Assad kreeg ook emails en bijna-naaktfoto van mysterieuze vrouw

Politiek
zaterdag, 17 maart 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Tussen de duizenden naar The Britse krant The Guardian gelekte emails van de Syrische president Bashar al-Assad en zijn vrouw Asma, zaten ook mailtjes van een onbekende vrouw. Pikant detail: op 11 december 2011 stuurde zij ook een foto van zichzelf waarop ze schaars gekleed is. Dit meldt de Britse krant The Telegraph.
Leden van de Syrische oppositie denken dat de vrouw een tweede emailaccount heeft en dat onder een valse naam gebruikt om Assad intieme berichten te sturen. Dit account is ingesteld op 1 december 2011 en werd getest met een email naar Assad met "hi". Assad antwoordde 18 minuten later met: "Hi and a half".
Gedurende een aantal weken worden de mailtjes steeds flirteriger. De twee ruilen romantische muziek uit van de populaire Libanese zangeres Fairuz. Ook stuurt Assad de vrouw een cadeaubon. Op 17 januari krijgt Assad een email van hetzelfde account met een Arabisch teken dat betekent "ik hou van jou", en op 25 januari nog een e-mail met slechts een x, het tekentje voor kus. Op 28 december mailde mevrouw Assad haar man: "Als we samen sterk zijn zullen wij dit samen overwinnen ... Ik hou van je".