Minister Schippers vermoedt een complot tegen de VVD

De VVD ziet in de vele affaires die nu naar buiten komen, een geregisseerde poging om de partij vlak voor de verkiezingen te beschadigen.
 In De Telegraaf stelt minister Schippers (Volksgezondheid) dat de timing van integriteitskwesties, zoals het opgedoken bonnetje rond de Teevendeal, ’geen toeval’ is.
„Als een bonnetje van vijftien jaar geleden een week voor de verkiezingen opdoemt, dan is mijn conclusie dat het niet voor niets nú gebeurt”, zegt de VVD-bewindsvrouw, die deel uitmaakt van het VVD-campagneteam. Ze vermoedt dat er zaken naar buiten zijn gebracht vanwege de belangrijke Statenverkiezingen van aanstaande woensdag, waarmee indirect ook een nieuwe Eerste Kamer wordt gekozen. Wie de mensen zijn die het vermeende beschadigingsoffensief voeren, zegt Schippers niet te weten. „De een zegt: het is de onderwereld. De ander zegt: het zijn krachten bij justitie. Een derde zegt: het zijn krachten uit de advocatuur. Ik kan dat niet beoordelen. Maar er zit ergens een kracht achter.”

32 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kuppie Van Oranje

  Don’t shoot the messenger,minister Schippers

 2. ernie

  Ik vermoed een complot van de tabaks- en farmaindustrie en Schippers…. want zoals de waardin is: Schippers sluit talloze dealtjes met industriën die miljarden aan de (on)gezondheid verdienen. Ze wordt niet voor niets “minister van tabak” genoemd. Daar zit ergens een kracht achter!

  • Windows 8

   Werd Ernie, je leeft in het verleden

   “November 2012 wordt de grond blijkbaar toch te heet onder haar voeten. Schippers draagt het tabaksdossier over aan haar staatssecretaris Van Rijn.”

   (in antwoord op ernie)
 3. Windows 8

  heeft ze al een aluhoedje besteld?

  • Heldoppantoffels

   ** flauwe modus**
   Die heeft ze toch al op, of is dat werkelijk een kapsel?

   (in antwoord op Windows 8)
 4. Templein

  En zo probeert de hele vvd-top zich van daders tot slachtoffers te transformeren.
  Het hoeft dan ook niet meer te gaan over het versluieren van zaken die de carrières van politici kunnen bedreigen, nee het gaat nu om het mogelijke lekken.

  Wiegel begon als spindokter. Volgens hem gaan mensen massaal vvd stemmen als ze denken dat de vvd onrechtvaardig de klappen krijgen. Eerst werd immer alles afgewend op pvda. Dat beviel de vvd-top beter. Schippers is een snelle leerling van Wiegel. Zo kan ze het ‘geklaag’ van de huisartsen tenminste ook onderschoffelen.

  • Zonspotter Peter

   Inderdaad. Totnutoe heeft alleen de PvdA de klappen gekregen.
   Nu is het de beurt van de VVD. En die klappen gaan nog harder aankomen. Van Ruttes kalmte blijft niks meer over. De VVD is verwaand geworden na het succes alle schuld aan de PvdA te geven.
   De uitgestoken hand naar de SP was ook arrogantie. Net als toen het CDA bewust de SP buiten de deur hield.
   Niet dat het allemaal erg boeiend is. Politici maken alles kapot. Er deugt er niet 1 meer. Natuurlijk gaan ze gewoon verder als politicus. Die gasten leren het nooit. Het grootste gajes regeert nou. En ze gaan over lijken. Dat vergeef ik ze nooit ! Vooral Rutte niet. De grootste praatjesmaker.

