‘God vertelt ons dat we al deze mensen dienen te onthoofden’

Harold Doornbos sprak met een IS-strijder uit Syrië en doet daarvan verslag in TPO-magazine. En de opvattingen van de man zijn, in zichzelf, logisch: de zuivere Islam is het hoogste goed, en volgens die zuivere Islam moet worden vernietigd wat geen welbehagen vindt bij Allah. 'We vechten eerst tegen Assad, dan tegen de seculieren, dan tegen de Amerikanen en de joden en daarna moeten we nog de rest van de wereld veroveren. Syrië is slechts het begin. Democratie is een duivels systeem, want God wordt er niet aanbeden en er gelden wetten die door mensen zijn gemaakt, niet door God. Iedereen die voor democratie is, is een ongelovige hond. Hoe kan je moslim zijn en voor democratie zijn? God vertelt ons dat we al deze mensen dienen te onthoofden, aangezien dit de manier is waarop de slaven van God de vijanden van God moeten straffen.' Doornbos draagt een gouden trouwring. Ook dat kan er niet mee door: "Een man draagt geen goud. Volgens God tast het de spermaproductie aan van een man. Als je zilver draagt word je juist vruchtbaarder. Dus ik raad je aan om een zilveren ring om te doen.' Lees het hele verhaal bij TPO

33 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Religion is bullshit.
  https://www.youtube.com/watch?v=tjVLJKR6g7U

  • Karel Kritisch

   Je snapt toch wel dat deze idioot niet echt representatief is voor de doorsnee gelovige?

   (in antwoord op Robin)
   • Dead Silence

    Nee, maar deze mensen in hun extremisme heersen wel over de wereld als de andere kant het netjes probeert te bespreken echter compleet wordt weggeblazen.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Ja extremisten moeten bestreden worden. Ik zeg enkel dat we ze niet moeten verwarren met normale gelovigen.

     (in antwoord op Dead Silence)
     • Dead Silence

      No worries mate. Zal mij niet wakker houden. De enige goede gelovigen zijn de ongelovigen mijns inziens.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Leuke contradictie interminus.

      (in antwoord op Dead Silence)
     • Peter

      Ook dat is een geloof. Geloof in het niks. Daar zit de aarde al vol mee. Je moet ook niks geloven. Je koopt daar niks voor. Geloof is wel te koop. Ook al zou de bijbel gratis zijn. Ik heb er ooit eens voor betaald. Hoefde maar naar een kerk te gaan.

      De meeste mensen twijfelen. Als het goed gaat hebben ze geen god nodig. Als het slecht gaat bidden ze ineens tot (een) god.
      Ook al zou er een god zijn dan nog is die niet zo gul.
      Het zijn juist de extremisten die dood en verderf zaaien.
      Dat geldt ook voor ongelovigen. Als je nergens in gelooft wordt het niks. Houdt alles op. 😉

      (in antwoord op Dead Silence)
     • Karel Kritisch

      Nihilisme noemen we dat… dat is net zo schadelijk.

      Anyway, ik zie dat de extremisten niet al te snuggere jongens zijn en dat ze zichzelf totaal onmogelijk maken. Een beetje wat de nazi’s deden in Oost-Europa. In de Oekraïne werden ze toen met bloemen onthaalt want ze dachten van Stalin af te zijn maar wat ze er voor terug kregen was minstens zo erg al dan niet erger. De eerste partizanen begonnen zich te vormen.

      We zien nu dat bij IS dat de soennitische stammen die IS aanvankelijk steunden nu schoon genoeg van die wrede lui beginnen te krijgen. Het gaat niet lang duren of de Soennieten schoppen ze een aantal steden uit. We wachten af. De selectiedruk neemt in ieder geval toe.. en niet ten gunste van IS

      (in antwoord op Peter)
     • Dead Silence

      Meten is weten is mijn religie.

      (in antwoord op Peter)
     • Karel Kritisch

      Hoe meet jij wat goed is of wat slecht is? Hoe meet jij liefde?

      (in antwoord op Dead Silence)
 2. Zmirlap

  God bestaat niet!

  • Karel Kritisch

   God bestaat wel in de hoofden van miljarden mensen…

   (in antwoord op Zmirlap)
   • Robin

    Daar zijn pillen voor.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Ben je autistisch?

     (in antwoord op Robin)
     • Robin

      Neem je pillen, dan zie jij het ook allemaal wat scherper.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ik vraag of je autistisch bent? Vind je dat moeilijk? Antwoord geven op een vraag..

      (in antwoord op Robin)
     • Robin

      Ik dacht van niet, maar dat zegt niks natuurlijk. Nu jij, ben jij erg eenzaam?

