NCTV, vormt dat aanleiding om haar detachering van werkzaamheden bij NCSC/NCTV met onmiddellijke ingang te beëindigen'', zo luidt de toelichting.

30 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Diederdick

  Neem aan vanwege het feit dat haar denkbeelden én haar hartstochtelijk beleden mening dat de kindertjes in de Schilderswijk onschuldige slachtoffers (http://www.omroepwest.nl/nieuws/28-01-2014/actiecomit%C3%A9-stuurt-48-klachten-over-politie-naar-ombudsman) zijn van de gewelddadige Haagse politie niet te combineren zijn met haar detachering (want dat is het) bij het NTCV Gelukkig kan je, mits goed vastgelegd, gemakkelijker afscheid nemen van gedetacheerden.

  Ze is trouwens talent scout voor de PvdA, dus we komen haar nog wel eens tegen in een mooi pluche-baantje, wanhoopt niet.

  • Vogelbeest

   Als ze daadwerkelijk talent-scout is gaat ISis nog een mooie toekomst tegemoet binnen de PvdA en dus Nederland. Laten we hopen dat zelfs moslim-bolwerk PvdA inziet dat deze juffrouw niet te handhaven is als actief lid.

   (in antwoord op Diederdick)
   • WildersFanBoy

    Ach , als anti-joods zijnde, is ze prima op d’r plek binnen de PVDA.

    (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Dead Silence

  Gevaar voor de nationale veiligheid. ISIS spion. Land uitzetten.

 3. Robin

  Vrijheid van meningsuiting (hoe dom dan ook) sterft beetje bij beetje.

  • André Somers

   Je moet m.i. de vrijheid om je mening te uiten niet verwarren met het idee dat het gebruik maken van dat recht ook altijd zonder consequenties is. Ze mag haar mening wel uiten, maar haar baas mag ook tot de conclusie komen dat iemand met een dergelijke mening wellicht niet op de juiste plek zit.

   In dit geval vind ik het niet zo vreemd dat deze uiting strijdig geacht wordt met de functie. Ze zit op een plek waar ze geacht wordt mee te werken aan het inschatten van de terroristische dreiging in Nederland. Dan is het de lucht in slingeren van een vage complottheorie over een van de meest actuele dreigingen van dit moment wellicht niet zo heel erg slm, om het zachtjes uit te drukken.

   (in antwoord op Robin)
   • Robin

    Mevrouw is overigens niet ontslagen, haar detachering is beeindigd. Een ambtenaar ontslaan is niet zo snel gedaan.

    Ik heb het interview met mevrouw op BNR nog even nagelopen. Ze benoemde m.i. niet zozeer een complot als wel de idee dat “IS” opgeblazen en wellicht misbruikt wordt om een bepaalde groep (islamieten, mevrouw geeft aan dat de Islam en IS twee verschillende entiteiten zijn) te “framen”.

    Inmiddels weten we dat dit eerder is gedaan door o.a. de VS, GB en de VN om ons te laten geloven dat er een “Al Qaida” bestond en dat er massa vernietigings wapens in Irak stonden.

    Kijkende naar de media zie ik de laatste dagen ontzettend veel onbevestigde berichten over horror en ellende t.g.v. IS. Er ontstaat een massa hysterie. Ik denk dat die misbruikt gaat worden om het westen in een oorlog te rommelen.

    Dat mevrouw geheel feiten vrij spreekt van “zionisten” is onweerlegbaar dom en getuigt in het gunstigste geval van het gevoel dat ze zich (wellicht als moslima en schilderswijk bewoonster?) in het nauw gedreven voelt. In een ongunstiger scenario is mevrouw een anti-semitische trol.

    Beroepsverboden zijn m.i. geen oplossing, kijk naar de RAF tijd in Duitsland, inmiddels weten we dat mensen daar uitgesloten werden van werk en opleiding en snoeihard radicaliseerden. Deze mevrouw is niet dom. En de commotie rondom haar en de Schilderswijk zijn een duidelijk teken dat we een ernstig probleem hebben dat al jaren aan het groeien is en dat we stelselmatig hebben weggewenst.

