Opnieuw VVD-politicus in opspraak

Het zit de VVD niet mee, zo vlak voor de aftrap van de campagne voor de Statenverkiezingen. Niet alleen Kamerlid Mark Verheijen staat in een kwaad daglicht, er zijn ook bedenkingen bij VVD-fractievoorzitter uit Maarssen Kathalijne de Kruif. Bronnen melden dat ze deel uitmaakt van een groot crimineel onderzoek naar hennepteelt en fraude, zo schrijft het AD. Eerder deze week werd al bekend dat ze verdacht wordt van het lekken van geheime informatie naar een hooggeplaatste VVD'er over de benoeming van de burgemeester van Stichtse Vecht. Dat De Kruif de informatie zou hebben gelekt, kwam aan het licht in het grotere criminele onderzoek. Of ze daarin nog verdachte is, wil het Openbaar Ministerie niet zeggen. De zaak is pijnlijk voor partijleider Mark Rutte, die zaterdag in Breda de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten start.

Bron(nen):   AD      

40 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Vereniging Van Dieven

  • RP Geniet

   Dieven66, Partij van de Achterlijken

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Hoeveel D66’ers zijn in opspraak geraakt wegens fraude, false declaraties, meesnoepen uit vastgoeddeals, foutief gebruik subsidies, …. ?

    (in antwoord op RP Geniet)
    • RP Geniet

     Van D66 politici is weinig tot niets bekend, wel over D66tigers in gemeentelijke dienst tja logisch als je nooit regeert of echte bestuurlijke verantwoordelijkheid draagt, zo ook de SP tot voor kort en PVV sowieso, is het makkelijk praten over anderen.

     Na een decennia of zo alleen maar kleiner worden zonder verantwoordelijkheid te hebben genomen zal D66 in een volgende regering zitting moeten nemen i.p.v. bij monde van mediag..le uber cry baby A.P aan de zijlijn te pas en te onpas schoppen zonder effect of lonken naar en likken aan het huidige kabinet.

     Gaat dit gebeuren zal blijken na een tijdje dat OOK de zakken van D66tigers bodemloos zijn, zeker het huidige D66.

     Als VVD aanhanger heb ik geen aansluiting bij de huidige grotendeels incompetente VVD kliek in de regering en 2e kamer, voel af en toe zelfs schaamte, maar van D66 met draaikont A.P en co verwacht ik niets in een volgend kabinet.

     Mijn stem gaat de volgende keer, denk ik nu, naar de redelijk constante CU die IMO dit moment de minst kwade van alle kwaden zijn en je moet je stem toch laten gelden anders blijft het aanmodderen.

     (in antwoord op AT)
    • ernie

     die hebben olv het knapste jongetje van de klas Alexander Peggold tenminste een heel rechte rug! Zie Thommetje de Graaf: opstappen als minister omdat je van het kroonjuweel de gekozen burgemeester wordt beroofd en je dan laten kiezen tot burgemeester, Chapeau! Hoe opportunistisch wil je het hebben….

     (in antwoord op AT)
     • AT

      Ooh, je hebt ergens iets kunnen vinden… En wat is er illegaal of fout aan opportunisme? Ik denk dat ongeveer elk mens wel een opportunistisch kantje heeft. Overigens schrijf je het verkeerd, hij is benoemd, niet gekozen. In dat geval was zijn ministerschap succesvol geweest.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      hij liet zich benoemen terwijl ie tegen benoemen was… dát noem je opportunisme.
      Gedeputeerde Annemieke Traag ging met 4 man 5 dagen op gesubsidieerde ‘dienstreis’ naar LA. Kosten: 33.000 Euro. voor de belastingbetaler. Iedere aap weet dat dat ook makkelijk en heel gerieflijk 23.000 euro goedkoper kan.
      etcetc…
      Deezenzestig is even glibberig/zakkenvullerig en opportunistisch als de rest. Er zijn tig D66’ers te vinden die de boel naar eigen beterschap zetten. En omdat ze doen alsof ze braaf zijn, het beste met de mens voor hebben etc zijn ze misschien nog wel erger dan de eerste de beste openlijke graaiert, want valser.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      D66 heeft altijd een gekozen burgemeester gewild maar verafschuwd een benoemde burgemeester niet. Dat zou betekenen dat elke D66 burgemeester z’n post zou moeten verlaten.

      En hoe lang heb je moeten zoeken voordat je een voorvalletje vond? Dus graag het etc etc lijstje. Dit versus de voorvalletjes van VVD, PvdA, PVV en CDA? Daar ging het mij om, want ik heb nergens beweert dat D66 helemaal schone handjes heeft.

