Raad Maastricht zegde vertrouwen in Hoes op

De gemeenteraad van Maastricht wilde dat Onno Hoes zijn ambt als burgemeester zou neerleggen. Hoes kreeg alle ruimte om „de eer aan zichzelf te houden”, zodat het leek alsof hij uit eigen beweging opstapte, maar achter de schermen liet een meerderheid van de fracties maandagavond weten geen vertrouwen meer in hem te hebben. Dit blijkt uit een reconstructie van de Volkskrant. Alleen de PvdA, GroenLinks en de VVD wilden nog met de burgemeester door, nadat vorige week ophef was ontstaan over een uitzending van PowNews. Daarin waren opnames te zien die een 20-jarige Almeerder stiekem had gemaakt van zijn dates met de VVD'er. De Maastrichtse fracties spraken unaniem hun walging uit over de wijze waarop PowNews te werk ging. Maar de meeste partijen vonden alsnog dat het burgemeestersambt en het imago van de stad te veel beschadigd waren om Hoes in het zadel te houden.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. marianne martens

    Alleen PvdA, VVD en Groen links wilde door met Onno Hoes. Lijkt me toch nog een flinke steuntje in de rug. PowNews is in deze kwestie de grootste klier en de schandaligste organisatie van de Publieke zender. Van welke minister kregen ze ook al weer het ” groene” licht? Onno Hoes verdient diep respect voor zijn weer- en strijdbaarheid. Per slot loopt de Politiek al over van de laffe zandhazen en ruggengraatloos volk. Hoera, voor de onaangepasten ( Milikowski, heel boek hierover. ). Mijnheer Wijers is de invloedrijkste man van zompig Ned. Wil wel wat zeggen dat deze man nr.1 is. Ja, heel Nederland heeft met het koningslied gezongen. Wat stelt nu zo’n lijst voor te weten dat Eurlings is gezakt. Laat Onno Hoes op nr.1 eindigen, een man van statuur,intelligentie en onafhankelijke geest.

  2. Burgermans

    Een bestuurder die zijn ambt misbruikt om seksuele gunsten af te dwingen bij twintigjarigen is niet gewoonweg ongeschikt als burgemeester. Als de Heer Hoes hetero was geweest was hij al veel eerder de laan uitgestuurd vanwege zijn erotische escapades.

Reacties niet toegestaan