Nog één keer dan: er is géén record-tsunami van asielzoekers

Bijna iedereen gelooft het: het land dreigt te bezwijken onder de toestroom van ongekende aantallen asielzoekers (of gelukszoekers, volgens velen). Feit1: de instroom is veel hoger dan hij de afgelopen jaren was. Feit2: in de jaren negentig kwamen er veel en veel meer mensen voor asiel naar Nederland. Toen heeft het land dat overleeft. En ook de gezondheidszorg, de huizenmarkt en onze maagden. Dat gaat weer lukken image

134 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Hey psst G@rard…
  1. We zijn er nog niet, de instroom gaat door en
  2. GEZINSHERENIGING want al die “dappere intelligente” mannen hebben uiteraard een vrouw en (hoop) kinderen.

 2. Blargh

  “en onze maagden” en onze gevangenissen …

 3. Irma Vlasvlom

  Gered ?? Kijk waar we nu zijn .. Gezondheidszorg is uitgehold en onbetaalbaar geworden … Huurhuizen zijn er bijna niet .Grote werkeloosheid …..en dat zonder de toestroom van de asielzoekers van nu …

  • Calhoun84

   Ja, en als al die enge buitenlanders weggaan dan wordt Nederland weer een paradijs. Net zoals dat in Duitsland gebeurde nadat de Joden weg waren.

   (in antwoord op Irma Vlasvlom)
   • Ko Herent

    De vergelijking is walgelijk. De joden woonden er al lang, en zijn zelden kansloos. Dit is een toevoer van asociale gelukszoekers.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Is dat de enige reden dat het walgelijk is? Dan is het nog erger dan ik dacht. Ik had gehoopt dat je het walgelijk had gevonden omdat ik refereer aan een genocide…… Maar het is wel in lijn met hoe het gaat vandaag de dag. Geweld wordt door een groot aantal PVV sympathisanten ook al goedgekeurd (ja, “ik keur het af, maar” is ook een goedkeuring) tegen asielzoekers en linksmenschen.

     (in antwoord op Ko Herent)
     • Ko Herent

      U haalt geweld er bij, u haalt volkerenmoord er bij en nu ook nog de PVV…

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Dat mag natuurlijk niet maar de Koran vergelijken met Mein Kampf, linksen vergelijken met de NSB en alle vluchtelingen uitmaken voor verkrachters is natuurlijk geen probleem.

      (in antwoord op Ko Herent)
    • Moos1

     Syriers asociaal? Poeh… als er 1 vriendelijk volk is daar…
     ZIjn trouwens vluchtelingen.

     (in antwoord op Ko Herent)
     • al

      zegt wie? wie zijn de vluchtelingen? mark heeft toch ook inmiddels een dubbele nationaliteit?

      een vluchteling in nederland is iemand die direct uit een ramp/oorlogsgebied komt. niet iemand die veilig al jaren in turkije leeft zoals die vader van dat verdronken zoontje ahlan. die voor een paar tanden zijn familie de dood in drijft.

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Zegt de Van Dale:

      vluch·te·ling (de; m,v; meervoud: vluchtelingen), vluch·te·lin·ge (de; v;meervoud: vluchtelinges, vluchtelingen)1iem. die op de vlucht gaat of is: politieke, economische vluchteling iem. die zijn of haar land om politieke, economische redenen ontvlucht

      Zelfs economisch.
      Of wou je ontkennen dat het oorlog is in Syrie?
      Die Bosma-terminologie is inderdad indoctrinerend, alleen incorrect.

      (in antwoord op al)
     • Motto

      Zucht. Iemand die uit veilig gebied komt, is geen vluchteling meer maar gelukszoeker.

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Nee. Want het gaat er niet om waar hij/zij terechtkomt, maar hij/zij iets o-n-t-v-l-u-c-h-t. Dat zegt de Van Dale. Staat er toch luid en duidelijk?
      Ken uw eigen taal, over pro-Nederland gesproken.
      Sjonge wat een hardleersheid, Motto.

      (in antwoord op Motto)
     • Motto

      Als er één hardleers is, ben jij het wel. Er is meer dan Van Dale waar je je blind op staart. Het gaat er om waar hij/zij vandaan komt voordat ze NL bereikten. En dat is uit veilig gebied.
      En voor de rest gaat dit artikel niet over de PVV. Het is maar dat je het weet.

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Nee, dat maak jij ervan. Maar dat is en blijft niet correct.
      Lees Kader Abdollah.
      Vluchteling uit Iran.

      En al decennia in Nederland. Tussen Iran en Nederland liggen inderdaad nog een paar landen…en toch noem je zo iemand vluchteling, omdat hij ergens iets ontvlucht.

      En Van Dale is taal. Gebruik het eens correct. Daar gelden niet meer criteria.