      En wat een onzin over ‘braaf doen’. Er is geen enkele politicus die bij voorbaat staat toe te geven dat zijn partij er lekker op los handelt en fraudeert. Dus die ‘openlijke graaiert’ is er gewoon niet.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      dus is het 1 pot nat: verhullend en opportunistisch gelul…behalve de Partij tegen Burger – die zegt tenminste openlijk wat andere partijen praktizeren: en zegt gewoon duidelijk “flikker op!” tegen de burger. Voor de rest maakt het dus niet uit waar je op stemt. Vooruit: de Tegenpattei kan ook nog net…
      Minder dan 300.000 mensen in ons land nemen de politiek nog serieus (omdat ze hopen er een baantje door te versieren) … en als jij tot die dwingelandende minderheid wil behoren: succes met je feestje op kosten van die andere 15 miljoen. Wij zeggen op onze beurt tegen Deezenzestig e.a.: “flikker op!”

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Het zijn net mensen, die politici…

      En dat ouwe burgerlijke gezeur op politiek komt bij mij de strot uit. Alsof hier in NL alles vanzelf gebeurt. Echt niet dat besluiten over infrastructuur, zorg, onderwijs, justitie door de lokale bakker of accountant genomen worden. Iedereen weet het beter, maar niemand weet hoe of wil wat doen. Ja, ik ben politiek betrokken, flikkah jij maar n end op zou’k zegguh 🙂

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      en dat rabiate opportunistische geblaat van plucheklevers die alleen maar bezig zijn met het baantje na de politiek komt mij de strot uit. dus zeg ik (en tig miljoen anderen met mij) tegen deze uitvreters: kom mijn middelvinger maar meten!

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Oh ja, wat moeten ze dan? De rest van hun leven werkeloos op de bank zitten, uitkering trekken? Je hebt het over doorgaans redelijk geschoolde mensen.

      Die tig miljoen Nederlanders die mekkeren over politiek moeten maar eens een maandje in Uganda of Kazakhstan wonen. Kijken of iedereen dan nog zo te klagen hebt. Daar wordt je middelvinger eraf geknipt.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      “werkeloos op de bank zitten en uitkering trekken” is een goede omschrijving voor het gedrag Kamerleden. En “redelijk” is zo’n Deezenzestig term dat ik ff een teiltje ga halen…

      (in antwoord op AT)
     • ernie

      Die middelvinger lijkt me geen pretje. Dan heb ik liever een roverheid en politici die ervoor zorgen dat mijn huis in elkaar dondert en die mijn veiligheid een worst zal zijn….
      … die me jarenlang met kankerverwekkende verf laat werken terwijl ze dat weten…
      … die… ach: lees eens een krant en doe niet zo dom man: onze politici zijn stuk voor stuk uitvreters die lak hebben aan de burger en alleen voor de eigen pluchecarriere vechten.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Misschien moet jij eens wat meer het nieuws uit andere delen van de wereld lezen om te beseffen hoe goed we het hier hebben, deels dankzij een redelijk (daar is ‘ie weer) functionerende overheid. Je komt over als en zielepiet hier. Iedereen die in NL nog wat te zeiken heeft is wat mij betreft gefaald tenzij je werkelijk een probleem hebt. Het zal nooit 100% perfect zijn, deal with it.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      misschien moet jij eens buiten de Deezenzestig grachtengordel- regentenkliek stappen en mijn huis in Loppersum kopen voor de prijs waar ik het destijds voor gekocht heb.
      Iedereen die heerlijk in het warme bad van de grachtengordel het prima heeft vindt dat ieder ander niks te zeiken mag hebben… hetgeen de regentenmentaliteit nogmaals onderstreept.
      Tja … voor regenten met beperkt uitzicht is Loppersum idd buitenland. Ga vooral door met vanuit je grachtenpandje de wereld verbeteren!

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Naar voor je, van je huis. Maar kap met je persoonlijke gezeik op mij, ik zit niet in de politiek. Of is iedereen die stemt verantwoordelijk voor het feit dat Loppersum krimpt en zakt? Ik woon in Rotterdam, in de stank van de petrochemische industrie en dichtbij de ring. Mijn huis is weinig tot niets in waarde gestegen de afgelopen jaren. Hoe denk je dat het gesteld is met de gezondheid van mensen in Rdam vergeleken bij Loppersum? Ik besef me alleen dat er grotere belangen spelen dan mijn eigen kleine wereldje, dat is de consequentie van mijn keuze om in Rdam te wonen. Dan moet ik accepteren dat de haven zwaarder weegt dan mijn tuin en de A20 belangrijker is dan mijn straat.