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ik vroeg het omdat je antwoord nogal onnozel was. Ik dacht misschien ben je autistisch omdat je mijn opmerking letterlijk nam en dan kan ik het je niet aanrekenen. Maar je bent dus gewoon dom.. In dat geval is het voor mij niet interessant om verder met je te praten.

      (in antwoord op Robin)
     • Robin

      Altijd lastig als mensen een andere mening hebben dan jij. Terwijl jij natuurlijk gewoon gelijk hebt. Dan rest je ook niks anders dan onbeschoft zijn en de ander te weg te zetten als een ongelovige ketter.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Nee andere meningen zijn helemaal niet lastig. Het is wel lastig als iemand niet de geestelijke vermogens heeft om het te kunnen begrijpen. Ik heb namelijk nog helemaal geen mening verkondigd en al helemaal niemand weggezet als ongelovige ketter of wat dan ook.
      Ik merk enkel op met betrekking op de opmerking “God bestaat niet!” dat God in de geestelijke realiteit van miljarden mensen wel bestaat. Dat is simpelweg een feit. Als jij dan besluit dat daar pillen voor zijn, zet jij vervolgens deze mensen weg alsof ze aan een geestenziekte zouden lijden. Dat is pas onbeschoft en onnozel. Dat zie ik als een wereldvreemde opmerking uit onwetendheid.

      Muziek bestaat niet, het is geluid. :-s

      (in antwoord op Robin)
     • Robin

      🙂 Muziek is pas muziek als het wordt waargenomen. Dat zelfde gaat op voor geluid. Leuk die metafysische woordgrapjes. http://en.wikipedia.org/wiki/If_a_tree_falls_in_a_forest

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ik krijg dat liedje niet uit mijn kop..

      (in antwoord op Robin)
     • Robin

      En ik merk op dat als die (trancedente) waarde al eeuwen voor veel ellende zorgt. Er is op zijn minst een verband is tussen religie en voornoemde ellende.

      Kennelijk gaat er in de hersenen van sommige mensen die verslaafd zijn aan het waandenkbeeld God af en toe iets heel erg mis.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Er is een verband tussen de mens en de voornoemde ellende. Religie wordt beleden door verstandige mensen en volslagen idioten. Religie kan het beste in de mens naar boven halen en het slechtste (net als alle andere ideologieën, idealen etc.) Wat God wel of niet is moet je maar voor jezelf bepalen.

      (in antwoord op Robin)
     • Robin

      Dat laatste heb ik al lang geleden gedaan Ik waardeer je onvermoeibare energie om de zaak te nuanceren. We gaan het voorlopig niet met elkaar eens worden. Gelukkig hoeft dat ook niet. Ik spreek je waarschijnlijk later. o/

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Maar nu ben ik benieuwd, waar ben jij het niet mee eens?

      (in antwoord op Robin)
  • Burgermans

   Hangt van je definitie af. Als je God ziet als een onzichtbare Geest op een wolk bestaat Hij niet, als je God definieert als de personificatie van het lot bestaat Hij natuurlijk wel.

   (in antwoord op Zmirlap)
 3. Karel Kritisch

  Godsdienstwaanzinnigen, de demonen van onze wereld.

 4. Karel Kritisch

  Oktober 2013, lekker recent…

 5. Pietje_Precies

  Sommige ideeën kun je alleen verwijderen door de hersenen die ze bevatten op te blazen…..

 6. Peter

  Iets doen in naam van een god is alleen al ontzettend laf. Daar is een naam voor. Geestelijk of verstandelijk zwaar gestoord. Misschien wel schizofreen. Ook is de term godsdienstkrankzinnige van toepassing. Deze mensen moeten beschermd worden tegen de maatschappij door ze te isoleren. Nee, niet andersom. Omdat de grootste gekken nu al vrij rondlopen en zij beschermd worden door domme wetten. Voor minder kom je trouwens eerder in de gevangenis. Als je 1 moord pleegt kun je al in de bak terecht komen. Maar deze mensen doen veel ergere dingen en zelfs massamoorden.

  Deze mensen op een eilandje zetten en af en toe wat voedsel droppen.
  Willen ze ontsnappen terug sturen. 24 uur in de gaten houden dat ze er op blijven. Zijn ze nog vrij onder elkaar en kunnen ze mekaar afslachten. Vrouwen horen daar niet bij, nee. Das uit den boze. Wat heb je dan nog aan je vruchtbaarheid ?
  Een geloof, niet eens islam misschien, zo barbaars kan alleen met barbaarsheid bestreden worden.
  Misschien leren ze dan nog wat in het leven.

 7. Hans H

  Dat die ongelovigen dan maar heel veel intelligente explosieven -of niet, op die laffe psychopaten zullen donderen, zodat ze zsm allemaal, maar dan ook ècht állemaal martelaar mogen worden. Win-win scenario: allemaal in de wolken.
  Problem solved.
  Next:)

Reacties niet toegestaan