Strauss-Kahn weer opgesloten, nu vanwege betaalde seksfeesten

DSK zit weer in de gevangenis. Beschuldiging: souteneurschap. Zijn cel is in het gebouw van de Gendarmerie in Lille, dat stamt uit 1890. Daar zijn de omstandigheden ook naar. Er zijn 3 cellen en die meten alle drie 2 bij 3,5 meter, met een uitgespaarde hoek, waarin een hurk WC zit en een douchte.
In Lille, Parijs en Washington organiseerde een groep rijke Franse mannen onder leiding van Dominique Strauss-Kahn feesten met betaalde vrouwen.
DSK geeft toe dat hij deelnemer was aan die feesten. Maar, zo houdt hij vol, hij betaalde nooit, want hij verafschuwd betaalde seks.
Dat lijkt te kloppen: zijn vrienden gaven de dames enveloppen met geld. Zij declareerde de kosten vervolgens bij de bedrijven waar ze werkten. En misschien zorgde DSK dan wel weer voor een wederdienst. Een plaatselijke pooier: "Iemand als hij moet geweten hebben dat de dames werden betaald. Hij kan toch niet hebben gedacht dat ze allemaal binnen een kwartier vielen voor zijn charme."
Jammer genoeg voor de ex-bijna president van Frankrijk zou dat corruptie zijn. De politie onderzoekt het. In het kader van dat onderzoek hebben ze DSK in hechtenis genomen.

Bron(nen):   Guardian  Liberation