Ivo Opstelten betaalde ICT-consultant en partijgenoot salaris van 650.000

De roep om het aftreden van Ivo Opstelten zwelt al een tijdje aan. De leeftijd (71) van de minister maakt hem steeds verwarder en minder geschikt. Maar nu is er aan aanleiding om hem te laten vallen.
Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft na persoonlijke goedkeuring van minister Opstelten een ict-consultant bij de Nationale Politie in twee jaar tijd bijna 1,3 miljoen euro betaald. Dat is ruim drie keer de Balkenende-norm. Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag.
De man, Van den Hanenberg,  werd zo belangrijk geacht en de problemen zo urgent dat minister Ivo Opstelten toestemming gaf om van de regels omtrent inhuur en beloning af te wijken. Een minister kan afwijken van de wet normering topinkomens als hij in de ministerraad bespreekt dat hij een zogeheten topfunctionaris een hoger salaris wil betalen dan gebruikelijk is. De minister moet de beloning en de hoogte ervan daarnaast ook publiek maken. In dit geval heeft Opstelten dat niet gedaan, volgens de krant. Samen met Pieter Cloo, een andere consultant van BoerCroon en een partijgenoot van Opstelten, zou de man in eerste instantie zes maanden werken voor het ministerie. Opstelten besloot uiteindelijk de partijgenoot te benoemen tot secretaris-generaal. Op die manier zouden de contracten van de consultant meerdere keren verlengd zijn. Het ministerie regelde voor beiden een dienstauto met chauffeur. Van den Hanenbergs transportkosten bedroegen over een periode van twee jaar 384.000 euro, zo blijkt uit documenten die deze krant heeft ingezien. De vervoerskosten van Cloo zijn “nog niet beschikbaar”, zegt het ministerie.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hans H

  En het stelen gaat vrolijk verder. De politieke partij VVD kan inmiddels een middelgrote gevangenis vullen met de dieven uit eigen kring.

  • Windows 8

   Die gaan geen cent terugbetalen of dag zitten.
   Moet jij eens pakje kaas stelen

   (in antwoord op Hans H)
 2. Tim66

  We zien nu wel waar dit soort partijen voor staan,wanneer komt er een partij die zorgt dat we minder belasting betalen en alleen maar uitgeeft wat nodig is ,met dit soort bedragen kan Rutte toch niet beweren dat je de beste mensen veel moet betalen want de ICT is al jaren een grote puinhoop en niets werkt goed! Normaal als ik dat op mijn werk zou doen ben ik zo ontslagen en mag blij zijn met een bijstandsuitkering van 900 euro want volgens de VVD kan je daar prima van rond komen en ben je nog verplicht onbetaald werk voor de maatschappij te doen!
  Ik huiver met al mijn vezels in mijn lijf van deze rovers bende! Maar er komt een dag dat dit soort hufters nederland uit moeten vluchten ! Want zij zullen hun leven niet meer zeker zijn !
  Rutte,Pechtoldt,Samson,en nog meer rovers maak je bost maar nat!
  Mensen stem vooral opdeze partijen en het blijft zoals het was ,U verdient dan dit Rovers kabinet een verlengstuk van Europa en de VS op naar een totale controle staat waarin de burger slaaf zal zijn!

 3. Burgermans

  Toute nation a le gouvernement qu’elle mérite.

 4. VerzetIsZinloos

  Amen !

 5. zo_maar

  De VVD, je verwacht het niet, he.

 6. Dead Silence

  In dit land is geld zat. Een van de tumoren is de verzameling geesteszieken in Den Haag. Ongelikt gedrag.

 7. El Perro

  Maar is ie ook zijn geld waard geweest?

 8. Janneke van Vught

  Als je 71 bent moet je gewoon van je pensioen genieten en vooral niet denken dat je onmisbaar bant want dat is echt niet zo

Reacties niet toegestaan