‘Wilders wilde 5 ton advocaatkosten declareren’

PVV-leider Geert Wilders heeft geprobeerd de rekening die hij van Bram Moszkowicz kreeg voor diens bijstand in het 'haatzaaiproces' te declareren bij de Tweede Kamer. Volgens bronnen van de Volkskrant gaat het om een bedrag tussen de 500.000 en 600.000 euro. Moszkowicz deed het dus niet uit overtuiging of als vriendendienst, maar vroeg 3 keer de Balkenende norm voor 1 klant gedurende 6 maanden Het bestuur van de Tweede Kamer wees de declaratie na veel discussie af, schrijft de Volkskrant. PVV-Kamerlid Martin Bosma ontkent het bericht op Twitter. "Onzin in Volkskrant", schrijft hij. Volgens hem is de declaratie nooit ingediend of besproken in het presidium van de Kamer, waarvan hij zelf lid is. Niettemin stelt de Volkskrant dat het bestuur van de Tweede Kamer de rekening van Moszkowicz beschouwde als privékosten voor Wilders. Bovendien was de rekening onduidelijk. Het bedrag dat Moszkowicz opvoerde was niet onderbouwd. Moszkowicz werd in 2012 href="http://nos.nl/artikel/434863-moszkowicz-uit-ambt-gezet.html">uit zijn ambt gezet, onder meer omdat hij onduidelijke rekeningen verstuurde.  Uiteindelijk werden de rekeningen betaald door rijke buitenlandse moslimshaters Vorige week werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie Wilders opnieuw zal vervolgen, nu voor zijn uitlatingen over Marokkanen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Moszkowicz zal hem niet verdedigen: die mag geen advocaat meer zijn en staat op de rand van het bankroet

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hector

  “Uiteindelijk werden de rekeningen betaald door rijke buitenlandse moslimshaters”

  Subtiel stukje genuanceerde, objectieve journalistiek….

  • Dead Silence

   Ja…3huis kan beter naar Zweden verhuizen. Daar zitten miljoenen naievelingen die zichzelf verloochenen en zichzelf prostitueren aan de duivel en ook nog hopen dat hij net zo goed voor hun is later als zij voor hem nu.

   (in antwoord op Hector)
 2. Windows 8

  “Moszkowicz werd in 2012 href=”http://nos.nl/artikel/434863-moszkowicz-uit-ambt-gezet.html”>uit zijn ambt gezet

  “Uiteindelijk werden de rekeningen betaald door rijke buitenlandse moslimshaters”

  Eindejaarsmoppen van onze 3luis?

 3. Dead Silence

  Lekker he, 3huis, wat blaten met die linkse maten van je: https://twitter.com/Martinbosma_pvv

 4. Point

  Volksleugenkrant doet een Trouwtje; verzin een verhaal en publiceer het zonder bronvermelding. Duurt ook bij de Volksleugenkrant waarschijnlijk 120 artikelen voor ze het door hebben. Zie ook ‘Geen Stijl’ en Das Kapital. Gelukkig zijn er, naast de overtikmedia zoals deze weblog, ook nog serieuze media op Internet.

  • Nico de Haas

   “Gelukkig zijn er, naast de overtikmedia zoals deze weblog, ook nog serieuze media op Internet.” Zou je met wat voorbeelden komen van serieuze media? Je hebt dan wel van die alternatieve media, die zich profileren als een betrouwbaar alternatief, maar die verkopen weer vaak onware complottheorien. Vandaar mijn vraag.

   (in antwoord op Point)
 5. Karl Ruprecht Kroenen

  Typisch kleuter gedrag van de VK en 3huis.
  Ik stel voor dat we daarom geheel op zijn plaats er ook een liedje bij zingen.

  “Oh hoor hem eens kreunen”
  Op de wijze van , “Oh kom er eens kijken”;

  Oh hoor hem eens kreunen..Ja, wat is 3Huis weer blij,
  Oh hoor hem eens grommen, Wat hij van Geertje vindt…

  Een Brammetje die bankroet is.
  Een Geertje die straks veroordeeld wordt.
  De vijand is uit de weg
  Wat hebben wij een pret.

