IS plaatst video van onthoofding Amerikaanse journalist

IS - of iemand die zich daarvoor uitgeeft - heeft onderstaande videoboodschap gepubliceerd, waarin wordt beweerd dat de Amerikaanse journalist James Wright Foley wordt geëxecuteerd als vergelding voor het ingrijpen van de VS. Er zijn vooralsnog twijfels over de echtheid van de video.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Janneke van Vught

  Bizar, in wat voor een wereld leven we?

 2. PaulusJ

  Verenigde Staten: onthoofdingsvideo journalist Foley is echt
  Alleen WIK gelooft in hoaxen

 3. Robin

  De video die je wist die ging komen.

 4. Lio

  Deze ISIS troep had al eind vorig jaar vernietigd moeten worden toen de criminele organisatie nog in de kinderschoenen stond in Syrië. Nu na een jaar is het een beetje te laat. Dit soort dingen moet je altijd de kop indrukken en in de kiem smoren. Maar ja, die Obama is een softie en twijfelaar; laat ik het dan helemaal niet over die laffe Europese landen hebben. Wanneer ze zich ergens niet mee moeten bemoeien, zoals de onrust in Oekraïne, doen ze dat wel en wanneer ze het juist moeten doen, zitten ze erbij te kijken. Welke wereldvreemde mensen deze politici adviseren is mij een raadsel.
  Vandaag heeft Frankrijk om een conferentie gevraagd voor aanpak ISIS. Ze zijn trager dan een schildpad. Voordat ze een halve maatregel bedacht hebben zijn we weer een jaartje verder.

 5. Jan Terlouw

  Helemaal mee eens Lio. De Irakeze regering heeft enkele maanden geleden om Amerikaanse luchtsteun gevraagd teneinde de ópmars van ISIS te stuiten. De Amerikanen zijn er niet op ingegaan en zie hier het resultaat. Verder moeten we vooral niet vergeten dat het aan de Amerikanen te wijten is dat Irak in een chaos is terecht gekomen. Ze hebben ons wijs gemaakt dat Saddam Hoessein over chemische wapens beschikt en Irak via een illegale oorlog binnengevallen. Zij zijn verantwoordelijk voor de ellende.

Reacties niet toegestaan