Dossier: Carla Bruni

Politiek
dinsdag, 24 april 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De Italiaans-Franse Carla Bruni is geboren op 23 december 1967 in Turijn. Ze komt uit een rijke en creatieve familie: haar vader was componist en eigenaar van Pirelli en haar moeder was een concertpianist en actrice. Na de dood van haar vader, Alberto Bruni Tedeschi, kreeg zij te horen dat hij haar biologische vader niet was. Op 5-jarige leeftijd vluchtte de familie Bruni Tedeschi voor de Rode Brigades, een extreme linkse terreurbeweging. Carla Bruni is onder meer bekend van haar modellenwerk, muziek en echtgenoot Nicolas Sarkozy.
Op 20-jarige leeftijd liep zij al op de catwalk en was met een gemiddeld jaarinkomen van 7,5 miljoen dollar een van de succesvolste modellen. In deze periode werd ze berucht door affaires met onder anderen Mick Jagger, Donald Trump (die eerst getrouwd was), Eric Clapton, Kevin Costner en Vincent Perèz (ook getrouwd). Dan ontmoet ze de Franse reclameman Jean-Paul Enthoven waarmee ze gaat samenwonen. Even lijkt er rust te komen in het leven van Carla Bruni. Totdat Bruni er met zijn zoon Raphaël vandoor gaat, waarmee zij nu een zoon heeft. De relatie met Raphaël duurde echter niet lang. In 2007 wordt ze gesignaleerd met Nicolas Sarkozy en een jaar later zijn ze getrouwd.
De muziek van Carla Bruni valt voornamelijk onder genres zoals folk en chanson. Ze schrijft rustige liedjes die doen denken aan Joni Mitchell en Camille Dalmais. Carla Bruni is hèt voorbeeld van een ‘zuchtmeisje’. Iemand die met veel lucht zingt en regemaltig zuchten slaakt.
14-2-2009 Carla Bruni, diplomaat Franse first lady scoort beter in de peilingen.
3-4-2009 Battle of the giants Carla Bruni krijgt concurrentie uit Amerika.
29-4-2009 Gestolen foto's mevrouw Sarkozy Franse politie is op jacht naar de laptop van Julien Enthoven, de broer van haar ex.
11-7-2009 Ladies program Carla Bruni vertoont 'snobistisch gedrag' volgens rechts Italiaanse media.
22-7-2009 Fransen boos over bloemen Carla Bruni's dure hobby jaagt de Fransen op de kast.
10-3-2010 'Sarkozy en Bruni gaan beiden vreemd' Bruni heeft lang bekend gestaan als een nymfomane, maar Sarkozy was lang niet altijd even onschuldig.
1-4-2010 Sarkozy jaagt op roddelaars over zijn huwelijk Argwaan jegens ex-minister neemt toe.
9-4-2010 Het woord is aan Carla Bruni Bruni pakt de media-aandacht over geruchten 'affaire' aan.
26-5-2010 First Lady: Wat vind je van mijn borstjes? Jammer voor Sarkozy: Bruni's verleden is moeilijk vergeten.
3-8-2010 Woody Allens meesterlijke marketingzet 35 takes van Bruni met een Baguette onder haar oksel.
30-8-2010 'Carla Bruni is een prostitué' Bruni's brieven veroorzaken ophef in Tehran.
15-9-2010 Carla Bruni achter de schermen Dat ze model èn zangeres is, was allang bekend. Welke rol zou Carla Bruni spelen aan het hof van de Franse president?
15-10-2010 Carla Bruni mag niet bij de paus komen Bruni komt door naaktfoto's niet door het deurbeleid van de Vaticaan heen.
25-4-2011 De Franse arbeider wil Marine Le Pen (Carla Bruni zwanger?) Toeval of timing? Sarkozy verliest socialistische kiezer aan Le Pen, geruchten gaan dat Carla Bruni zwanger is.