En weer komen Willem Alexander en Maxima in problemen met een vakantie

Ze leren het nooit, of het kan hen niet schelen wat het land er van vindt. Na de andere reizen en vakantiedomeinen waarmee de koning en koningin in opspraak kwamen (Namibië, Argentinië, Griekenland) heeft ons staatshoofd dit keer besloten zijn gezin te fuiven op een tripje naar China, nu hij daar voor zijn werk toch naar toe moest. Koning. koningin en hun 3 kinderen blijken al dagen voor een privévakantie in China. Dat ontdekte Jan Hoedeman van het AD. Vooruitlopend op het staatsbezoek zijn ze afgelopen weekend al afgereisd. Dat spaart tenslotte ook weer kosten. De Oranjes reisden vorig weekend af, juist op de dag dat Amnesty International een aan de koning gerichte campagne over de mensenrechten in China begon. In een reactie stelt Amnesty: ,,Wij hopen dat de koning in de beperkte ruime die hij heeft de mensenrechten aansnijdt.''

De oppositie in de Tweede Kamer heeft geen goed woord over voor de privétrip gekoppeld aan het bezoek namens Nederland. Harry van Bommel (SP): ,,Als de koning privé en werk vermengt in een land waar wat aan de hand is, moet hij met meel in de mond praten over mensenrechten.''

47 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Amnesty International…. China….. Wat is het waard als het land met de minste mensenrechten op Noord-Korea na hoofd is van de mensenrechtenafdeling van de Verenigde Naties? Wat mij betreft niets.

 2. zwellie

  Hier onder de berichten van de Oranje likkers over de vermeende miljarden opbrengsten,het recht om ook op vakantie te gaan en hoe onnoemelijk zwaar ze het toch al hebben,net zo zwaar als hun koppen hakkende collega’s en vrienden in Saudi Arabie.
  Leve de republiek!

  • Burgermans

   Een erfelijk staatshoofd dat boven de politieke partijen staat en het volk verenigt is in alle opzichten een beter staatshoofd dan een uitgerangeerde partijpoliticus, die de natie alleen naar zou verdelen. De constitutionele monarchie is de beste staatsvorm gebleken, veel beter dan een republiek.

   (in antwoord op zwellie)
   • zwellie

    Haha ja, dat zien we hier al meer dan 200 jaar dankzij die oplichters,landverraders,nietsnutten en Nazi kliek die we hier ten landen “vereren”.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Niet echt. Het huis van Oranje heeft ons vaderland de afgelopen eeuwen juist voorbeeldig geleid. Zonder de Oranjes zou ons land trouwens niet eens hebben bestaan.

     (in antwoord op zwellie)
     • zwellie

      Als Bernhard z’n zin had gekregen,hadden we nu allemaal Duits gepraat met je vrienden als stadhouders familie, gelukkig heb je dus geen gelijk.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Linkse leugens. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden was in de oorlog juist bevelhebber van de Binnenlandse Strijdkrachten. Mede dankzij de Prins zijn de nazi’s uit ons land verjaagd.

      (in antwoord op zwellie)
     • zwellie

      Een laffe lamzak, dat was hij, een opportunist, gehaat door Churchill en alle anderen,verder niks.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Een oorlogsheld die ons land bevrijde van de nazi’s.

      (in antwoord op zwellie)
     • zwellie

      Ja, hij heeft eigenhandig,met blote handen de Duitsers verdreven hehe. 😉

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Inderdaad, de Prins heeft zelf nog in een Spitfire gevlogen en ook het
      322 Dutch Squadron RAF opgericht.

      (in antwoord op zwellie)
     • zwellie

      Man ,houd toch eens op met je bijna Noord Koreaanse verheerlijkings sprookjes;

      http://www.geennieuws.com/2011/01/brokkenpiloot-bernhard/

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik noem gewoon de feiten, jij komt met fabeltjes. Terwijl de Belgische koning met de bezetters heulde heeft onze Prins Bernhard zijn leven in de waagschaal gesteld voor de vrijheid van ons land.

      Lang leve onze schitterende monarchie!

      (in antwoord op zwellie)
     • Heinz

      Amen!

      (in antwoord op Burgermans)
 3. Divert

  Meer dan 100.000 mensen gaan jaarlijks op vakantie naar China. Waarom zou je niet naar dat land op vakantie mogen gaan?

  • Blargh

   Jij mag dat

   (in antwoord op Divert)
   • Divert

    Dat klopt. Ik snap alleen niet zo goed waarom WimLex dat niet zou mogen.
    Toen ik dit artikel voor de eerste keer las, dacht ik even dat ik de Speld aan het lezen was, maar het was echt een serieus artikel.

