Francois Hollande wil kennelijk geen tweede termijn

De president van Frankrijk, Francois Hollande, twijfelt zeer of hij zich in 2017 kandidaat wil stellen voor een tweede termijn. Deze week gaf de president een interview van anderhalf uur aan de Franse televisie. Daarin zei hij dat hij zich niet verkiesbaar zal stellen als de werkeloosheid in 2017 niet aanzienlijk is gedaald. Op dit ogenblik is een op de 10 Fransen zonder werk. De werkloosheid daalt niet, hij stijgt. Hollande denkt dat de Fransen hem niet zullen herkiezen als hij er niet in slaagt zijn belofte na te komen dat er veel minder werklozen zullen zijn. "De Fransen zullen het mij niet vergeven. En gelijk hebben ze." Als François Hollande de economie weer op gang zou willen brengen, Zijn er -zo denken alle economen- ingrijpende hervormingen nodig. Als gevolg van die hervormingen zal het aantal werklozen eerst stijgen voor het gaat dalen. Het is niet waarschijnlijk dat het dalen al in 2017 is begonnen. En in dat geval stelt hij zich niet opnieuw verkiesbaar. Wie dat vermoedelijk wel doet is zijn voorganger Sarkozy.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Ik zou ook maar hard wegrennen als ik hem was.
  Niemand zal het hem kwalijk nemen, heur. Socialistisch trekje; weglopen voor verantwoordelijkheid. Men is het al wel gewend inmiddels.

 2. Burgermans

  Wat kun je anders verwachten van een Fransoos die nota zijn eigen maîtresse nog bedriegt?

 3. knier

  Mooi excuus,denk dat hij één van de meest impopulaire Franse presidenten is ooit.

 4. Meneer Dick

  Als de onvermijdelijke hervormingen zijn ingevoerd, zal de werkloosheid eerst stijgen en pas na verloop van tijd dalen. Dat is algemeen bekend en dat had Hollande ook moeten beseffen. Hij had de onvermijdelijke hervormingen veel eerder moeten invoeren (hij moet nog beginnen) dan had hij kunnen profiteren van de dalende werkloosheid. Nu is hij te laat. Dat is zijn verdiende loon voor zijn eigenwijsheid.

Reacties niet toegestaan