Noord-Korea scheldt Obama uit voor ‘aap’

Noord-Korea is boos vanwege de vertoning van de film The Interview en heeft Obama uitgescholden voor 'aap'. Het land houdt de Verenigde Staten verantwoordelijk voor het platleggen van het internet in Noord-Korea. De twee landen lijken sinds de film in een heuse cyberoorlog te zijn verwikkeld. In de film The Interview wordt een moordaanslag beraamd op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Uit woede daarover, hackten Noord-Koreanen de computers van Sony Pictures, al ontkent Noord-Korea nog steeds alle betrokkenheid. Vanwege bedreigingen trok Sony de film terug. Maar Obama was het daar niet mee eens. Daarom wordt de film nu toch vertoond. Volgens Noord-Korea zou de VS ook achter de nieuwste internetstoring in het land zitten. Obama heeft niet bevestigd of dat ook zo is.

Bron(nen):   AD      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Internetexperts, ik weet niet wie dat zijn trouwens, zeggen dat het bewijs dat NK achter de Sony-hack zit flinterdun is.
  Het zou ook om een boze ex-werknemer kunnen gaan of om snotjongens van Anonymous of vergelijkbare, irritante groepen.
  http://www.wired.com/2014/12/sony-north-korea-hack-experts-disagree/

  Obama ‘aap’ noemen gaat verder natuurlijk helemaal nergens over. Maar ja, dat overkomt Obama in zijn eigen land ook door leden van de debielenpartij, en dan met name het ultradebiele segment in die debielenpartij, ofwel de Tea Party.
  http://www.alternet.org/speakeasy/2011/04/19/no-laughing-matter-the-tea-party-gops-depictions-of-president-obama-as-an-ape-are-motivated-by-violence-and-hate

  Obama is een veel betere president dan menigeen nu denkt. De tijd zal dit leren. Daar ben ik van overtuigd.

 2. Vogelbeest

  In plaats van te proberen “democratie te brengen” bij allerlei woestijnvolken zou “het westen” beter dat systeem in noord-korea eens omver kunnen werpen. Andere Aziatische landen tonen aan dat de mensen daar wel in staat zijn om een functionerende maatschappij met een echte economie op te bouwen.

 3. Burgermans

  George W. Bush werd elke dag voor aap uitgemaakt, Jeanette.

Reacties niet toegestaan