Kaart: waarom het zo moeilijk is hulp te brengen naar de 1,5 miljoen Irakese vluchtelingen

Sinds juni zijn grote delen van Irak veranderd in oorlogsgebied. De Amerikaanse invasie van 2003 heeft veroorzaakt wat tegenstanders van die Bush-oorlog al voorzagen: het land valt uiteen en komt voor een deel in handen van zwarte krachten uit de Islam. Op de kaart is te zien waar de meeste vluchtelingen heen zijn gegaan, maar ook in welk gebied de VN kan opereren om hulp te brengen en waar niet. In grote delen van Irak zitten daarom honderdduizenden ontheemden. Op plaatsen waar de hulp niet komt en waar de media ook niet doordringen. Hoe het met hen gaat, weet dus niemand.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jan Terlouw

  Deze ellende is veroorzaakt door de VS. Zoals het artikel beschrijft, iedereen heeft de VS ervoor gewaarschuwd dat er complete chaos zou ontstaan en dat het land overgeleverd zou zijn aan warlords. Bush dacht dat er anders over en zie het resultaat: honderd duizenden slachtoffers, miljoenen mensen op de vlucht. Met dank aan de cowboy US.

  • Betweter

   Altijd maar een ander de schuld geven. Mensen moeten misschien zelf eens wat meer verantwoordelijkheid nemen en zelf zorgen voor een betere leefomgeving!

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • Jan Terlouw

    Je kan toch niet ontkennen dat de chaos in Irak veroorzaakt is door de VS? Dat hebben ze nota been zelf toegegeven.

    (in antwoord op Betweter)
 2. Meneer Dick

  Ook als alle ellende bij daden van de VS was begonnen, dan nog zijn de Irakezen 100% zelf verantwoordelijk voor hun eigen daden nu. De Irakezen zijn toch geen robots, die door de VS zijn geprogrammeerd.
  Het is het aloude zoeken naar de slachtoffer-rol, afschuiven van de schuld naar een ander. Dat is maar een hebbelijkheid.

Reacties niet toegestaan