5 miljoen: Iedere Nederlander betaalt mee aan het Spaanse stierenvechten

Er zijn in de EU vele wonderlijke subsidies. Een Engelse milieugroepering heeft ontdekt dat de EU jaarlijks € 110.000.000 besteedt aan het instandhouden van fokkerijen in Spanje die vechtstieren opleiden. In een rapport met de naam Toros en taxes wordt uit de doeken gedaan hoe Spaanse boeren er in slagen  jaarlijks veel geld binnen te slepen om de stieren te fokken. "Zonder die subsidies zou het stierenvechten financieel niet overeind blijven" zegt een Spaanse politicus tegen de Daily Telegraph. In Engeland is er veel rumoer rond de gesubsidieerde vechtstieren. De Engelsen betalen van de 110 miljoen ongeveer 18 miljoen euro mee aan de stierensubsidie. Zowel dierenbeschermers als Europa-haters lopen te hoop. Nederland betaald ruim 5 miljoen.

25 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Nederland betaalD 3Huis?

 2. AAFJE

  En dat staat in de meest conservatieve Britse krant, de spreekbuis van degenen die voor de “typisch Engelse tradities” zijn zoals de vossen- en drijfjacht. De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet.

  Tja, Windows 8: d, dt en t: het blijft eeuwig tobben!

 3. KarlRuprechtKroenen

  Wij mogen ook meebetalen aan Brussel en aan ladingen bootvluchtelingen en aan onzin milieu maatregelen en…ga zo maar door…

  Ik wil graag stoppen met het meebetalen aan wat ik zonet opnoemde en ik wil graag alleen nog maar meebetalen aan het stierenvechten.

  Wat zegt u? Ik moet mijn mond houden en gewoon blijven betalen voor wat anderen voor mij bepalen en ik mag zeker niet zelf bepalen waar ik voor wil betalen?

  • vandehoedenderand

   Ik wil ook stoppen aan meebetalen aan wat ik niet gebruik. Maar zo werkt de wereld natuurlijk niet. Als we zo gaan beginnen, kunnen we het beste alle belastingen en afdrachten afschaffen, want je betaalt nu eenmaal voor een hoop waar je geen gebruik van maakt. Idem dito betalen mensen voor zaken die zijn niet gebruiken, maar u wel.

   Maar u heeft gelijk. We moeten alles gewoon afschaffen en terug naar de oertijd. Even wat mammoeten klonen en we kunnen gezellig rond hete kampvuur de holbewoner uithangen.

   (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
   • KarlRuprechtKroenen

    Dat zijn uw woorden.
    Ik heb het gemakshalve even over Brussel en het moeten betalen aan zaken die men van daaruit ons oplegt.

    Verder is dit wat u nu poogt een rare manier om iemand de woorden in de mond proberen te leggen.
    Niet echt iets voor iemand die vandehoedenderand weet.

    (in antwoord op vandehoedenderand)
    • vandehoedenderand

     Ja, en in Den Haag werkt het niet precies hetzelfde?
     Wat een quatsch. Volgens dezelfde logica kunnen we het Binnenhof dus ook maar beter afschaffen.

     (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
 4. vandehoedenderand

  Meer serieus. Ik ben voor de EU en verdere integratie. Sommigen noemen dat eurofiel, maar dat gaat mij te ver. Ik heb bijzonder veel kritiek op (het functioneren van) de EU. Maar als u het mij vraagt, is dit juist een reden om nog verder te integreren. Opdat dit soort onzin uiteindelijk kan worden afgeschaft.

  Ja, er wordt een hoop geld verkwanseld in Brussel. Er wordt overal een hoop geld verkwanseld. Wat er in de EU wordt verkwist valt echter op het grotere geheel redelijk mee. ‘We’ zijn in dit land zo’n 4 miljard per jaar kwijt aan Brussel. En daar krijgen we ook nog een hoop voor terug. Maar die discussie ga ik niet hier en nu voeren.

  Wel is het zo dat dit doorhakkelen in de EU niet goed is. Het is al vaker gezegd en geschreven; er zijn nu maar twee mogelijkheden binnen Europa. Of we scheien ermee uit. Kappen ermee. Gaan terug naar de middeleeuwse ministaatidee met alle ellende van dien. Of we integreren nog harder, nog dieper en nog meer. Met op de lange termijn alleen maar voordelen.

  • KarlRuprechtKroenen

   Noem ons eens de voordelen van de Europese heilsstaat op.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • vandehoedenderand

    Nee. Die zijn al zo vaak uitgemeten in de media. Het punt is meer of je er in gelooft of niet. Nu ja, ik doe dat.

    Mensen als u leven in de middeleeuwen. Denken dat de wereld nog verdeeld is in ministaatjes en dat NL het allemaal wel alleen kan.

    De wereld raast voort en Europa staat stil. Met dank aan zeurpieten.

    http://www.europa-nu.nl/id/vh7zbu35kazc/europa_kosten_en_baten

    (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
    • KarlRuprechtKroenen

     Ok ,dus u bent een gelovige?

     (in antwoord op vandehoedenderand)
     • vandehoedenderand

      Ja, Karl.
      Net als u. Alleen sta ik aan de andere kant.

