VVD-jongeren willen Rutte kwijt

 ‘De Rutte van de afgelopen jaren kan niet de volgende verkiezingen leiden.' Het bestuur van de JOVD, de invloedrijke jongerentak van de VVD wil af van Rutte. Hij is geen echte liberaal meer, volgens hen. Michiel Suijker (24), landelijk voorzitter van de JOVD vertelt in De Volkskrant dat onder Ruttes leiding de VVD verworden tot een partij waar het optimisme uit is gezogen. ‘Jongeren uit een rijke familie hebben een grotere kans om te slagen in het leven, onder meer doordat ze beter onderwijs krijgen. Rijke ouders kunnen zich bijles veroorloven, of sturen hun kinderen naar een privéschool zoals het Luzac College, waar je als het ware door de havo of het vwo heen wordt getrokken. En daar begint het: hoe beter het onderwijs, hoe groter de kans te slagen in het leven.’

"Onder Rutte heeft Nederland de verkeerde afslag genomen. De Rutte van de afgelopen jaren kan niet de volgende verkiezingen leiden."

Volgens JOVD-bestuurslid Van Bon kan het met de VVD slecht aflopen. "We hebben met het CDA gezien dat Balkenende te lang bleef zitten. Ook de PvdA is na Kok ingestort. Die partijen zijn afgerekend, omdat ze geen verhaal meer hadden."

Bron(nen):   De Volkskrant