EU-ambtenaren spenderen 103 miljoen euro aan hotels en restaurants

13.000 EU-ambtenaren hebben in 2013 met speciale creditcards samen 103 miljoen euro gespendeerd aan maaltijden, hotels en entertainment. Dat blijkt uit een document voor de openbare aanbesteding van een nieuwe contract met de creditcardmaatschappij, schrijft The Daily Telegraph. Het is in veel landen wettelijk verplicht om de details van dergelijke creditcarduitgaven openbaar te maken, maar dat gaat de EU niet doen, 'omdat die gegevens aan de privé-rekening van de rekeninghouder zijn gekoppeld.' De kaarthouders gaven in 2013 gemiddeld 9.290 euro per persoon uit met de creditcard. Dat is exclusief reiskosten. Het is volgens de EU onmogelijk om uit te zoeken hoeveel van die uitgaven gedeclareerd werden. Dat zou ‘tijdrovend en duur’ onderzoek vergen. De krant meldt dat er sinds 2010 in Groot-Brittannië een wet is die parlementsleden verplicht alle creditcarduitgaven boven de 700 euro openbaar te maken. De wet kwam er nadat bekend werd dat parlementsleden allerlei betalingen in nachtclubs en restaurants hadden gedeclareerd. Het jaar erna daalden de uitgaven met 15 procent.

Bron(nen):   Express.be      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Twan

  Het kost wat maar daar krijgen we dan ook heel wat voor terug hahaha 😉

 2. Lydus

  Ik vraag me af of dit bericht wel klopt. Je kan namelijk als EU ambtenaar een cc krijgen, voor privégebruik in de eerste plaats, maar daar betaal je ook gewoon een bijdrage voor. Voor werkgebruik kun je hem ook best gebruiken, maar je moet even goed gewoon declareren net als ieder ander. Maar voor de daily telegraph is dat natuurlijk niet aantrekkelijk om te melden 😉

 3. Burgermans

  Verspilling, vriendjespolitiek en belangenverstrengeling: Nederland is beter af zonder de overbodige EU.

 4. Burgermans

  Verspilling van gemeenschapsgeld, vriendjespolitiek, belangenverstrengeling: schaf die hele EU maar af.

 5. Burgermans

  Spamhoer!

 6. Har Davids

  Gezien het algemene wantrouwen wat Brussel en Straatsburg betreft, zou het de EU sieren als er eens duidelijke pogingen gedaan werden om de interne misstanden aan te pakken. Het zal wel te veel gevraagd zijn om zoiets te verlangen. En om wat voor bedrag hebben we het eigenlijk, als je bedenkt wat er verder nog over de balk gaat.

 7. Tristan van Oosten

  Dat is dan het einde van de VVD. We zullen ze niet missen.

 8. kwikfit

  Wie dicht bij het vuur zit warmt zich het best

  • Dead Silence

   En zal als eerste erin belanden, al moet ik ze er met mijn eigen handen ingooien.

   (in antwoord op kwikfit)
 9. drfeelgood

  Dit artikel is uit 2012, u wilt niet weten hoeveel er nu dagelijks spoorloos verdwijnt:
  http://www.geennieuws.com/2012/03/eu-fraude-kostte-1-5-miljoen-euro-per-dag-in-2007-en-nu-12-miljoen/

 10. Jos

  En als ze er nou nog voor zouden werken, maar dat gebeurt niet, weet ik van een vriend die er lange tijd heeft gezeten. Mensen zitten daar echt op riante salarissen te duimendraaien, na de lunch met (sterke) drank gebeurt er niks meer, behalve een beetje flirten onderling – een soort grote Love Boat.

 11. quikfit

  Is peanuts….en toch maar een klein gedeelte belastinggeld wat over de balk word gesmeten t.b.v. de €USSR…Niet belangrijk genoeg voor die nitwits in Brussel…

Reacties niet toegestaan