Syrië: VS vrezen bloedbad in Aleppo

Amerika is bang dat Syrische regeringstroepen zich voorbereiden op het aanrichten van een bloedbad in de dichtstbevolkte stad van het land, Aleppo (ruim 2 miljoen inwoners). De BBC meldt dat volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zo’n slachting van de inwoners op handen is omdat er een groot aantal tanks op weg is naar de stad en dat in de buurt van de stad gevechtshelikopters en vliegtuigen gereed staan. De VS zal overigens alleen de rebellen steunen door het geven van communicatie-apparatuur en medische hulp, en niet met  wapens, verzekerde een woordvoerster Buitenlandse Zaken. "We denken niet dat we levens kunnen redden als er meer olie op het vuur  wordt gegooid.”

Bron(nen):   BBC      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Alter Ego

  Maak je niet druk om nog een bloedbadje.
  Al 1,5 jaar vloeit het bloed daar rijkelijk.
  Wat zijn mensen toch kortzichtig.
  Elke verandering MOET met veel bloed en uiterlijk geweld gebeuren.

  En dan te bedenken dat we nog even barbaars zijn als in het begin van de mensheid nog voordat de knots werd uitgevonden die inmiddels voor raketten en bommen is ingewisseld.
  Geef kinderen geen speelgoed voordat ze uitgespeeld zijn want dan heb je een verschrikkelijke ramp.
  Alle wapens die ontwikkelt zijn zijn totnutoe gebruikt (lees:misbruikt).
  Er is maar weinig goeds uitgevonden, want vrijwel alles wordt misbruikt en tegen de mensheid.
  Nog steeds vinden er genocides plaats.

  Deze wereld is opgegeven.

 2. Edward_II

  Niemand levert de guerilla’s wapens, maar toch zijn ze in staat om weerstand te bieden aan het Syrische leger, dat alom bekend staat als een van de beste. Ra ra, hoe kan dat?

  Laten we eens eerlijk zijn. Deze guerilla’s zijn een roversbende die door het land trekt. Ze hebben tot nog toe geen enkele plaats kunnen behouden. Telkens vallen ze een stad aan, richten een bloedbad en een boel vernieling aan en worden dan weer verjaagd. (Maar dat laatste hoor je nooit in de pers.)
  En dan zou het het leger, dat Aleppo wil beschermen, zijn dat de stad dreigt te vernielen?

  Je moet toch echt heel erg naief zijn om deze oorlogspropaganda te geloven.

Reacties niet toegestaan