Noord-Koreanen 'geëxecuteerd wegens kannibalisme'

Politiek
zaterdag, 19 mei 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De afgelopen jaren zijn in Noord-Korea minstens 3 mensen publiekelijk geëxecuteerd. Ze hadden mensenvlees gegeten. Dat staat in een rapport van het Zuid-Koreaanse 'Instituut voor de Eenwording' op basis van getuigenissen van Noord-Koreanen die zijn overgelopen naar buurland Zuid-Korea.
In Noord-Korea heerst al jaren grote voedselschaarste en dus hongersnood. Zo hadden in de stad Musan een vader en zijn zoon mensenvlees gegeten bij gebrek aan iets anders. Ze werden geëxecuteerd. In een ander geval leed een man zo’n honger dat hij met een bijl een collega vermoordde, wat van zijn vlees at en de rest op de markt verkocht als schapenvlees. Ook hij kreeg de kogel.
Pyongyang, schrijft de Daily Telegraph, wordt ervan beschuldigd voedselvoorraden te gebruiken om zijn eigen volk te koeioneren. Het regime sluit de ogen als er bij schaarste voedsel wordt verkocht op illegale markten. Maar zodra er weer voldoende voorraden zijn, treedt het weer hard op bij particuliere verkoop en wordt de voedselkraan weer dichtgedraaid. Voedselhulp van internationale hulporganisaties stranden allemaal bij de grens.
Bron(nen): Daily Telegraph