Onno Hoes vertrekt als burgemeester van Maastricht

Onno Hoes vertrekt als burgemeester van Maastricht. Dat heeft hij woensdag aangekondigd. Eerder stelden de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Maastricht hem een 'elegante aftocht' voor: hij mocht aanblijven tot hij een nieuwe baan had. Maar hij heeft nu besloten per direct te vertrekken. Onno Hoes raakte vorige week in opspraak na publicatie van whatsapp-gesprekken met een twintigjarige man. Deze man sloot een deal met Pownews, waardoor alles op video staat. Hoes spreekt daarin onder meer negatief over de gemeenteraad. Na een vergelijkbare affaire vorig jaar gaf de raad hem een waarschuwing. Hij gaat gerechtelijke stappen ondernemen tegen Pownews naar aanleiding van de uitzending van vorige week. "Vorige week is een deel van mijn privé leven tot mijn grote ontsteltenis moedwillig en schaamteloos publiek geworden", zegt hij in de verklaring. ''Ik zal er voor strijden dat een openbaar bestuurder niet vogelvrij wordt verklaard en er een zeker privé domein blijft zodat hij of zij in balans zijn of haar functie kan vervullen. Het privédomein moet voor een openbaar bestuurder worden beschermd en ik zal daarom de rechter vragen in dit conflict tussen 'privé' en 'publiek' een uitspraak te doen."

Bron(nen):   Nu      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Inderdaad Onno Hoes is genadeloos gepakt door deze bagger-zender.De vraag blijft of deze zender een terechte straf zou kunnen krijgen. Het idee dat er veel a- morele kiloknallers rondlopen is ws niet gering en de advocaten met de krijtstreeppakken+ haargel staan in de rij. Hoe komt het nu dat Onno Hoes als “trilzoeker” niet naar een een plek gaat waar geen bekenden rondlopen. Antwerpen heerlijke uitgaansstad met vele hoekjes.Jammer, het enige waar deze jongeman zich aan vast kan houden is dat het altijd weer beter wordt. Heeft hij zo de pest aan zichzelf? Hoop dat hij weer een goede baan krijgt lijkt me een goed bestuurder.

  • ernie

   wat is een “trilzoeker”? Alleen dildo’s trillen toch – gebruiken homo’s behalve toyboys ook dildo’s? Of is toyboy een merknaam van een dildo? En hoe weet u dat het hier een baggerzender betreft? Kijkt u er veel naar om dat te kunnen beoordelen? U lijkt me prudent genoeg voor een onderbouwd antwoord!

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    een tril.zoeker ( ouderwets woord misschien ) is iemand die veelal een zeer verantwoordelijke baan hebben, het leuk vindt om extreme spanningen te ondergaan en toch heel goed te kunnen zijn in zijn vak. Veelal leuke, grappige en geestige mensen ( brandweer, politie,militairen, wetenschappers bv chirurgen die alles onder tijdsdruk aan elkaar moeten rijgen,psychiaters die net een getraumatiseerd iemand van zelfmoord hebben afgehouden, verpleegkundigen intensive care, anesthesie, wegen-arbeiders etc ). En wat ga dan doen na het werk, ontspanning, uitgaan, de grenzen opzoeken van ontspannende lust en daarna last. Evenwicht verkrijgen tussen al die stress -hormonen en de dempers in je lijf. Slapen.
    Gelukkig zijn er genoeg gelegenheden in een stad om je stress te ontspannen en te gaan slapen.
    Leuk woord toch prudent? Ben ook een onbeschofte overlever die geen middel schuwt om afhankelijken zoals kinderen, ouderen of dieren te beschermen. Mooi, niet. Zenders die u noemt zijn zenders die continue in de stront van een vlieg staan te peuren en dan een bacil uitvergroten in hun krant of tv.

    (in antwoord op ernie)
    • ernie

     Ik noem helemaal geen zenders.

     En ‘trilzoeker’ – ik heb het ff nagezocht – is een gepatenteerde uitvinding van prof. Zbygniew Prlwytzkofsky die ,zoals bekend, na Praw! der Donderweder! deze uitvinding deed tijdens het krabben aan zijn edele delen. Dat heeft niets met der Onno te maken. Laat staan met zelfmoord, ouderwets of ontspannende lust. Onno had ook helemaal geen stress, want voerde toch al geen biet uit. Bovendien sprak Prlwytz helemaal geen Engels en wist hij dus ook niet van het begrip “thrillseeker’ U verhaspelt dus der verkeerden begripf! Of kent der vertalinge niet. Well, doesn’t give, let but. It can rust me on my ass as long as Onno does not poet his nose in it.

