Teeven gaf crimineel stiekem strafvermindering

Uit het verleden van staatssecretaris Fred Teeven is een nieuw spook opgedoken. Bij zijn schikking met een drugscrimineel gaf hij niet alleen geld - waarover al eerder gedoe was - maar ook strafvermindering. Tegen alle regels in. Dat bericht het AD. Het gaat om de deal met Cees H. Deze deal, die Teeven jaren geleden sloot als officier van justitie, blijkt een geheime bijlage te hebben.
Dat staat in het boek Fred en de Wet van onderzoeksjournalist Wim van de Pol, dat morgen verschijnt. De deal leidde al tot ophef in de Tweede Kamer, omdat H. na een schikking wegkwam met zijn drugsgeld. Onderbelicht is gebleven dat bij de deal een verborgen side letter hoort. Teeven schrapte een door de rechter opgelegde straf voor een ontsnappingspoging uit de Bijlmerbajes. Ook hoefde H. het laatste deel van zijn straf voor drugssmokkel niet uit te zitten. Teeven negeerde hiermee een verbod van de toenmalig minister van Justitie, Benk Korthals. Advocaat Jan-Hein Kuijpers, raadsman van Cees H., bevestigt de afspraken desgevraagd. ,,We hebben het aan Teeven gevraagd en hij heeft dat toen gedaan. Dat was heel lief van hem.'' Teeven staat graag bekend als de harde crimefighter, maar toen hij nog in de praktijk werkte lag dat kennelijk anders.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  vermin-dering?

 2. Malky

  Om kosten te besparen mag Fred T. samen met Jos van R. een cel delen.

 3. catchit64

  Al die dealtjes die er gemaakt worden komen wel voor rekening van de burger.
  Fout mannetje

 4. Har Davids

  We lijken dus een Minister van Justitie hebben die zijn taak niet meer aan kan, en een Staatssecretaris die allerlei vage dealtjes sluit. Is het Ministerie niet te belangrijk om het in handen van dit duo te laten?

  • Heldoppantoffels

   Zeer bijzonder de praktijken op justitie de laatste jaren…Wat in mijn beleving nog veel ernstiger is, is het gegeven dat dergelijke mensen gewoon kunnen blijven zitten zonder dat er koppen hoeven te rollen!!

   Merkwaardig is daarnaast dat de pers ook weinig druk meer geeft op deze wanpraktijken. Ja het komt (heel soms) in het nieuws, maar de interviewende verslaggever laat zich meestal als mak schoothondje afwimpelen door de arrogante bewindslieden.

   (in antwoord op Har Davids)
 5. harrr

  Ook dit zal gewoon weer overwaaien. (as usual)

Reacties niet toegestaan