Dikke Britten moeten afvallen, anders raken ze uitkering kwijt

Honderdduizend Britten zijn door hun ongezonde leefstijl arbeidsongeschikt geraakt. Zij moeten hun leven beteren anders raken ze deels of helemaal hun uitkering kwijt. Dat zei David Cameron afgelopen weekend, meldt de Volkskrant. Het gaat naast te dikke Britten ook om alcoholisten en drugsverslaafden. Ze moeten streven naar 'een vol bestaan', aldus de Britse premier. Hij noemt het bovendien oneerlijk dat hardwerkende Britse gezinnen voor de kosten moeten opdraaien. Het nieuwe plan past bij de verkiezingscampagne van de Conservatieven, waarin het protestantse arbeidsethos centraal staat. Hoewel Cameron zelf populairder is dan Labour-leider Miliband staat de partij achter in de peilingen. De Conservatieven kwamen de laatste tijd negatief in het nieuws vanwege hechte banden met belasting ontwijkende partijdonateurs. De Labour-partij en UKIP hebben kritiek op het plan van Cameron om dikke Britten op deze manier te laten afvallen. Liefdadigheidsorganisaties noemen het idee onhaalbaar.      

Bron(nen):   Volkskrant (betaald)      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  belachelijk onuitvoerbaar

 2. marianne martens

  wat een primitief volk rmn een grote kanslag op elke morele wet.

  • Windows 8

   Jij vindt het ‘moreel’ dat een hoop mensen zich volvreten op kosten van de belastingbetaler?

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    ga het opzoeken, maar dat zo’n Premier met een stiff upperlip uit de upper-class, deze maatregel durft te nemen tegenover mensen, die ws eeuwenlang zijn uitgebuit en als schorem zijn behandeld, is lijkt me wel een gotspe, zolang je geen onderzoek doet naar oorzaken. Laten ze onderzoeken hoe het met de gezondheid van het House of Lords is. Zelf heb ik zonder onderzoek het idee, dat er heel veel gaten in de levers zitten vanwege excessief alcoholgebruik, geschaafde handen door vechtpartijen met hun ondergeschikten, noem maar wat.
    De Westerse beschaving is op sterven na dood als je met dit soort zaken goedkoop wil scoren. Verheft dee groep, behandel ze medisch en geef ze een kans. De belastingbetaler in Nederland heeft geen klagen want die vreet, kan veel zijn, zijn hele leven uit dezelfde ruif.

    (in antwoord op Windows 8)
   • VerzetIsZinloos

    En jij bepaalt dat zo even ? Hele gezinnen liggen krom voor hun ? Hoezo, hebben ze inderdaad kinderarbeid in Engeland ? Zal me niks verbazen. Ik wil zijn alcoholprobleem ook wel eens zien. Regeren brengt trouwens ernstige schade toe. Men bezuinigt al op de gezondheidszorg.
    Hij mag trouwens ook wel eens wat aan die bolle konen doen.

    (in antwoord op Windows 8)
    • marianne martens

     Cameron en zijn vrouw hebben hun kind ooit in een kroeg laten zitten terwijl ze dat thuis pas merkten. In die klasse beginnen ze al vroeg en vroeg op de dag.

     (in antwoord op VerzetIsZinloos)
 3. Burgermans

  Churchill zou zich in zijn graf omdraaien.

 4. Windows 8

  Verplichte bootcamps voor fatso’s.
  “Hup, 2,3,4 ” give me 50 (eerder 5 maar kom)

 5. dirk wesselink

  Uitkering afpakken als je te dik bent, Sich Heill Cameron, creeer eerst maar eens banen, dus ook voor dike mensen…Facist !!

Reacties niet toegestaan