      (in antwoord op Motto)
     • Motto

      Ik zei al: staar je niet blind op Van Dale. Dat is inderdaad taal en dus letterlijk maar niet hetzelfde als de betekenis van vluchteling in de diplomatie, verdragen, definities enzovoort. Daarin staan ook uitsluitingen. En één van die uitsluitingen is: “als je gevlucht bent via een veilig land en daar asiel had kunnen aanvragen, maar het niet gedaan hebt. Mensen waarvan men bv. kan bewijzen dat ze asiel hadden kunnen aanvragen in Griekenland, zijn dus bij voorbaat uitgesloten van asiel.” einde citaat (dat je zo kan opzoeken op internet)..
      En wat je over de PVVbeweert, is vooral je eigen ‘waarheid’ voor alle duidelijkheid.

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      The 1951 Refugee Convention spells out that a refugee is someone who “owing to a well-founded fear of being persecuted for reasons of race, religion, nationality, membership of a particular social group or political opinion, is outside the country of his nationality, and is unable to, or owing to such fear, is unwilling to avail himself of the protection of that country.”

      Neu hoor, gezien de daden van de pvv (hoe ze stemmen in de 2e Kamer ) en het eigen taalgebruik dat ze ten toon spreiden is dat voor ieder weldenkend mens zichtbaar. Of je moet het niet willen zien natuurlijk.

      (in antwoord op Motto)
     • Motto

      Het gaat er om of ze in Turkije, Griekenland enz. al veilig waren. Waren ze daar al veilig of niet?
      En laat verder geneuzel over de PVV maar achterwege. Verdiep je liever in de partij van je eigen voorkeur.

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Daar gaat het niet om, Motto. Dat willen sommigen graag horen om niet te hoeven helpen.
      Hoe vaak je het ook opschrijft, het klopt niet.
      Taalkundig niet, moreel niet, wettelijk niet.

      (in antwoord op Motto)
     • Motto

      Daar gaat het nu juist wel om. De vraag: waren ze al veilig voordat ze in NL kwamen.
      Je geeft je eigen mening maar je kan beter uitgaan van de feiten.

      (in antwoord op Moos1)
   • Blargh

    Een lagere Godwin kan ik me niet bedenken.
    Triest triester …

    (in antwoord op Calhoun84)
   • Burgermans

    Godwin alert!

    (in antwoord op Calhoun84)
   • al

    wat een reactie beneden alle peil. vooral omdat de moslims joodse mensen haten puur omdat ze joods zijn. de grootmoefti van egypte heeft hitler zelfs geinspireerd om ze uit te moorden. ken uw geschiedenis!!!
    http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/10/Benjamin-Netanyahu-onder-vuur-vanwege-Holocaust-opmerking-2705746W/
    schaam u dat u hun misbruikt!

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Moos1

     Vervang ”moslims” door joden… bij PVV, Pegida en NVU en zie daar.

     Inderdaad schandalig.

     En verder schrijf je onzin, want toen de joden door de christenen uit Europa werden verjaagd, werden ze in Noord-Afrika opgevangen.
     En daar wonen er nog steeds veel.
     Feit.

     (in antwoord op al)
    • Calhoun84

     Ik reageer niet anders dan dat deze mensen doen op vluchtelingen. Ik ben in ieder geval blij dat dis als vervelend ervaren wordt.

     En bespaar mij de geschiedenisles, ik ken Israël, haar geschiedenis en haar inwoners vrij goed. Volgens mij kom je ook al langer op deze site dus waarschijnlijk weet je dat zelf ook wel.

     (in antwoord op al)
     • al

      ik zie de reacties van je mede nederlanders eerder gericht tegen de politiek die duidelijk niet wil luisteren. Daarnaast slaan je reacties als een tang op een varken en zijn zelfs totaal misplaatst.

      Als je de geschiedenis van israel en de joden zo goed kent, waarom maak je dan zo’n kwetsende opmerking richting deze groep? klinkt alsof je kwaad met nog erger kwaad wil bestrijden als ik jouw philosophy probeer te doorgronden. Alsof dat ooit iets op heeft geleverd?

      De meeste mensen die ik hoor, hebben er gewoon genoeg van. de vorige migratie is mislukt. De mensen zijn grotendeels niet goed geintegreerd. En nu komen er elke dag meer en meer bij. Het zijn mensen natuurlijk, maar wij hebben ook recht op een normaal leven hier en we zijn niet verantwoordelijk voor het welzijn van de gehele mensheid. Je bent een gekke henkie als je alles weg gooit wat je hebt om een ander te helpen. Een enkel geval is natuurlijk geen enkel probleem en is welkom, deze aantallen echter…En het worden er elke dag meer en meer per dag!

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Dank je voor een inhoudelijke reactie, dat waardeer ik.