   (in antwoord op Templein)
 5. Zonspotter Peter

  Klopt ! Het is de wet van de harmonisatie. Deze kracht is altijd en eeuwig aanwezig en degene die daar aan tornt zal het niet makkelijk krijgen. Nou, niet gaan huilen, want die kracht is net wakker geworden. Mark Rutte dacht dat het een makkelijk baantje was om zijn gelijk te halen. Samen met de PvdA was die hard op weg de grootste brokken te maken.
  Er zitten meer zwarte gaten in de VVD dan in ze zon. De VVD is 1 groot zwart gat.
  De PvdA heeft al een draai om zijn oren gekregen voor het hypokriete gedrag van Samsom. Nu zal de mokerslag voor de VVD komen.
  De onderste steen zal boven drijven. Niks houdt dat nog tegen.
  Wat deze regering doet is tegen alle menselijkheid in.
  Er is niks voor Mark om trots op te zijn. Ik heb hem gewaarschuwd. Hij heeft het helaas niet gelezen.
  Ik heb het helemaal gehad met politici. Ze spelen met mensenlevens.
  Altijd mooi weer spelen. Ik weet waarvoor ze bang zijn. Deze aarde moet nu echt eens echt gaan veranderen. Zo doorgaan is absoluut zinloos met al die leugens. Ik kan een leugentje voor bestwil verzinnen, maar meer ook niet.
  Ik kom op voor de aller zwaksten.

 6. Heldoppantoffels

  Hahaha hilarisch! Schippers poogde als een loopjongen van de verzekeraars de vrije artsen keuze door ieders strot te duwen, over achterkamertjes gesproken. Zij zal wel bang zijn dat haar eigen hufterigheid komt bovendrijven.

 7. marianne martens

  een tijd geduurd , deze uitspraak. Ook deze uitspraak is voorspelbaar zo voor de verkiezingen

 8. Tim66

  Dit is de dame die met een complot de eerste kamer omzeild om haar zorgwet er door heen te rammen, diezelfe partij die niets anders doen dan SP en PVV te beschadigen omwille van hun macht te behouden,om zo veel mogelijk te graaien en de burger er voor op te laten draaien want dat is het motto van deze club !leuker kunnen we het U niet maken maar wel ARM!!! Zodat wij onze vol vreten vriendjes en ons zelf nog meer kunnen verrijken met de woorden “wij nemen verantwoordelijkheid”
  Volgende week kunnen we een tegen stem geven te stoppen met de EURO ,met dit rampen beleid van alle partijen die dit steunen zelfs CDA en D66 een stem op deze partijen zal niets doen veranderen.
  Stem PVV of SP of piraten partij!

 9. Albert Bakker

  Misschien moet ze even bellen met Yasmina Haifi. Die heeft vast wel een idee wie achter dit complot, net als alle andere complotten, zit.

 10. Vogelbeest

  Ze zou zomaar gelijk kunnen hebben. Want waarom komt er niemand met “schandalen” over PvdA-ers die onderzoeksopdrachten uitdelen aan ex-PvdA-ers en voor vele tonnen onderzoeken in elkaar zetten die een gemiddelde vwo-scholier op een middagje in elkaar zet?
  Rond onze regering hangt een heel circuit van adviesbureautjes en dergelijke die allemaal uit de staatsruif eten. Dit kost miljarden per jaar en het zijn voornamelijk PvdAers.

  • marianne martens

   Vogelbeest wat denk je van het CDA? bv de Vries die ergens in Afghanistan met iemand op een camping-matras lag en later adviseur werd, nu van Eurlings en ws ook van de regering? Bij de PvdA ze zijn wel intelligenter en breed georiënteerd, toch!

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • IwanovKapotjeplov

    Nee. Ze zijn allemaal even erg: CDA, VVD, PvdA, noem maar op. Alleen heeft de linkerkant van het politieke spectrum de (voornamelijk oude) media meer op hun hand, waardoor er veel minder aan de oppervlakte komt. Maar het is er net zo goed.

    (in antwoord op marianne martens)
  • Zonspotter Peter

   Hoeveel zetels zouden ze nu hebben ?
   Mijn pijlen gaan nu allemaal naar de VVD.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 11. zo_maar

  Nou wordt hij mooi!
  Die VVD-ers beschadigen het vertrouwen van de burger/belastingbetaler. En Schippers klaagt dat degene (in dit geval Nieuwsuur) die die beschadiging aan het licht brengt een complot tegen de VVD smeedt?
  Stop met frauderen, stelen en liegen en Nieuwsuur heeft niets te onthullen. Eigenlijk best simpel.