    Lees het ontluisterende verslag over de Schilderswijk even op de NOS site. http://nos.nl/artikel/686018-onrust-en-onbegrip-in-schilderswijk.html

    (in antwoord op André Somers)
    • kletsmajoor

     Jammer dat je zelf ook meedoet aan het introduceren van (nog meer) mythes door te suggereren dat Al Qaida niet bestaat maar propaganda is van de VS, GB en VN. En de radicalisering van de RAF was echt geen gevolg van een berufsverbot. Het waren nog studenten toen ze begonnen.

     (in antwoord op Robin)
     • Halofreak1990

      Wat eigenlijk gezegd moet, is dat Al-Qaida en de Taliban mede door de VS en GB zo groot zijn geworden als ze nu zijn d.m.v. trainingen en wapenleveranties in de Koude Oorlog, om zo Rusland te dwarsbomen.

      (in antwoord op kletsmajoor)
  • Heldoppantoffels

   Je hebt gelijk, vrijheid van meningsuiting wordt langzaam aangetast en dat gaat op voor wel meer opgebouwde rechten.

   In dit geval bijt zij echter in de hand die haar voed. Dat maakt het voor mij wel iets anders.

   (in antwoord op Robin)
 4. malky

  Moeten meer PvdA-ers doen, partijstandpunten verkondigen via de twitters.

 5. Jan Terlouw

  Ze houdt er rare gedachtes op na maar het valt wat mij betreft allemaal onder vrijheid van meningsuiting.

  • Prikker

   Dat het onzin is, is niet nieuwswaardig, maar dat een dame in deze functie dit zegt is niet te tolereren. Ik wens d’r veel succes in d’r nieuwe functie.. na haar schorsing

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Jan Terlouw

    Waarom niet? Staat het in haar functiebeschrijving dat ze dit soort uitspraken niet mag doen?

    (in antwoord op Prikker)
    • Divert

     Vrijheid van meningsuiting is een mooi goed, maar uit de uitspraak van deze mevrouw blijkt dat zij van mening is dat moslims dit soort wreedheden nooit kunnen plegen en het dus per definitie iemand anders gedaan moet hebben. Die zelfde mevrouw is werkzaam voor een organisatie die ons moet beschermen tegen terreur, ook van moslims. Dat gaat niet samen.
     Een Volvo verkoper die op twitter gaat rondtoeteren dat Volvo’s rammelende, onveilige roestbakken zijn die je nooit moet kopen, heeft ook een probleem als hij de volgende dag op zijn werk komt. In zijn functieomschrijving zal ook niets over twitter hebben gestaan.
     Een slagersknechtje die klanten in de winkel vertelt dat ze geen kippenvlees moeten eten omdat het stijf staat van de antibiotica krijgt ook meteen een schop onder zijn kont. Dat slagersknechtje zal niet eens een functieomschrijving hebben.
     Hoeveel voorbeelden heb je nog nodig?

     (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Prikker

     Elke functiebeschrijving heeft wel een quote van zorgvuldig en verantwoord handelen.
     Dat was deze uitspraak -in het kader van haar functie- zeker niet.

     Verder heeft iedereen vrijheid van meningsuiting en heeft elke werkgever het recht consequenties aan die uitspraken te hangen wanneer dit relevant voor het werk is..

     (in antwoord op Jan Terlouw)
 6. WildersFanBoy

  Volgens deze ‘dame’ kan ISIS niks met de islam te maken hebben, want de islam is niet tot zoiets in staat. Maar volgens haar het zionisme dus wel.En ze heeft het dan wel over het zionisme, maar ze bedoeld natuurlijk de joden.

  En alsof de islam het zionisme nodig heeft om die intolerante religie zwart te maken, nee, dat kunnen de moslims prima zelf af!