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • KarlRuprechtKroenen

      Waar geloof ik dan in ?

      (in antwoord op vandehoedenderand)
     • vandehoedenderand

      Dat de boel zonder EU beter zou zijn en we in een waar paradijs komen te leven waar AL uw belastinggeld ALLEEN maar wordt besteed aan wat U nodig hebt.

      Zie uw rare commentaar hieronder voor die gedachte.

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • KarlRuprechtKroenen

      Ik ga nu de deur uit.

      Veel plezier op WEL vandaag.

      (in antwoord op vandehoedenderand)
     • vandehoedenderand

      Dank.
      Succes verder. Het is een enge, boze wereld daarbuiten. Iedereen heeft het op u voorzien.

      (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
     • KarlRuprechtKroenen

      Oh bebeben toch, Waarom meteen zo extreem kort door de bocht?

      Waarom telkens weer mensen proberen te framen dmv het gebruiken van ver uit zijn context gerukte zelfbedachte conclusies?

      Het is gewoon oneerlijk om nu zonder aanleiding te gaan roepen dat ik alleen maar wil betalen voor waar ik gebruik van maak.
      Is dit jouw manier om mensen te beantwoorden?
      Op zo een slappe manier?

      (in antwoord op vandehoedenderand)
  • Windows 8

   “nog verder te integreren. Opdat dit soort onzin uiteindelijk kan worden afgeschaft.”
   Leg eens uit hoe het ene uit het andere voortkomt?

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 5. Burgermans

  En terecht, het stierenvechten is een eeuwenoude traditie die hoort bij het Europees cultureel erfgoed. Het zou eeuwig zonde zijn als de dierenfascisten deze traditie zouden vernietigen.

  • AT

   U bent natuurlijk aan het trollen, toch ga ik er even serieus op in. Vrouwenbesnijdenis is ook traditie in sommige culturen waar u minder positief over schrijft. Het feit dat stierenvechten een ‘traditie’ is zegt niets over de werkelijke culturele waarde en is een drogreden om het te steunen. Europa kan perfect voortbestaan zonder. Elk dier dat gedood wordt voor menselijk vermaak is een zonde wat mij betreft. Kom ook niet met het argument dat de stier zo’n goed leven heeft en zo’n heroische dood sterft. Er is voor een stier niets heroisch aan het met pijn verdrinken in zn eigen bloed terwijl een stel bejaarden en Engelse toeristen zitten te juichen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Het is voor een stier heroïscher om in en arena vechtend ten onder te gaan dan in een slachthuis een stalen pin door de schedel te krijgen, waar of niet?

    (in antwoord op AT)
    • AT

     Nee hoor. Het concept ‘heroïek’ is iets menselijks dus je moet niet doen alsof wij de stier een geweldige dood bieden. Het is puur en alleen voor ons vermaak. Helaas heb ik me ook laten verlijden tot het bezoeken van Las Ventas toen ik in Madrid woonde. Heeft u het wel eens gezien? Die ‘volgepakte’ arena’s zijn uit lang vervlogen tijden. Uw commentaar is een veelgebruikte drogreden. Wij doden een koe om te eten en hebben de slacht zo pijnloos mogelijk gemaakt.

     Een vechtstier wordt al voordat deze de arena in gaat opgejaagd en vaak worden interne (niet zichtbare) verwondingen toegebracht zodat de stier verzwakt. Vervolgens wordt in de arena met een lans in de nekspier gestoken waarna de banderilleros voor de stier zeer pijnlijke pinnen in de nek steken. Deze verlammen de nekspier nog verder en het bloedverlies zorgt voor totale verslapping. De banderillas desoriënteren en hinderen de stier ook.

     Uiteindelijk, als de stier volledig verslapt is door bloedverlies en stress, wordt het zwaard in zn nek gestoken om het hart te doorboren. In de meeste gevallen lukt dit niet en verdrinkt de stier in zn eigen bloed.

     Het is nogal triest dat u dit alles ‘heroisch’ vindt. Maar wees mijn gast en stap zelf de arena in met een niet gemartelde stier. Die show zou ik wel graag zien.

     (in antwoord op Burgermans)
 6. Tim66

  Het is om te kotsen hoe al die Eurofielen bepalen wat wij wel en niet mogen ,ik stel voor dat alle mensen die voor de EU zijn dit lekker uit eigen zak betalen.
  Stop met te vertellen dat we hier beter van worden ,onze regering heeft onze soevereiniteit opgegeven inruil voor een top baantje bij deze graai club.
  Het is een schande dat mensen nog spreken over democratie.
  Waarom krijgen boeren nog steeds subsidie?
  Ik ben ondernemer maar wordt nooit geholpen dus een boer die zijn bedrijf niet kan runnen zonder subsidie moet gewoon stoppen en iets doen waar je wel geld mee verdient ,maar gebruik niet mijn belasting geld hiervoor!
  De EU is gedoemd te mislukken ,ik kan niet wachten op deze dan dan valt de EU muur en kunnen we over 25 jaar vieren dat we weer een vrij land zijn!

Reacties niet toegestaan