“In Rusland wordt gepraat over opvolger Poetin”

Het chef inlichtingendienst van Oekraïne, generaal-majoor Kyrylo Budanov, zegt dat er "actieve discussies gaande zijn in Rusland" om een ​​vervanger voor Vladimir Poetin te vinden.

"Het is onwaarschijnlijk dat Poetin het overleeft", zegt generaal-majoor Budanov in een interview met War Zone.

"En momenteel vinden er actieve discussies plaats in Rusland over wie er geschikt zou zijn om hem te vervangen."

Hij denkt dat Poetin zich staande kan houden zolang de oorlog duurt, maar dat het men hem gedaan is na een nederlaag.

"Zodra Rusland een nederlaag lijdt, zal dit heel snel gebeuren", zei hij. “Dan zal de Russische Federatie van vorm veranderen.” Dat maakt de Russische president extra gevaarlijk: hij vecht niet alleen tegen een nederlaag, maar ook tegen zijn eigen ondergang.

Budanov ging ook in op de dreigementen van Poetin over het gebruik van kernwapens en beweerde vanuit Moskou dat Oekraïne een “vuile bom” aan het ontwikkelen was.

"Ten eerste, over het potentiële gebruik, het theoretische potentiële gebruik van kernwapens door Rusland tegen ons, theoretisch is dat mogelijk", vertelde hij aan The War Zone.

“Omdat Rusland een terroristische staat is met een nucleaire macht. Maar dat is slechts een mogelijkheid. We zien geen voorbereidingen voor een nucleaire aanval op Oekraïne.

“Over leugens gesproken die door de Russische Federatie zijn verspreid dat Oekraïne een vuile bom voorbereidt, Oekraïne heeft in zijn geschiedenis nog nooit dergelijke dingen geproduceerd. Het heeft nooit gepland, en het is niet van plan om zoiets te doen. In tegenstelling tot de Russische Federatie, die, zoals ik al eerder zei, een terroristische staat is en die waarschijnlijk alles zal doen.”

Bron(nen):   Daily Telegraph (Australie)