Volgens Fred Teeven past er in Nederland geen Syriër meer bij

Politiek
dinsdag, 25 november 2014 om 8:18
welingelichtekringen header 1
Er zijn 6 miljoen Syriërs op de vlucht. De meeste vinden een vluchtplaats in de omringende landen, met name in Libanon, Turkije en Jordanië. Maar om de druk daar iets te verminderen wordt ook de rest van de wereld gevraagd Syriërs op te nemen. De meeste Europese landen doen dat, maar Nederland niet, heeft de onvervaarde Teeven besloten. Er past in ons land geen Syriër meer bij, zegt hij vandaag tegen De Telegraaf. Teeven heeft een reactie daarop telkens uitgesteld maar zegt nu dat hij het niet gaat doen.
Hij legt daarmee de wens van de Tweede Kamer naast zich neer. De VVD-bewindsman wijst op de vreemdelingenopvang die door de forse vluchtelingenstroom al uit de voegen barst.
In een interview met De Telegraaf zegt Teeven dat er al heel veel schrijnende gevallen in de Nederlandse opvang zitten. Een Kamermeerderheid vond dat ruim een jaar geleden niet genoeg. De Kamer eiste dat Nederland 250 van de meest schrijnende gevallen uit VN-vluchtelingenkampen naar hier haalt. Dat aantal zou boven op de 500 gevallen moeten komen die er al worden uitgenodigd.