  • Halofreak1990

   Joods Zionisme is hetzelfde als de extremistische Islam en dient ook als zodanig behandeld te worden.

   (in antwoord op WildersFanBoy)
 7. Likoed Nederland

  Genocidaal geweld is niet volgens de islam?
  Kijk hoe een Palestijnse moeder reageert nadat Israel het leven van haar zoon heeft gered.

  http://likud.nl/2014/08/hoe-reageert-een-palestijnse-moeder-als-het-leven-van-haar-zoon-gered-wordt/

  • Prikker

   Toe maar… crossposten !
   Houd je misselijke propaganda gewoon op je eigen site wil je.

   (in antwoord op Likoed Nederland)
  • PaulusJ

   Likoed, blijf tegengeluid geven. Ook hier.
   Het ziekelijke éénzijdige pro-palestijnse geluid horen we te veel en te luid.

   (in antwoord op Likoed Nederland)
   • Heldoppantoffels

    De joodjes zijn goed in propaganda, dat weten wij wel. Het heeft alleen geen enkel nut want niemand neemt jullie nog serieus.

    Net zoals niemand een tweet van deze mevrouw serieus neemt overigens.

    (in antwoord op PaulusJ)
 8. Jan Terlouw

  Likoed. De propaganda toeter van israel. Wees een keer origineel en beschouw israel als land met mensen die fouten kunnen maken. Als we jou mogen geloven dan zijn Israëliërs perfect en niet op fouten te betrappen. Zo denken extremisten. En we hebben gezien wat extremisten ons gebracht hebben. Wake up!

 9. Lio

  Israël als staat is een boevenstaat die bestreden moet worden maar het gaat te ver om dit soort onzin conspiracy theorieën te bedenken en aan Israël te koppelen.
  ISIS is een terroristische organisatie die zich overduidelijk heeft bezig gehouden met de etnische zuiveringen en misdaden tegen de menselijkheid. Daarom moet de organisatie volledig vernietigd en gezuiverd worden met alle mogelijke middelen. Wat de bestrijding van ISIS betreft zijn alle middelen heilig.

 10. Le_bon_sauvage

  Ze mag vinden wat ze vindt, maar toont wel aan ongeschikt te zijn voor iets anders dan het knippen van kaartjes bij het dolfinarium (alle respect voor kaartjesknippers!). Want:

  a) Twitter dient alleen voor commentaar op kanaaltochten.
  b) Complotten zijn hondsmoeilijk, en bieden logisch gezien de minst aannemelijke verklaring. De meeste mensen kunnen nog niet hun partner bedriegen zonder dat het uitkomt.
  c) zeggen dat duizenden zijn onthoofd door een niet bestaande entiteit is beetje respectloos. Sorry jongens, maar jullie zijn slachtoffer van een propaganda oorlog!

  Natuurlijk is er in deze polariserende wereld sprake van framing en propaganda, zie maar heerschap Likoed op dit forum. Maar als je twitter en die bewoording gebruikt om dat aan te kaarten, dan ben je ongeschikt om de publieke zaak te dienen.

 11. Meneer Dick

  Israël zou betrokken zijn bij ISIS?
  Ik kan mij veel voorstellen, maar hoe heeft Israël dan tienduizenden verondersteld oorspronkelijk onschuldige moslims overgehaald om beestachtige ISIS-strijders te worden? Deden ze dat met hypnose, een geheim middeltje in het drinkwater of op een andere manier? Niet alle moslims maar toch ook miljoenen moslims zijn sympathisanten. Hoe flikt Israël dat?

 12. Arend Zeevat

  Opnieuw is de visie van Yamina Haifi bevestigd. De leider van ISIS (ISIL, IS) is nu duidelijk ontmaskerd als een door de Mossad getrainde terrorist. In het onderstaande filmpje wordt hij met zijn oorspronkelijke naam “Elliott Shimon” benoemd. Spread the word.

  https://www.youtube.com/watch?v=QdwksvcSzLE

Reacties niet toegestaan