  Enz.

 6. Jeroen

  Waarom willen jullie zo graag beledigend zijn tegen Gerard Driehuis, terwijl je wel elke dag op zijn site kijkt?

 7. 2374

  slap van de sp om deze declaratie goed te keuren, met dit geld kan je heel wat anders goeds doen.

 8. Jannie Ooms

  Soms vraag ik me af of de kennelijke haat die een (gelukkig) beperkt aantal reaguurders koesteren voor WIK redacteur Driehuis misschien berust op iets dat hij hen persoonlijk heeft aangedaan. Ik kan me dat maar moeilijk voorstellen.

  Het is toch niet, hoop ik, omdat ze vinden dat de kennelijk door hen verachte heer Driehuis ‘links’ is en dat ze daarom WIK tot hun arena hebben gemaakt om hem persoonlijk onderuit te halen? Dat idee vind ik tamelijk eng, maar ik zou de aanvallen anders niet kunnen verklaren.

 9. Vogelbeest

  Het staat als een paal boven water dat Wilders is aangeklaagd omdat hij politicus was.
  Dan zijn het dus beroepsgerelateerde kosten. Hoe gaat dit als het een VVD-er, CDA-er of PvdA-er is? Die declareren toch ook alles wat los en vast zit? Daar hoor je nooit iemand over.
  Ik heb het gevoel dat linkse media Wilders weer eens zwart proberen te maken omdat hij iets vaker de waarheid zegt dan in ons Correct Linksche land gewenst is.

 10. marianne martens

  Daar zijn we weer linkse media zwart maken wat een uilenballen taal. linkse media bestaat niet,ook rechtse media niet.In dit landen hebben we consensus journalistiek, soms met een wat meer, ietsje meer spitsvondige constructieve kritische journalistiek, in kranten en op Webbs.Mijnheer Bosman zegt:” onzin” en dat is dan weer “waarheid” voor velen. Twee heren zonder een partij!!!! Das pas knetter. Als je objectief wil zijn moet je niet in de journalistiek en ook geen (non)- fictie schrijver. Kijk vooral wat er niet staat in teksten. Als iemand objectief wil zijn : ” Ga in de wetenschap”. Een heel goed 2015.

  • Albert Bakker

   Dat klopt. De functie van media is mensen advertenties te laten bekijken. Je moet dus schrijven wat mensen willen lezen. En mensen willen lezen wat ze sowieso al dachten. Binnen dat concept is er ruimte voor journalistieke illusies.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    ben heel blij dat u deze mening heeft, in diverse kringen wordt er vaak glazig gekeken over deze onderwerpen, kan natuurlijk ook aan de uitleg liggen.

    (in antwoord op Albert Bakker)
 11. FritsB

  Deze website heet Welingelichte Kringen. Houdt dat niet meer in dat berichten gecontroleerd worden op waarheid?

 12. Bert Schimmel

  Zo links en rechts de reacties van de Wilders aanhangers lezende, heb ik niet het idee dat die behoren tot het meest intelligentste deel van de Nederlandse bevolking (zeer voorzichtig uitgedrukt :-))

 13. Jorden

  Of dit nu waar is of niet, de kosten van het hele proces, incl advocaatkosten + schadevergoeding aan de heer Wilders zouden gedragen moeten worden door degenen die hun voorgedrukte aangifte bij het politiebureau hebben ingeleverd en niet door de belastingbetaler ! Ze hebben bakzeil gehaald, verloren en dus moeten zij dokken !!!
  Wat is dit voor land waar men straffeloos op kosten van de belastingbetaler iedereen met allerlei onzin mag aanklagen ?

 14. Burgermans

  Je kunt zeggen wat je wilt over Wilders maar wat de islam betreft heeft de Limburgse volksvertegenwoordiger voor 100% gelijk.

Reacties niet toegestaan