Exitpoll: VVD en CDA de grootste, coalitie verliest meerderheid

De VVD en het CDA lijken de grootste partijen in de Provinciale Staten en in de Eerste Kamer te worden. Dat meldt de NOS op basis van een voorlopige prognose van Ipsos. De PvdA gaat hard onderuit. D66 wint. De coalitie verliest met de vaste begrotingspartners D66, ChristenUnie en SGP vermoedelijk de meerderheid in de Eerste Kamer. De exitpoll houdt het voor de VVD en CDA allebei op een percentage van 15,7. De SP zou de derde partij worden met 12,4 procent, D66 de vierde met 12 procent. De PVV zou 11 procent halen, de PvdA 9,9 procent. De opkomst is lager dan vier jaar geleden. Toen ging 55 procent van de mensen naar de stembus, nu is dat zo'n 5 procent minder.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tim66

  Het verbaasd me opnieuw dat de partijen zoals VVD die het meeste Liegen en bedriegen, alle verkiezingsbelofte hebben gebroken weer gekozen worden tot de grootste partijen? is Nederland nog niet kapot genoeg gemaakt!
  Het CDA heeft 98% van de plannen van het huidige kabinet gesteund ! en nu roepen ze dat ze anders willen, deze partij heeft ons de euro door de strot geramd en nu weer winnen wat is ons volk dom en vergeetachtig ,Pechtold geeft ons Nederland weg aan europa weg soevereiniteit!
  Ik heb gestemd maar veel mensen die verandering willen klagen wel maar stemmen niet dit gaat U allen aan nu beslist een kleine groep kiezers welke wetten er door gaan of niet ( maar ja veel mensen snappen dit niet en dan afvragen waarom ons land bankroet gaat over U en mijn rug!
  Maar morgen weer gezond op en we gaan er weer lekker tegen aan! en de niet stemmers vooral door klagen bij het koffie automaat!

 2. catchit64

  En, gaan al die politieke partijen zich nu weer opsluiten in hun Haagse stulpjes of hebben ze het lef om zich vaker te laten zien door het jaar heen?
  Dat is waar ik me steeds aan erger, de onzichtbaarheid van de politiek tussen de verkiezingen door.

 3. Robert Benneteau

  voor

Reacties niet toegestaan