IS wilde een willekeurige voorbijganger in Sydney onthoofden

IS komt de ongelovigen opzoeken in hun steden, waarschuwt de organisatie. Dat lijkt serieus. De politie van Australië heeft een plan verijdelt om zo maar een voorbijganger in het centrum van Sydney te onthoofden. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott vandaag gezegd op een persconferentie. Er was een aaanhanger van IS bezig met voorbereidingen voor dat plan. Volgens het OM wilde hij de bevolking 'shockeren en mogelijk bang maken' door een willekeurig persoon van straat te plukken en voor de camera te onthoofden, en daarna te wikkelen in de vlag van Islamitische Staat Er werden zo'n 800 agenten ingezet bij de operatie, die wordt omschreven als de grootste ooit in Australië. In totaal zijn er 15 mensen gearresteerd, waarvan er één vanmorgen al voor de rechter verscheen. Hij wordt verdacht van samenzweren bij de voorbereiding van een terroristische aanslag. Volgens de Australische veiligheidsdiensten zijn zeker zeker twintig jihadstrijders na gevechten in het Midden-Oosten naar Australië teruggekeerd.

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Typo 3Huis “Er was een aaanhanger van IS bezig”

  “Volgens het OM wilde hij de bevolking ‘shockeren en mogelijk bang maken’ door een willekeurig persoon van straat te plukken en voor de camera te onthoofden” en daarna ging de premier, zoals in de UK, zeggen dat het helemaal NIETS met de islam te maken had.

  • vandehoedenderand

   Het heeft alles met de islam te maken. De vervolgingen in de middeleeuwen van ketters en ongelovigen heeft ook alles met het gristendom te maken.

   Maar dat wil niet zeggen dat alle moslims nu en gristenen toen radicale gekken waren. Dat is een punt dat nogal eens over het hoofd wordt gezien.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Ja, jij komt wel eens regelmatig terug met dat “punt” alleen vergeet je dan telkens het punt dat alleen allawieten de koran voor het letterlijke woord van god nemen én bereid zijn er naar te handelen

    (in antwoord op vandehoedenderand)
    • Paulraw

     Daarom worden alawieten ook overal vervolgd in de moslimwereld.

     (in antwoord op Windows 8)
    • vandehoedenderand

     Ja, net zoals heel veel gristenen dat in de middeleeuwen deden en er nu ook nog debiele gristenen zijn die daartoe bereid zijn. Zij het zeer weinig.

     Maar ze zijn er. De lui die werkelijk geloven dat jezus over water liep en jona drie dagen in een grote vis vertoefde. Én – en daarom verwees ik naar de middeleeuwen – ze waren er zeker bereid naar te handelen. Ook nu nog zijn er dergelijke gristenen, zij het – en ik zei het hierboven al – zeer marginaal. Zeker in vergelijking met de islam.

     Kijk, ik begrijp uw punt wel. Maar niet alle moslims zijn doorgeslagen radicalen of bereid om ernaar te handelen. We hebben er 1 miljoen in dit land. Als dat zo zou zijn, was Nederland al kapotgebomgordeld.
     Wel, dat is niet het geval. Dat onderscheid moet toch echt gemaakt worden. Anders los je nooit iets op. U scheert nu alle moslims over dezelfde kan (‘allawieten’).

     Iets wat mij overigens wel dwars zit, is dat veel moslims de koran inderdaad als belangrijkste, zo niet enige, leidraad zien. Ook in NL. Dat baart mij zorgen. De Nederlandse (Grond)wet moet daar bovenan staan.

     Begrijp me verder niet verkeerd. Ik heb niets met de islam. Niets met religie. Wel alles met vrijheid.

     (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      “…Zij het zeer weinig….” Religie is een ziekte, een bedreiging voor vrije mensen. Isolatie is de enige oplossing (zie Ebola)

      (in antwoord op vandehoedenderand)
   • RhodBerth

    Nee, je hebt geen gelijk.

    Moslims die onthoofden en strijden volgen weldegelijk de Koran en Mohammed. Mohammed was een strijder die zelf ook hoofden afhakte.

