Iran hangt de vrouw op die haar seksuele belager doodstak

In Iran is vandaag de 26-jarige Reyhaneh Jabbari opgehangen. In 2006 werkte ze voor Morteza Abdolali Sarbandi als ambtenaar bij de veiligheidsdienst. Jabbari, toen 19, werd naar eigen zeggen seksueel belaagd door de man. Ze stak hem in de rug. Die steek werd fataal. De Iraanse overheid heeft nooit willen onderzoeken of de man inderdaad slechte bedoelingen had en of de daad van Jabbari dus zelfverdediging was. Volgens Amnesty International heeft zij geen eerlijk proces gehad en is ze ook gemarteld. Veel intellectuelen en kunstenaars in Iran namen het op voor Jabbari. Dat leek te helpen: de executie werd een maand geleden uitgesteld. Maar dat bleek tijdelijk: vandaag is het vonnis voltrokken.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “naar eigen zeggen”

  Hij had speciaal condooms en verdovend middel gekocht. Die werden gevonden maar helaas zijn rouwen maar 1/2 waard van een man dus zonder die 2 getuigen worden ze beschouwd als leugenaar

  “In cases of hudud, punishments for serious crimes, 12th-century Maliki jurist Averroes wrote that jurists disagree about the status of women’s testimony.[2] According to Averroes, most scholars say that in this case women’s testimony is unacceptable regardless of whether they testify alongside male witnesses”

  As for Shafii’s, they see that 4 women are needed

 2. harry

  Och, da’s ook Cultuur. En die behoor je (volgens sommigen) elkaar niet de maat te laten nemen. De Oosterse, Islamitische cultuur is gelijkwaardig aan de Westerse Gristelijke cultuur. Immers, in 1400 werden er in westeuropa vrouwen verbrand omdat ze heks waren. En ook Christenen hebben hedentendage rare denkbeelden (zegt men.
  Huh?)

 3. Jannie Ooms

  Wat een afschuwelijke godsdienst is de Islam toch.

Reacties niet toegestaan