Partijgetrouwen steunen Samsom; rest van PvdA-kiezers niet

Politiek
zaterdag, 28 april 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Diederik Samsom gokt er op dat alle opiniepeilingen er niet toe doen. Hij houdt 'schone handen'. En de leden van de partijraad steunen hem. Maar reacties op de PvdA-website spreken andere taal: "Dan ben je zo klein, dan heb je geen schaduw om overheen te stappen. Jammer hoor."
Samsom schreef een nieuwsbrief waarin hij het akkoord van VVD, CDA, D66, CU en GroenLinks een 'valse start' noemde. Op zijn nieuwsbrief kwam een stortvloed (560) aan reacties. De meeste negatief.
"Eindelijk de kans om gezamenlijk op te trekken en de PvdA geeft niet thuis. Mijn stem zijn jullie kwijt! " "Inderdaad samson. zolas sap zegt; je staat met schone maar wel lege handen."' "Wat een treurnis met de PvdA. Alleen maar het eigen partijpolitieke belang telt, de eigen mannetjes en vrouwtjes en het belang van de Nederlanders lappen ze aan hun laars." "Even had links de kans om invloed uit te oefenen; dan blijkt de pvda opnieuw de kip die niet alleen zijn veren, maar ook zijn kop kwijt is geraakt." "Gemiste kans voor de PvdA. Ik word toch maar geen lid." "Kijk of je je op een of andere manier aan kan sluiten. En voorkom zo dat dit een kapitale blunder wordt... " "Dit is een schoolvoorbeeld van het poldermodel: iedereen doet water bij de wijn en iedereen is blij met het akkoord...behalve...jij...Diederik..." "Dan ben je zo klein, dan heb je geen schaduw om overheen te stappen. Jammer hoor." "Wat een enorme misser Samson."
Zijn er dan helemaal geen positieve reacties voor Samsom? Een paar. Je moet wel goed zoeken...: "Logisch dat de PvdA zich niet kan vinden in het bereikte akkoord. GL, CU en D66 zijn er ingetuind." "De lasten worden nog steeds onevenredig veel bij uitkeringsgerechtigden en modale inkomens neergelegd. Mijn stem gaat naar de PvdA."
Dit is NOS-verslag van partijraad: