Mitt Romney doet zich heiliger voor dan hij is

"Ik ben geen klassieke Wall Street jongen", zei de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney in december in een interview met de Huffington Post. De participatiemaatschappij Bain Capital, waar Romney lange tijd voor werkte en hem schatrijk maakte, was van een ander soort dan de zakenbanken JPMorgan Chase, Goldman Sachs en de andere financiële titanen op Wall Street, leek hij mney te zeggen.

‘Het was alsof hij zich distantieerde van de onpopulaire Wall Street jongens die in 2008 bijdroegen tot de economische ineenstorting’, schrijft Mother Jones. Maar Romney is ‘pure Wall Street’. MJ publiceert op haar website een overzicht van zijn vermogen, dat ligt tussen de 190 en 250 miljoen dollar, afkomstig van beleggingen in een reeks van Wall Street banken en investeringsmaatschappijen, waaronder ook Goldman Sachs, door velen beschouwd als een van de grote graaiers en veroorzakers van de financiële crisis.
Romney en zijn vrouw hebben investeringen in een groot aantal Goldman-fondsen met een totale waarde van tussen de ruim 17,5 tot 50,5 miljoen dollar.

Romney zal dinsdag zijn belastinggegevens naar buiten brengen. Hij werd door tegenstanders de afgelopen dagen onder vuur omdat hij de gegevens niet vrijgaf. Ze beschuldigden hem er ook van nauwelijks belasting te betalen.

Bron(nen):   Mother Jones