50Plus wil rijke ouderen laten meebetalen aan oudedagsvoorziening

Ouderen die er warmpjes bij zitten zullen moeten meebetalen om de oudedagsvoorzieningen overeind te houden voor leeftijdgenoten die het door bezuinigingen en de crisis moeilijk hebben. Dat vindt Henk Krol, lijsttrekker van 50Plus. In een interview met de Volkskrant zegt Krol veel ellende te zijn tegen gekomen onder ouderen. Hij wil mensen helpen die in de verdrukking zitten. 'En mensen die welvarend zijn, moeten daaraan meebetalen, dus ook ouderen'. Op termijn moet ook een inkomensafhankelijke AOW-uitkering bespreekbaar zijn, zegt hij. 'In de toekomst, maar niet morgen en niet de komende maanden, mag je daar wat mij betreft rustig naar kijken... Ik vind dat je daar geen bikkelhard nee moet laten horen.'

Bron(nen):   de Volkskrant      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. uknowme

  inkomensafhankelijk inkomensafhankelijk Werkelijk alles wil men inkomensafhankelijk maken. Ten eerste is dit geen oplossing (je lost er geen probleem mee op) ten tweede is er al een sterk solidariteits gehalte aan de AOW. Mensen die minder dan modaal verdienen brengen hun eigen AOW niet op, die wordt grotendeels opgebracht door mensen die meer dan modaal verdienen. Waar je welover kunt denken is om de AOW op termijn te koppelen aan arbeidsverleden.Minimaal 20 jaar werken voor een volledige AOW zou een goed voorstel zijn.

  • André Somers

   Precies: wat is de zin van het voor je eigen inkomen of vermogen zorgen voor je oude dag, als je dat vervolgens onmiddelijk weer voor gestraft wordt doordat van alles en nog wat inkomens of vermogensafhankelijk wordt gemaakt?

   Inkomensafhankelijke regelingen zorgen voor inkomensonzekerheid en voor hoge uitvoeringskosten. Daar hebben we er dus minder van nodig, niet meer.

   (in antwoord op uknowme)
   • Rinus57

    Helemaal eens , allerlei regelingen doen er nooit goed aan , en diegene waarbij het gelukt is om boven het maaiveld uit te komen met hard werken en spaarzaam zijn mogen dan ook gebruik maken van hun goede leven , niets mis mee .

    (in antwoord op André Somers)
 2. Rinus57

  Henk Krol heeft zo zijn voorkeuren , mag wel vermeld worden hoor daar wij toch in een democratisch land leven , vooral de klemtoon op democratisch leggen , ESM is niet democratisch gestemd door het electoraat denk daaraan als u in het stemhokje staat .
  Het is zelfs niet eens controversieel verklaard door het demissionaire kabinet zelfs niet door de 5X oproep van de PVV om hoofdelijk tegen te stemmen .

  • André Somers

   Het is dan ook niet het kabinet dat iets controversieel verklaart, maar de Kamer. Daar is overigens geen enkele wettelijke basis voor, het is meer een soort afspraak tussen de partijen.

   (in antwoord op Rinus57)
   • Rinus57

    Inderdaad de kamer , en laten de Kunduz gangers nu in de kamer zitten , niet moeilijk gaan doen hé , zij hebben voor het ondemocratische ESM gestemd .

    (in antwoord op André Somers)
    • Niegol

     En zij zijn democratisch verkozen tot die kamer.
     We leven nu eenmaal in een representatieve democratie.
     Bovendien heb ik een andere mening dan u, die door de kunduzgangers uitstekend vertegenwoordigd word. Ik word dan weer misselijk van de PVV standpunten.
     Omdat die toch beiden hun zegje kunnen doen, zijn wij (ondanks onze tegengestelde meningen) beiden vertegenwoordigd.
     Dat is democratie in actie.

     (in antwoord op Rinus57)
 3. Edward_II

  Een inkomensafhankelijke AOW zou bespreekbaar moeten zijn. Wie een groot eigen vermogen heeft, hoeft niet uit de gemeenschapspot geholpen te worden.

  Wel vind ik het een absolute voorwaarde dat, als de AOW inkomensafhenkelijk wordt gemaakt, deze ook PRESTATIE-afhankelijk wordt gemaakt. M.a.w. wie zijn hele leven lang-leve-de-lol heeft geleefd en alles heeft verkwist verdient minder hulp dan wie altijd gewerkt heeft of anderszins aan de maatschappij heeft bijgedragen.

Reacties niet toegestaan