    Christenen die ketters vervolgden of doodden deden precies het tegenovergestelde van wat Jezus leerde: niet oordelen, de andere wang toekeren, de overheid het oordeel laten, etc.

    Uiteraard zijn er veel foute christenen geweest, maar die deden dat ondanks wat de bijbel zegt en ondanks wat Jezus deed. Moslims die moorden doen dat dankzij wat de koran zegt en dankzij wat Mohammed deed.

    Dat is een zeer belangrijk verschil.

    Hetzelfde geldt overigens voor moordende hindoes, boedhisten, zoroastrianisten, etc.
    De Islam is de enige religie waarbij de religieus leider expliciet aanzet tot moord en doodslag en daarbij zelf het grote voorbeeld gaf.

    (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. vandehoedenderand

  IS moet met wortel en tak worden uitgeroeid. Tot op de laatste extremist. Dat dit onmogelijk is, weet ik ook wel. Maar laten ‘we’ het in elk geval proberen. Zeer goed dat gisteren een generaal tijdens de hoorzitting in de VS verklaarde ‘boots on the ground’ niet helemaal te willen uitsluiten. Of in elk geval de mogelijkheid daartoe altijd op en te laten. Dit gezwel moet verwijderd worden.

  Maar daar blijft het niet bij. Het radicale moet uit de gehele islam verdwijnen. En ook dat is natuurlijk wensdenken. Want ook in het gristen- en jodendom lopen nog radicale idioten rond. Maar dat is marginaal in vergelijking met de islam. Die radicaliteit op grote schaal moet verdwijnen. En dan zul je dus ook de regimes in barbaarse landen moeten aanpakken en de imams en de madrassa’s waar kleine kinderzieltjes de meest vreselijke dingen worden aangeleerd.

  Daarnaast zal ook het eeuwige gezeik tussen sjiieten en soennieten een keer doorbroken moeten worden. Werkelijk, zeuren over de opvolger van mohammed. Wtf??? Waar gaat dit over? 21e eeuw mensen. Collectieve waanzin en voor mij ook een teken dat religie in zijn algemeenheid gevaarlijk is.

  Gelukkig weten veel Australiërs dat lang niet alle moslims radicaal zijn en dat moslims zelf de grootste slachtoffers zijn van hun radicale geloofsgenoten.

  http://www.youtube.com/watch?v=JCfwcd_Ajg4

  Op een gegeven moment scandeert de menigte ‘ZZ Top, ZZ top!!’. Geweldig.

  • Remy Zandbergen

   Vandehoedenderand, das nou precies wat het westen wil. Isis is mede ontstaan door het westen om nog even een reden erbij te hebben om weer richting midden oosten te gaan en daar even fijn het laatste stukje van de puzzel neer te leggen om zo exxonmobil en andere oliegiganten veilig te stellen. En die gristenen die jij zo leuk aanhaalt die bestreden het rooms katholicisme, dat waren nl geen lieverdjes. Zoek het eens op, het Vaticaan heeft dan ook niets met het christelijk geloof te maken, dat waren idd extremisten!

   (in antwoord op vandehoedenderand)
  • Remy Zandbergen

   Je gelooft zeker ook dat de mens miljarden jaren blind rond heeft gelopen omdat het evolueren van een oog vrij veel tijd in beslag neemt. Of nee, we hadden kieuwen of was het nou euh? Is het heelal nou een bubbel of een zwart gat? Ow ja weten we ook niet, we donderen het gewoon op apen, we know jackshit mannetje. Over water lopen voor iemand die alle elementen beheerd, lijkt mij piece van een cakeje. Wacht, dat weten we ook niet, daarom heet het geloof aah. Loop nou niet het wijze mannetje uit te hangen. Religie is dit, religie is dat boehoehoe. Ow wat zijn die mensjes triest en ik ben zo goed want ik geloof in evolutituttie en wetenschap en andere zaken waarvan de wereld zo zeker is. Jaaaaa ik ben vandehoedenderand en ik weet alles, joehoejoehoe.

   (in antwoord op vandehoedenderand)

Reacties niet toegestaan