 12. Petercas

  alle vvders liegen en bedriegen,daar kan wel eens een kracht achter zitten,kijk eens onder die onderste steen,of nee doe maar niet iemand anders krijgt toch de schuld.

  • Vogelbeest

   PvdA-ers daarentegen liegen en draaien noooit!

   O, Wacht…….

   (in antwoord op Petercas)
   • Zonspotter Peter

    Volgens mij zegt dit iets over de VVD. Waarom zal het zakenhuwelijk tussen VVD en PvdA nu ineens ter discussie staan ?
    Als Edith dit roept is er angst in de tent voor het volgende slachtoffer. Zij is ook niet vies van smerige spelletjes.
    De kracht van de VVD is zelfs schadelijk. De euro stort in elkaar en de VVD roept: volle kracht naar voren. Niet links, niet rechts, maar rechtdoor.
    Tuurlijk wil Rutte nog meer bezuinigingen en hervormingen.
    Het complot van deze regering is veel groter.

    Ik zou me meer zorgen maken om die coalitiepartijen.
    Dit is gewoon politiek niet meer geloofwaardig om mee te komen. Dit duidt op wanhoop. Rutte is de regie kwijt.
    Hij heeft de 2 grootste leugenaars verloren waar die trots op was. Als een dief in de nacht gooiden ze het bijltje er allebei bij neer.
    Er moeten nog veel meer slachtoffers bij de VVD gaan vallen. Die doen het nog veel te goed.
    Het moet Rutte zo heet onder de voeten gemaakt worden dat die zijn torentje uitvlucht en het land verlaat.
    Deze man heeft totaal geen idee waar die mee bezig is en wat er gaande is. Hij denkt dat zijn snode plannetjes maar door blijven werken.
    Maar hij gaat nu echt door de mand vallen.
    Iedereen gaat hem zien als een parasiet die Nederland bedondert en oplicht met al die andere VVD’ers.

    (in antwoord op Vogelbeest)
 13. D.

  Tja, nu heeft ze haar mond voorbij gepraat. Ik denk dat minister Schippers binnenkort zelf een schandaaltje te verwerken krijgt…

  En we weten allemaal wel dat ze zelf de meest vreselijke wetten erdoorheen probeert te krijgen, maar dat er groepen met veel invloed in Nederland zijn die bijvoorbeeld de verkiezingen via de media beïnvloeden weten we ook. De fantastisch objectieve media die toch altijd partij lijken te kiezen. Minister Schippers heeft trouwens heel veel verstand van complotten en ‘duistere krachten’. Ze sluit er dagelijks dealtjes mee, dus wie weet heeft ze wel gelijk!

  Och en dat D66 direct achter de ambtenaren en rechterlijke macht gaat staan is natuurlijk ook geen toeval, dat zijn voornamelijk D66 stemmers!

 14. Malky

  Fred en Ivo zaten overduidelijk in een complot.

 15. Dead Silence

  Ik vermoed al sinds ik bewustzijn heb een complot van de politiek en overheid tegen haar burgers.

 16. Divert

  Mevrouw Schippers heeft wel een punt. Zodra er verkiezingen aankomen trekken veel media alles uit de kast om alles wat niet in hun linkerstraatje past te besmeuren. Zeggen de termen “Martelhoax 2006” (van a tot z verzonnen) en “Koopkrachthoax 2010” u nog iets?

 17. IwanovKapotjeplov

  Schippers heeft helemaal niet gezegd dat er een complot is. Schippers heeft aangegeven dat er vanuit verschillende bronnen (bv. een oud officier van justitie en enkele journalisten) allerlei theorieën hierover worden geuit. Schippers vindt gewoon dat deze zaken onderzocht moeten worden of wat er klopt en niet klopt aan deze zaken. Meer niet. Ze heeft géén waardeoordeel uitgesproken over de theorieën zelf. Ze was daar in Buitenhof gisteren vrij duidelijk over.

 18. Burgermans

  Het is inderdaad wel heel erg toevallig dat vlak voor de verkiezingen oude affaires worden opgerakeld en verdwenen bonnetjes opeens gevonden worden. De VVD heeft kennelijk zoveel vijanden gemaakt bij de hoge ambtenaren dat ze nu door hen geflikt worden.

Reacties niet toegestaan