Timmermans maakt promotie dankzij de MH17

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is de beoogde rechterhand van EU-topman Jean-Claude Juncker. Zowel De Volkskrant als het AD zeggen 'bronnen' te hebben die bevestigen dat Timmermans een rol krijgt als 'supercommissaris' en  eerste plaatsvervanger van Juncker wordt.
Juncker en Timmermans praten vandaag met elkaar in Brussel. Als dat gesprek goed verloopt zal premier Mark Rutte de kandidatuur van de PvdA'er officieel bekendmaken. Binnen het kabinet is ook al gesproken over de opvolging van Timmermans. Eén van de meest genoemde kandidaten is Bert Koenders, die nu voor de Verenigde Naties in Mali zit. De overstap van Timmermans gebeurt volgens bronnen rond het kabinet op verzoek van Juncker zelf. Timmermans heeft zijn promotie mede te danken aan zijn sterke optreden na het neerstorten van de MH17.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Goed man. Een keertje je laten zien en dan promotie. In het bedrijfsleven moet dat het hele jaar, sterker nog, Bij ons twee jaar lang achter elkaar.

 2. catchit64

  Timmermans heeft laten zien dat hij gewoon een hele goeie bestuurder is Doortastend en vooral heel erg menselijk. Ik ken er weinig die deze kwaliteiten hebben op dat niveau.

 3. Karl Ruprecht Kroenen

  Goede acteur, past prima in de club van Brusselse demagogen.
  Hij is ook voor een Oscar genomineerd.

 4. Prikker

  Hij verdient wel een héél groot afscheidcadeau uit Kiev. Een betere ambassadeur hadden ze niet kunnen hebben.

 5. malky

  Niet alleen MH17, een nutteloze Afghanistanmissie, maar ook:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/09/uitbreiding-eu-budget-24-uur-om-akkoord-te-gaan

  Kost wat zo’n positie.

Reacties niet toegestaan