Geruchten over verkiezingsfraude Schots referendum

Er is al een petitie met meer dan 90.000 handtekeningen om een hertelling af te dwingen en er is een video. Op de video is te zien hoe een vrouw stembiljetten omwisselt en dat een man stembiljetten invult. Ook lijken er Ja-stemmen op de tafel te liggen waar alle Nee-stemmen verzameld zijn. De video ('Je had net zo goed thuis kunnen blijven') pleit voor het standpunt dat er misschien gefraudeerd werd bij het Schotse referendum over de onafhankelijkheid van Schotland vorige week. Kirstie Keatings, die de petitie is gestart, vindt de fraude overduidelijk: "Wij eisen een herstemming, waarbij elke stem geteld wordt door twee personen, onder wie een internationale onpartijdige zonder belang in de stemming." Vooralsnog is er geen sprake van een herstemming. Volgens een woordvoerder van de stad Glasgow is de Schotse politie wel een onderzoek gestart naar de mogelijke verkiezingsfraude. Naast de genoemde fraude zou er ook sprake zijn van gevallen waarbij mensen 2 keer gestemd hebben. Er waren stemmers wiens naam al was doorgehaald op een lijst en die daardoor te boek stonden als personen die al gestemd hadden. Het zou om 10 gevallen gaan. De politie is in het bezit van de verdachte stembiljetten.

Bron(nen):   De Morgen  De Telegraaf    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Twan

    Ja, als je zo de filmpjes ziet dan is het e.e.a. wel duidelijk ja. FRAUDE!!

    http://www.wanttoknow.nl/overige/schots-referendum-stemfraude-overal/

  2. Future Child

    En de koningin Elizabeth bromde van vreugde over de uitslag – volgens Cameron. Deze draak heeft natuurlijk achter de coulissen ook gewerkt aan Scotlands negatieve referendum uitslag.

    Wanneer leren mensen dat koningen en koninginnen er aan zijn voor zichzelf. Ze zijn jou nodig voor je geld maar kijken je met de nek aan.

Reacties niet toegestaan