      Je treft het niet, geef ik toe. Maar als je in Loppersum woont moet je accepteren dat er voor miljarden aan gas onder je ligt waar het land voor de helft in haar energiebehoefte mee kan voorzien. Noord oost Groningen heeft ook nog eens de pech een krimp regio te zijn waardoor de kosten voor alle voorzieningen nog verder oplopen. Wil je meer sympathie van mij? Dan moet je mij niet ‘dom’ noemen en met je grachtengordelgezever komen.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      de mensen die 20 30 jaar gelden daar een huis kochten hadden geen idee wat ze nu overkomt…. de haven was er al in 3451 voor Chr. dus dat wist je…
      Nee, niet iedereen die stemt, maar de regenteske opportunisten waarop wordt gestemd en die onze roverheid vormgeven. Lees het rapport van de Raad voor de Veiligheid: de overheid interesseerde de veilgheid van de burgers geen zak.
      Ja de grachtengordel deezenzestigers gebruiken het gas dat van de Groningers wordt gejat en laten ze vervolgens barsten.
      Ben wel benieuwd hoe je zou reageren als jouw huis op instorten stond en je elke avond in bed hoopte dat het niet die nacht in elkaar gaat storten… ik denk niet dat je dan zegt “tja er zit gas in de bodem en dat moet eruit – wat een prachtig land leven we toch!” Maar gelukkig is er een Rotterdammer die toegeeft dat ik het niet tref… Ik denk dat je zegt: krijg het rambam met je opportunistisch graaiende politici!

      (in antwoord op AT)
     • AT

      De Rotterdamse haven was er natuurlijk nog niet 3451 voor Chr…meen ik mij te herinneren.

      Niet om het op mezelf te betrekken, maar denk je dat iedereen in Rdam altijd lekker slaapt in één van de meest vervuilde gebieden van Europa en met tikkende tijdbommen een aantal kilometers verderop. Als er in de Botlek eens iets gebeurt dan hebben we honderd duizenden mensen aan het rennen. Ja, die weten waar ze voor kiezen als ze hier willen wonen. Doe ik ook bewust, het gevaar neem ik erbij.

      Jij zal het wel anders ervaren maar ik krijg toch wel het gevoel dat er steeds meer (wellicht te laat) aandacht komt voor de Groningers. Zoals het altijd gaat, er moet eerst iets flink fout gaan.

      (in antwoord op ernie)
     • ernie

      ik heb ook altijd een verbod op fraude gewild, maar verafschuw een greep in de kas niet… Stemp Tegenpattei!

      (in antwoord op AT)
     • ernie

      je mag voor ‘opportunisme’ ook ‘draaikonten’ lezen

      (in antwoord op AT)
    • Dead Silence

     Magda Berndsen, Jan Hoekema, Ewout Cassee om maar te noemen. Geen grote namen. De meesten zitten bij de PvdA, VVD en PVV.

     (in antwoord op AT)
 2. Jannie Ooms

  Witteboordencriminelen en graaiers vind je het meest bij de VVD, zo lijkt het. Wat zou daarvan toch de oorzaak zijn?

  • Hans H

   Het ‘lijkt’ niet, het ís zo. Statistisch bewezen plegen VVD’ers de meeste criminaliteit.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • Burgermans

   Dat komt door de traditioneel nauwe banden tussen lokale aannemers en VVD-wethouders.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • marianne martens

   Dag Jannie, volgens mijn beperkte geest is de oorzaak dat er geen scheiding is tussen Politiek en Persoon. men rotzooit maar door elkaar, geeft elkaar in de inhoudloze a- democratische streekkranten steeds complimenten en schuift elkaar opdrachten door onder de prijs, met maximale winst en waardeloos materiaal, er is geen tegenstem in de Gemeenteraad, de meesten zitten elkaar na te papegaaien. Gisteren las ik in het vod van deze Gemeente dat er iemand, een baas van een Estate bedrijf is gevestigd in Amsterdam. Hij noemde een andere naam waarvan de meeste inwoners weten dat hij veel fout geld heeft vergaard. Als echte Amsterdammer heb ik goed gekeken naar dit volk, ze deugen niet maar zijn wel gezellig op borrels zogenaamd ( zie Wiegel met zijn initiatief tot kartelen in de Ziektekostenverzekering , ook al zo fout aan het lopen. Daarnaast is er volstrekt geen moreel besef t.a.v. samenleving en het is vanzelfsprekend dat wij als burger moeten dokken voor een maatschappij waar wel veel goede mensen zijn maar ook in de minderheid hele erge slechte. Goed aankijken en de beweging van de oogbol zien. Kijkt ie langszij? omhoog? babbelt hij teveel over niets ? lacht hij vooral niet>

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 3. Salute

  Pedofielen vind je bij peuteropvang en op kinderspeelplaatsen. Ristelaars vind je bij de politiek. Mensen die geen weerstand tegen macht, corruptie en steekgelden

 4. Salute

  Pedofielen vind je bij peuteropvang en op kinderspeelplaatsen. Ritselaars en rommelaars vind je bij de politiek. Mensen die geen weerstand kunnen bieden tegen macht, corruptie en steekgelden

 5. Dead Silence

  Vuile Vieze Democraten.

Reacties niet toegestaan