Rusland rooft duizenden Oekraïense kinderen uit bezette regio’s en maakt ze Russisch

Russische soldaten halen weeshuizen in het oosten van Oekraïne leeg en deporteren de kinderen naar Rusland, waar ze een Russisch paspoort krijgen en worden ondergebracht bij pleeggezinnen.

Het op grote schaal in een oorlog verplaatsen van groepen kinderen is volgens juristen een oorlogsmisdaad. Poetin maakt echter geen geheim van het roven van de Oekraïense baby's, kleuters en pubers. Hij heeft zelfs op verzoek van de Kinderombudsman Rusland een wetswijziging goedgekeurd om de kinderen razendsnel tot Rus te bombarderen.

De Russische staatsmedia tonen blije beelden van de nieuw samengestelde families. “Kinderen uit de Donetsk, Loegansk, Zaporizja en Cherson zijn nu Russen. Gefeliciteerd vrienden. We zijn blij jullie te verwelkomen in onze grote familie”, aldus Kinderombudsman Maria Lvova-Belova. Ze adopteerde zelf ook een jongen uit Marioepol.

Nieuwsuur sprak met de directeur van een weeshuis in Cherson, waar gemaskerde en gewapende soldaten zijn weeshuis binnenvielen op zoek naar weeskinderen: