Corrupte ex-senator liet medewerker opdraaien voor buitenechtelijk kind

John Edwards staat vandaag weer voor rechter: De succesvolle advocaat, multimiljonair, Democraat, senator, presidentskandidaat, kandidaat vice-president. The  Boy Wonder met Prodent-glimlach.


Dat was de buitenkant. Nu staat hij voor de rechter en gaat misschien wel dertig jaar de cel in. Voor de rechtbank vertellen getuigen het verhaal van omkoping en bedrog. Zijn volwassen dochter Cate kon het deze week niet meer aanhoren en verliet huilend de rechtzaal.
Edwards verwekte een kind bij een medewerkster en haalde een mannelijke medewerker over om net te doen of die de vader was. Edwards betaalde de man en diens echtgenote er ruimhartig voor. Zo’n buitenechtelijk kind staat immers niet netjes als je president van Amerika wilt worden.
De minnares van Edwards moest dus betaald worden. Ze leefde niet goedkoop. Daarvoor gebruikte Edwards een paar miljoen campagnegeld en dat is  strafbaar in de VS.

En of dat nog niet genoeg was: Edwards deed dat allemaal terwijl zijn eigen vrouw terminaal borstkanker had. Toen ze midden op het platform van een vliegveld hoorde dat hij koel en berekenend doorging met het huwelijksbedrog rukte ze zichzelf in pure wanhoop haar blouse en zelfs BH van het lijf. Ze overleed in 2010.
Edwards zegt dat hij niks wist van de illegale geldtransfers. Hij kan maximaal dertig jaar cel krijgen.

Als politicus afficheerde hij zich graag als de kandidaat die opkomst voor de kleine man.
Hij sprak over The Two America's: Van de bevoorrechte rijken en van de ontelbare, kansloze armen.
Intussen weten we dat er voor Edwards maar 1 Amerika was: Het Amerika van John Edwards...

Bron(nen):   WashPost  HuffPo  Wikipedia