Deze bekende complotdenker, die Baudet inspireerde, gelooft dat Clinton, de paus en Beatrix reptielen zijn

Thierry Baudet heeft niet zelf bedacht dat de wereld geregeerd wordt door reptielen. Onder meer de Britse complotdenker David Icke inspireerde hem. Icke komt naar Amsterdam in november, maar de stad wil hem weren.

David Icke (70) is een van de bekendste complotdenkers ter wereld. Ooit was hij BBC-sportverslaggever en woordvoerder van de linkse Green Party in het Verenigd Koninkrijk. Maar zijn gedachtegoed ging steeds verder afwijken van dat van de partij en hij vertrok er in 1991.

Hij beschouwde zichzelf toen als de zoon van god en voorspelde het einde der tijden in 1997. Dat einde kwam niet, maar Icke radicaliseerde verder tot hij bedacht dat de wereld wordt bestuurd door een elite van reptielen.

"Ickes visie houdt in dat er een gevecht is tussen goed en kwaad", zegt hoogleraar Joodse studies Bart Wallet tegen Nieuwsuur. "Het kwaad zijn die reptielen die zich voordoen als mensen. Ze hebben met elkaar een groot, geheim complot om de politiek, de wetenschap, de bankenwereld en de economie in hun greep te krijgen. Het is, op z'n zachtst gezegd, een heel curieus, alternatief wereldbeeld met heel gevaarlijke kanten."

Het is bovendien puur antisemitisme. "Een van de belangrijkste dynastieën bij die reptielen is de Joodse bankiersfamilie Rothschild", vertelt Wallet. "Samen met een Joodse kliek eromheen zou die erop uit zijn de wereld te regeren. De familie zou zelfs de Holocaust hebben veroorzaakt door Hitler te financieren."

Vooral vanwege de antisemitische opvattingen, zoals ontkenning van de Holocaust, wil Amsterdam de man weren. Icke komt op 6 november op de Dam spreken als onderdeel van een manifestatie tegen de coronawet en de oorlog in Oekraïne. Forum voor Democratie is medeorganisator.

Bron(nen):   Nieuwsuur