    (in antwoord op Blargh)
    • Blargh

     Omdat hij dat bezoek brengt als staatshoofd en op een (diplomatieke) missie is.
     Als jij op zakenreis gaat neem je ook je vrouw en kids niet mee.

     (in antwoord op Divert)
     • Divert

      Ik lees toch echt dat hij daar op privé vakantie is.
      Overigens, als ik voor mijn werk in het buitenland ben op een leuke plaats, dan probeer ik daar ook altijd een paar dagen vakantie aan vast te plakken.

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      “,Als de koning privé en werk vermengt in een land waar wat aan de hand is, moet hij met meel in de mond praten over mensenrechten.””

      (in antwoord op Divert)
     • Blargh

      Koning heeft geen ‘prive’

      (in antwoord op Divert)
     • Ko Herent

      Ik dan toevallig wel…als het niet te ver weg is. Niks bijzonders.

      (in antwoord op Blargh)
  • Wil Verhoef

   Lees het artikel, dat weet je het.

   (in antwoord op Divert)
  • Ko Herent

   Met je eens…dat hypocriete gezeik…

   (in antwoord op Divert)
 4. Blargh

  ” zijn gezin te fuiven ” ? ” , “moet hij met meel in de mond praten” ?
  Welke taal is dat?

 5. Piet de Brie

  Weg met de monarchie.

 6. bladvoormijnmond

  Harry van Bommel moet niet zeuren. Die kom je regelmatig tegen in het Suriname van Bouterse. Natuurlijk in de jungle. Raad zelf maar waarom.

 7. wwoud

  Jammer dat niet te weten valt of een gekozen president heel toevallig mischien wel hetzelfde had gedaan.

  • Blargh

   in een van de miljarden alternatieve universae vast wel. Daar wordt jij gefoltert door de geheime politie en gaat de president op reis met zijn harem maagden

   (in antwoord op wwoud)
  • Wil Verhoef

   Als een gekozen president zich misdraagt, kan je hem daar op aanspreken Maakt hij het te bont dan treedt hij af. Dit kan allemaal niet in een monarchie. De familie is onschendbaar, zijn nergens verantwoordelijk voor, dus je kan hen nergens op aanspreken. Ze kunnen van alles uitvreten, de ministers zijn verantwoordelijk. Ongepast en ongewenst. Wordt tijd dat deze verwende overgepriviligeerde familie die overal lak aan heeft verdwijnt en Nederland een republiek wordt.

   (in antwoord op wwoud)
 8. Burgermans

  Lang leve onze schitterende monarchie!

 9. Dutchy

  Waarom niet dezelfde regels voor het Koningshuis als voor ambtenaren van Buitenlandse Zaken. Voor hun is het verboden om vakantie te plakken aan dienstreizen, juist om dit soort zaken te vermeiden.

 10. Bart

  Harry van Bommel? Die wilde toch banden met Hamas en Iran aanknopen? Heeft geen recht van spreken.

 11. Edith Komes

  Het is nog niet eens nodig om over de mensenrechten in China te gaan zeuren. Ik heb een vader die al sinds 1998 gedwongen verdwenen is en waarvan ik diverse keren heb mee gemaakt dat hij ook in Nederland op een sadistische manier gemarteld werd doordat de corrupte politie zich door de stront AIVD laat aansturen om mee te werken bij een lange lijst aan grove misdaden en zich vervolgens in hele rare bochten wringt om belemmering van de rechtsgang te plegen omdat de corrupte politie zich zelf zou moeten onderzoeken.

  Willem-Alexander is daar net als zijn Zorreguieta bitch volledig van op de hoogte en lost helemaal niets op. Dus Maxima is wel degelijk de 2e generatie Zorreguieta die onderdeel is van een corrupt regime dat volledig onschuldige mensen martelt en gedwongen laat verdwijnen. Ik heb het Argentijnse schijt wijf ontmoet en gezien haar erg ongepaste arrogantie en opgeblazen trots kan ik Maxima beslist niet meer mooi vinden.

  Dat het omhoog gevallen schijtwijf zich zelf wel heel erg interessant vindt zou ik gemakkelijk kunnen verdragen maar dat zij onderdeel is van het corrupte regime dat mijn vader martelt in combinatie met haar eigen onsympathieke gedrag maakt haar voor mij tot persona non grata.

  Dus voordat Willem-Alexander en Maxima in welk ander land dan ook al te hoog van de toren gaan blazen over de mensenrechtsschendingen aldaar zou het zeer passend zijn indien zij de grove misdaden die er door de overheid in hun eigen corrupte bananenrepubliek worden gepleegd zouden helpen op te lossen.

  Vooral het overdreven arrogante en bijzonder ondiplomatieke gedrag van Maxima valt wel heel erg slecht bij mensen die het slachtoffer zijn van het corrupte regime waar zij een onderdeel van is.

Reacties niet toegestaan