PVV valt verder uit elkaar: weer twee kamerleden weg

De PVV-Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven stappen per direct uit de PVV-fractie. Dat heeft Hernandez op twitter gemeld. ,,@geertwilderspvv: hierbij bericht ik je mede namens Wim Kortenoeven dat wij per onmiddellijk uit de PVV-fractie stappen'', luidt de tweet van Hernandez. Het nieuws kwam onmiddellijk na de persconferentie waarin Geert Wilders het PVV-programma had gepresenteerd. Hij werd overvallen door het bericht en sprak het vermoeden uit dat mensen vooruitlopen op de kandidatenlijst die zaterdag openbaar wordt gemaakt. Wilders noemde het vertrek van Hernandez en Kortenoeven triest. "Ik dacht dat ik mijn aanvoerder gevonden had, maar ik dacht verkeerd. Geert heeft me in de steek gelaten. Het Catshuis was alleen zijn beslissing'', zei Hernandez in een toelichting op zijn besluit, schrijft De Telegraaf.  "Wilders houdt met helemaal niemand rekening. Ik heb 2 jaar lang alles aan de kant gezet. Mijn kinderen zagen me alleen in het weekend", zo legde hij uit. Volgens Hernandez hebben meerdere PVV'ers gehuild om de schofferingen van Wilders. Het verkiezingsprogramma kregen ze niet langer dan een half uurtje te zien. "Henk en Ingrid? Wilders weet niet eens wie ze zijn. Hij koerst op de peilingen van Maurice de Hond." Geëmotioneerd gaf ook Wim Kortenoeven een toelichting op zijn breuk met PVV-leider Geert Wilders. Volgens hem heeft de PVV-leider een politbureau om zich heen verzameld van een klein groepje getrouwen. Volgens Kortenoeven is het niet gewoon dat Wilders verwacht dat zijn ,,nukken en dictaten'' door de fractie altijd maar worden geaccepteerd. Volgens Kortenoeven zijn er behalve hemzelf en Hernandez nog vijf andere PVV'ers die net zo over PVV-leider Geert Wilders denken als hij en Hernandez doen. De echte medestanders van Wilders vormen volgens Kortenoeven een 'politbureau'. Dat bestaat behalve Wilders zelf uit de Kamerleden Fleur Agema, Martin Bosma en Louis Bontes.

Veel PVV-Kamerleden hielden zich vanochtend onbereikbaar voor een reactie. Goed voor Henk & Ingrid om te weten: volgens Wilders hoefde de  fractie niet te discussiëren over programma "de helft is toch niet uitvoerbaar" Kamerlid Hero Brinkman, die een paar maand geleden brak met Wilders, wilde niet reageren op het vertrek van de twee en wilde niet zeggen of ze zich gemeld hebben bij zijn eenmansfractie.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Indenvreemde

  Weer zo.n partij die ten onder gaat. Seizoen partijen noem ik het maar.
  TON weg. LPF weg Straks PVV weg.En dan komt er wel weer wat anders. Te veel versplintering. Ben benieuwd hoe dat gaat na 12
  Sept.Hoe kun je op die manier een solide regering vormen met zoveel verschillende groepen/jes en meningen.Dat wordt een hoop water bij de wijn. De Grand Cru Superieur verwordt tot een smaakloos waterig roseetje. Zonde van Nederland.

 2. catchit64

  Ach, deze partij lost zichzelf wel op net als de andere kansloze voorgangers.

 3. massimoq

  De beschuldiging dat die twee weglopers rancuneus zijn, komt niet erg overtuigend over uit de mond van de vleesgeworden rancune die minister Wilders is Trouwens, waarom geen 170 km/u? Zijn het mietjes daar bij de PVV? Had de minister in zijn 25-jarige loopbaan op het pluche niet wat eerder wat aan die maximumsnelheiden kunnen doen? De minister heeft wel veel kijk op het selecteren van personeel. Benieuwd welke bedenkelijke figuren zaterdag op die kieslijst van de minister staan. Holleeder als lijstduwer, denk ik.

 4. meneerjansen

  partij voor de vrijheid van opstappen….

 5. Cornelis Berend

  Wim Kortenoeven, dat was toch die krankzinnige die in de tweede kamer riep dat het Westen zich moest organiseren om ten strijde te trekken tegen de Islam?

 6. John Bon

  “Mijn kinderen zagen me alleen in het weekend”.
  Ach gosh. Je zou haast medelijden met deze loser krijgen. Dit geldt voor steeds meer werkende mensen, maar ja, de politiek wordt bevolkt door linkse proleten 🙁

  Ook een vreselijk laffe manier om zoiets via twitter te doen. Dan kun je er feitelijk al vanuit gaan dat zo’n figuur in feite alleen maar tot doel heeft gehad om de partij schade toe te brengen. Wilders is beter af zonder zulke gifmengers! Zie ook reactie Cornelis Berend. De daarin beschreven reactie is puur en alleen bedoelt om schade te berokkenen. Zou het een infiltrant van de een of andere linkse partij zijn? Die hebben in feite ook de dood van Fortuyn nog op hun geweten, dus het zou echt iets voor hen zijn om iets laaghartigs en lafs als dit te doen.

Reacties niet toegestaan