Saoedische koning: ‘Binnen een maand een aanslag van Isis in Europa’

"Als we Isis niet hard aanpakken dan ben ik er zeker van dat ze over een maand actief zijn in Europa en over een paar maanden in de VS," zei de koning van Saoedi-Arabië, Abdullah, in een toespraak tegen nieuwe ambassadeurs in zijn land. "Terrorisme kent geen grenzen en het gevaar zal spoedig voelbaar zijn buiten het Midden-Oosten," zei de koning. "U heeft gezien wat ze doen, hoe ze hoofden afhakken en kinderen daarmee laten paraderen. Geef het door aan uw regeringen, dat ze krachtig, verstandig en snel moeten optreden.'' De woorden van de koning werden gepubliceerd door regeringskrant Asharq al-Awsat, met de kennelijke bedoeling dat de waarschuwing over de hele wereld wordt gehoord. De houding van de koning is opmerkelijk. Isis bestaat uit fanatieke Soennitische moslims. Die zijn ook in Saoedi-Arabië aan de macht. Aanvankelijk steunden de Saoediërs Isis, maar nu zien ze in dat Isis niet zal stoppen aan de grens van Saoedi-Arabië.

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Hoe moet ik zo’n toespraak duiden, gezien de aanvankelijke steun van Saudi-Arabië voor ISIS? Als oprechte zorg voor onze veiligheid of als een verkapt dreigement?

  • Chemical Dude

   Als angst om hun eigen luxepostje te verliezen?

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • Jan Terlouw

    Ben het voor het eerst met je eens. Dit is uit eigen zelfbehoud.

    (in antwoord op Chemical Dude)
   • kletsmajoor

    Inderdaad. Hoewel Saudi-Arabië zelf een enorm leger heeft gaan ze vast het Westen weer “uitnodigen” om vanaf Saudische bases ISIS te bestrijden.

    (in antwoord op Chemical Dude)
 2. robina

  Merkwaardig dat vaak bevriende leiders van Usrael..over een 6de zintuig blijken te beschikken.!?

 3. Paulraw

  “U heeft gezien wat ze doen, hoe ze hoofden afhakken en kinderen
  daarmee laten paraderen. Geef het door aan uw regeringen, dat ze
  krachtig, verstandig en snel moeten optreden.”

  Mogen wij even lachen:

  Deera Square (sometimes transliterated Dira Square) is a public space in Riyadh, Saudi Arabia, in which public executions (usually by beheading) take place. It is sometimes known as Justice Square or Chop Chop Square.[1][2][3]
  After Friday prayers, police and other officials clear the area to make way for the execution to take place.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Deera_Square

  ´After Friday prayers´….

  http://www.ibtimes.co.uk/saudi-arabia-chop-square-beheading-453240

  Muhammad Saad al-Beshi, Saudi Arabia’s state executioner, admit to performing up to seven beheadings per day (roughly 2,500 people per year. 7×365=2,555). And there are many executioners across the Arabian peninsula who perform the same number of executions on a daily basis. Saudi Arabia performs so many executions that they have a backlog and have been recruiting for more skilled executioners.
  http://themuslimissue.wordpress.com/2013/05/30/how-i-survived-riyadhs-chop-chop-square/

  Voor sfeerbeelden zie onder aan link.

  • Jan Terlouw

   VS kent ook de doodstraf. In SA doen ze het op een ouderwetse manier en in het moderne VS op een moderne manier via een injectie. Ik vind ze allebei barbaars.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Chemical Dude

    “SEVEN beheadings per day (roughly 2,500 people per year. 7×365=2,555). And there are many executioners across the Arabian peninsula who perform the same number of executions on a daily basis.”
    1- Denk je dat deze mensen dezelfde juridische procedure hebben ondergaan : recht op beroep, juridische bijstand, …

    2- Hoeveel executies in de VS per jaar, hoeveel in SA?(7x 300 = 21000)

    (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Jan Terlouw

     http://www.demorgen.be/dm/nl/17801/Het-beste-van-de-week/article/detail/1788541/2014/02/06/Hoe-Amerika-blijft-executeren-terwijl-de-hele-westerse-wereld-protesteert.dhtml.

     Goh, is dat het spel wat we gaan spelen? ‘In de VS doen ze ook aan executies maar gelukkig zijn het niet zoveel als in SA’. Sinds de jaren 70 zijn er bijna 1400 executies geweest in de VS. 1400 te veel voor een democratisch land wat zich profileert als de bakermat van de beschaving. Het gaat om het principe en niet om de aantallen.

     (in antwoord op Chemical Dude)
     • Chemical Dude

      Jij bent het ‘spel’ begonnen met de VS. Zoals gewoonlijk OFF TOPIC aangezien dit over SA gaat.
      Je weet wel, dat lekker vrij islam landje.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Dat is juist het verschil. SA staat alles behalve bekend als een vrij land. Iedereen weet van de dictatuur en de wreedheid van het regime daar. Maar wat veel mensen niet weten is dat de VS ook een wreed rechtssysteem heeft. Nogmaals, 1400 executies. En dat voor een westers democratisch land. Ik vind het shocking!

      (in antwoord op Chemical Dude)
     • Chemical Dude

      Jij weet niet wat veel mensen niet weten : ==> OFF TOPIC slavenverkrachter !!

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • kletsmajoor

      Laat hem toch. Hij is een gekende trol hier op wel.nl. Na pro-Palestijnse agitprop is anti-Amerikanisme zijn nieuwste truukje.

      (in antwoord op Chemical Dude)
     • Calhoun84

      En toch heeft hij hier een goed punt. Hoewel onthoofdingen en stenigingen wreder zijn dan de injectie (hoewel dat de laatste tijd ook wreder wordt nu Europa het gif niet meer levert) is de doodstraf in de VS (en Japan) net zo schandelijk.

      Ik zie het niet als offtopic aangezien Paulraw al offtopic gaat.

      (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Daarom is Jan (aka Mihamed) goed in het trollen. Zijn posts hebben wel een relatie tot het topic maar ze bevatten opzettelijk onwaarheden en/of vergezochte interpretaties die als flamebait dienen. Maar hij wil niet discussiëren. Hij wil alleen een podium om zijn standpunten op te kunnen dringen.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • El Perro

      Mmmmm… en toch prefereer ik een US court boven de sharia in SA. Haal die balk eens uit je oog.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
 4. Meneer Dick

  Sinds de opmars van ISIS zijn in het noorden van het soennitische Saudi Arabië langs de grens met Irak reeds duizenden Egyptische en Pakistaanse militairen.
  Die zijn daar eigenlijk meer vanwege de militairen van het shi’itische Iran die in Irak tegen de soennitische ISIS meevechten.

 5. Dutchy

  Is / ISIS is een gevaar voor alle totalitaire regimes in het Midden Oosten, logisch dus dat de Saudische Koning hier bang voor is. En wat is mooier dan roepen dat het om terrorisme gaat, zodat het Westen verder gaat ingrijpen en deze koningkrijkjes in stand worden gehouden. Gelukkig voor hun grijpt het Westen ook in, omdat hier een massaslachting aan de gang is en elk mensenrecht ongeveer geschonden wordt.

Reacties niet toegestaan