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      dank voor de uitleg maar zelf behoorde ik ook tot de trilzoekers en had beroepen waar extreme externe druk ( vond ik prettig, in een seconde de juiste beslissing nemen ) mee was gemoeid en velen met mij die mensenlevens redden met urenlange concentratie. In de jaren ’70 werd het woord gebruikt of het nu wel of niet juist is. Heb het niet over Onno Hoes maar over de uitwerking en de ontlading na het lukken van complexe klussen samen in een team.Heden ten dagen heb je andere vormen en zijn ze overeenkomstig.

      (in antwoord op ernie)
     • marianne martens

      spanningzoeker kan je ook bij de Gamma kopen, probleem opgelost.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      bedankt voor de tip – had ik nog niet aan gedacht! Ze zijn idd heel goedkoop – ik zal er ook 1 aan Onno sturen, heeft ie wat om mee te spelen voor als ie straks thuis zit alleen te wezen. Hopelijk beleeft ie er veel ontspannende lust aan.

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      Ernie,ben geen VvVD’er, in tegendeel, maar Mijnheer Hoes kan werken dat deed ook al bij Provinciale Staten in Noord- Brabant. Ernie, je best , ook al je pest in een persoon altijd iets goeds in hem/haar zien, toch!

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      Ik zie veel goeds in spanningzoekers: ze gaan trillen als er spanning dreigt en dat maakt mijn werk veiliger. Maar iemand die alleen een politieke carriere achter de rug heeft (en voorzitter van de Stichting Nationale Boomfeestdag is) heeft nog nooit – ik herhaal NOOIT – gewerkt. Ik zou zeggen: geef hem een kruiwagen, een bult zand, een schep, een stratenmakershamer en wat stenen en laat hem eens voordoen wat werken is.

      (in antwoord op marianne martens)
 2. kletsmajoor

  Onno had beloofd niet weer in opspraak te raken door affaires, maar dat is toch weer gebeurd. Hij ging actief op zoek naar avontuurtjes en zei politiek beladen en domme dingen om indruk te maken op z’n date. Hij werd daardoor ook chantabel (al maakte z’n date daar geen misbruik van). Terecht dat hij nu opstapt.

  Pownews valt in mijn ogen niets te verwijten. Omdat het over (poging tot) amoureuze/seksuele activiteiten gaat is iedereen een beetje terughoudend, maar stel dat z’n afspraak met de gemeenteraad over drankgebruik of over gokken was gegaan, dan had niemand bezwaar gemaakt tegen een verborgen camera. Daar zijn vele precedenten voor.

  • marianne martens

   De laatste alinea lijkt me meer een morele kwestie. In hoeverre wil een forum verantwoordelijk zijn voor de teloorgang van een persoon of personen. Gelukkig worden er ondanks de precedenten over alcohol en drugsgebruik lang niet altijd misbruik gemaakt om het aan de aasgieren
   door te spelen.Meer niet dan wel. Het heeft ws meer met de ontwikkeling van de geschiedenis te maken. Lang geleden werd er niets doorverteld over de “faux pasjes” van de ander. Een onuitgesproken afspraak. Pownews is de veroorzaker van deze zoveelste afleidende baggerrel, niet dat puistenkopje. U heeft wel een punt Onno had zich moeten begrenzen. Mededogen lijkt gepast.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 3. Malky

  Dit is echt schokkend, gebruiken mensen nog video?

 4. brabantman

  Wordt er censuur toegepast bij wel.nl? Mijn commentaar op mevr.Martens is nl verwijderd. Strookte deze niet met het gedachtegoed van deze site? Jammer.
  Mevr. Maartens is oud Euro parlementarier en 1e Kamer kandidaat voor het CDA en beschermt haar eigen politieke elite. Zij zal er wel mede voor zorgen denk ik, dat onze hr. Hoes wel weer aan een gemakkelijk en goed betaald baantje geholpen wordt. Waarom was Hoes een goed bestuurder? Door te pochen over zijn functie t/o de toyboy. Trouwens niet zijn enige akkefietje, de meesten zijn door de gemeente Maastricht verborgen gehouden. Dit lukte dus niet helemaal.

  • marianne martens

   U geeft me teveel eer, ben helaas niet de Mevrouw van het CDA uit de eerste kamer. Ken deze mevrouw niet en zeker niet als familielid. Het klopt wel dat een tak van de familie Martens is ontsproten uit het stammetje van Hertog Jan van Brabant ( vond mijn vader belangrijk om door te vertellen ). Veel kleerscheuren aan overgehouden, geen geld en verdorie nog geeneens een titeltje. Jammer dat u zo over deze affaire denkt. Het mag gelukkig in dit heerlijke vrijzinnige land.

   (in antwoord op brabantman)
 5. Burgermans

  Hoes is jarenlang met de roddelkoning van Nederland getrouwd geweest, toen heb ik hem nooit schande horen spreken over het openbaar maken van het privé-leven van bekende Nederlanders.

Reacties niet toegestaan