Diederik Samsom: “Ja, ik wil premier worden”

 

"Ja: ik heb de ambitie om minister-president worden." Diederik Samsom wordt door Trouw ondervraagd over de 10 geboden. En hem wordt ook gevraagd of hij premier wil worden. Dat wil hij (nog steeds). "Ik heb weleens gezegd dat mijn ambities groter zijn dan mijn mogelijkheden, al dacht ik toen natuurlijk stiekem dat het niet zo was. Inmiddels moet ik toegeven dat die uitspraak klopt. Het is mijn streven om het gat tussen wat ik wil en wat ik kan kleiner te maken. Ik leer iedere dag en hoop daarmee mijn mogelijkheden te vergroten. Er is niet zoveel verschil tussen mijn persoonlijke ambitie en wat ik voor het land voor ogen heb. De post van fractievoorzitter is voor het mede mogelijk maken van verbeteringen in onze maatschappij heel geschikt - als ik hier niks voor elkaar krijg, lukt het nergens - maar ik kan mij ook voorstellen dat ik als premier veel zou kunnen betekenen."

Wat schattig.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Boven Jan

  Haha, briljante grap! Toch sterk als je in zulke zware tijden nog gevoel voor humor hebt.

 2. Ongelooflijk

  Volgens mij heeft Samsom en de hele PvdA al heel lang last van Alzheimer. Samsom, zijn jullie allemaal nu al langs een psychiater geweest ? Verdomme jonge, gaan jullie nu, want zelfvernietiging is echt geen oplossing. Maar je hebt een voordeel, want bij opname komen er gelukkig weer wat huisjes vrij.

 3. catchit64

  Altijd weer die proefballonnetjes zo tegen prinsjesdag. Hij heeft wel humor maar de realiteitszin ontbreekt.

 4. Floris Vrijdag

  Hij wil “het gat tussen wat ik wil en wat ik kan kleiner maken” Is heel simpel: stap op en ga papiertjes prikken in het park: volstrekte congruentie tussen wat u kunt en wat u doet!… Alternatief: ga als burgermannetje anderen posten op WEL

 5. Floris Vrijdag

  Als je “ambities groter zijn dan je mogelijkheden” lijd je aan grove zelfoverschatting en heb je een minderwaardigheidscomplex. Als dat zulke ernstige vormen aanneemt als bij deze linkschgluiperd helpt zelfs een goed psychiater niet meer – wat een eng mannetje.

 6. Dead Silence

  Het zal nooit mijn MP worden. Deze staststerrorist hoort op de brandstapel. Het is een verrader van de ergste soort. Onkruid zoals blauwe regen.

 7. Burgermans

  Kijk dat verklaart waarom de Sociaal-Democraten al dat islamitisch stemvee willen binnenhalen.

Reacties niet toegestaan