Geen 50.000 agenten op straat, maar slechts 16.000

Het aantal politieagenten dat de straat op kan om de orde te handhaven is veel lager dan het aantal inzetbare agenten dat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) noemt, zo schrijft De Telegraaf op basis van cijfers die de krant in bezit heeft na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Deze zogeheten operationele sterkte zou volgens de minister 50.000 man sterk zijn, maar De Telegraaf heeft het over niet meer dan 16.000 agenten. Volgens de krant zou dat nog een hoge schatting zijn, omdat bij de 16 duizend ook gespecialiseerde agenten vallen die nauwelijks de straat op gaan. Volgens berekeningen van de krant zijn er in de 11 Nederlandse politieregio's nog maar 200 man die per regio beschikbaar zijn voor noodhulp en toezicht.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Het zijn d’r ook veel te weinig. Heb ik de Telegraaf niet voor nodig. Gewoon rondkijken op straat.

  Neemt verder niet weg dat ik me bijzonder veilig voel in dit land, maar er mag wel wat meer blauw bij. Er mogen wel wat meer bekeuringen uitgetikt worden. Aan idioten die te hard rijden in een woongebied bijvoorbeeld. Of beter nog, aan dronken idioten die ‘s nachts de boel mollen en wakker schreeuwen. Er staat iets van 300 of 400 euro op openbare dronkenschap. Hup, aftikken die handel. Incasseren. Staatskas spekken. Zet een busje bij ieder uitgaansgebied en gouden tijden breken aan. Je kunt aan de lopende band boetes uitschrijven.

  • Windows 8

   “openbare dronkenschap” mag alleen beboet worden als je overlast veroorzaakt. Als ik naar huis waggel en niemand kwad doe of in gevaar breng, moet dat kunnen (niet dat ik dat veel doe, ik rijd dan 😀

   (in antwoord op vandehoedenderand)
  • KarlRuprechtKroenen

   Moet je maar niet in een tokkiewijk gaan wonen.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Tim66

  De Nederlandse politie is door net als in vele organisatie een papieren tijger geworden waarin managers en politici alleen maar zorgen dat de cijfertjes kloppen ,maar in werkelijkheid klopt er geen moer van.
  Dit komt omdat de de politie net als veel semi overheid de politie als een bedrijf gingen runnen waardoor een waterhoofdje van managers het geld opslokken terwijl de politie agent op straat niet eens zijn overuren krijgt uit betaald zelfs bedrijfskleding moet men vaak zelf betalen,maar niet te spreken over het verplichte geld binnen harken met onzinnige bekeuringen die achterlijk hoog zijn,maar de echte crimineel vrijspel heeft omdat deze te veel geld kost om aan te pakken laat staan veroordelen of achterslot en grendel te zetten ,want ook gevangenissen zijn nu opvangcentra voor asiel zoekers en de criminelen lopen vrij rond.
  Dit al met dank aan onze huidige politiek meneer Opstelten ,en Teven die hoog geplaatste personen als Demmink beschermen die door veel getuigen beschuldigd wordt voor ontucht met minderjarige jongens!

 3. Windows 8

  “gespecialiseerde agenten vallen die nauwelijks de straat op gaan. ”
  Zij die kunnen schrijven? Ik ging ooit eens verklaring afleggen over geval agressie. Netjes 3 pagina’s uitgetypt, moesten die door de agent worden overgetypt(dat moet op PV, zie addendum kon niet) …die had slechts de 3-vingerige cursus gekregen dus collega er bij. Die had dan weer moeite met sommige woorden niet. “Menneer,u bent schrijver”?

Reacties niet toegestaan