      Natuurlijk is de vergelijking onzin, maar dat zijn alle vergelijkingen en reacties die ik hier voorbij zie komen ook (alle vluchtelingen zijn verkrachters, ik durf mijn kind niet meer over straat te laten lopen, linksen zijn landverraders, geweld is acceptabel, het is tijd voor een burgeroorlog etc.). Wanneer men zelf met nazisme wordt vergeleken dan vinden mensen dat niet leuk, en terecht. Ik vind het ook niet leuk om voor NSB’er uitgemaakt te worden omdat ik taalles geef aan vluchtelingen. Het doet mij een beetje denken aan Wilders die de Koran vergelijkt met Mein Kampf maar de rechter wil opzoeken wanneer hij wordt vergeleken met Hitler. Of het inhoudelijk juist is (beide vind ik flauwekul) doet niet eens ter zake, als je zelf vindt dat je alles mag zeggen dan moet je ook accepteren dat een ander dit mag. Hier laat iedereen zich meteen kennen wanneer er een onzinnige vergelijking is waar ze zich zelf ook schuldig aan maken.

      Nog erger wat mij betreft: mensen die mij hier aanspreken op mijn vergelijking maken bij een ander artikel (dezelfde dag) ook vergelijkingen met Hitler! Hoezo hypocriet, maar daar valt dan weer niemand over. Of het moet wel normaal zijn om Jesse Klaver en Guy Verhofstad te vergelijken met Hitler en Martin Schulz met Josef Mengele. Aantal reacties hierop 0, wel een like.

      (in antwoord op al)
  • Moos1

   Dat is de keuze van de kiezer geweest. Vluchtelingen hebben weinig te kiezen.

   Er is geld zat in dit land, over de verdeling is gestemd.

   (in antwoord op Irma Vlasvlom)
 4. Theo

  Nog één keer dan,

  Bijna tweederde vindt dat ons land vol is: meer migranten kunnen er niet bij. Dat is het hoogste percentage in West-Europa. Zo’n 92 procent vindt dat migranten na een paar maanden of jaren weer weg moeten: ook dat is het hoogste percentage in West- Europa.En we willen ze niet alleen weren. Als ze toch komen, zullen we ze niet helpen. Zo’n 77 procent zegt geen geld te willen doneren aan hulporganisaties. En 96 procent zegt niet bereid te zijn zélf vluchtelingen onderdak te bieden.

  bron: het Parool

  • Motto

   Dit soort gegevens en indicaties worden volkomen genegeerd door politici (op Wilders na). De minachting voor gewone mensen door de (linkse) elite. En dan kijken ze nog vreemd op dat het hier en daar aan het escaleren is. Ja, een briefje naar de Volkskrant waarin wordt verklaard dat bedreiging en geweld worden afgekeurd. Dat vindt ieder zinnig mens natuurlijk. Maar niets in dat briefje over de oorzaak: volkomen minachting voor de gewone mensen.

   (in antwoord op Theo)
 5. Apekool

  En ik maar denken dat we gezien hebben dat het NIET gelukt is: het merendeel van de vorige stromen asielkrijgers hangt aan het staatsinfuus, uitgeprocedeerden blijken gewoon illegaal te blijven.

  • Moos1

   Dat komt omdat illegaliteit niet strafbaar is.
   En dat komt weer omdat Rutte, Wilders en Verhagen hun huiswerk niet hadden gedaan…

   (in antwoord op Apekool)
 6. Blargh

  G@rard wekelijkse clickbait

 7. Blargh

  The heat is on …

  Austrians snapping up shotguns as thousands of Mideast refugees enter country

  “Most of the people who came to me in the last week for a consultation or to buy a weapon, are telling me, and I always ask them, that the reason for buying is the ‘current situation’ in Austria,” the man told RT.

  The “current situation” in this context is the influx of refugees entering Austria.

  Up to 8,000 migrants cross the border every day, with authorities saying numbers could soon rise to 12,000.
  Austrians seem to be getting nervous. They have bought 70,000 guns this year alone, according to police. In a country with an estimated population of 8.5 million, there are currently about 900,000 privately owned guns.”
  https://www.rt.com/news/320026-austria-gun-sales-spike/

 8. Burgermans

  Nog één keer: waarom blijft de asielindustrie ons maar gelukszoekers en testosteronbommen in de maag splitsen terwijl vrijwel alle Nederlanders daar tegen zijn?

 9. Ko Herent

  Het gaat er niet om of we het overleven. Het moet niet gekker worden. De mensen willen het niet of zijn de politici en linkse journalisten nou blind?

  • Burgermans

   Linkse journalisten zijn blind voor de negatieve aspecten van de islam. Ze laten nog liever heel het land kapot gaan dan dat zij hun multikul-ideeën bijstellen.

   Iedereen die een krant kan lezen kan zien waar de islam toe leidt: terreur, corruptie, misdaad, Jodenhaat, vrouwenonderdrukking, homofobie, censuur, et cetera. Dat moeten we in ons land niet willen.

   (in antwoord op Ko Herent)
   • AT

    De meest recente gevallen van terreur, agressie, verstoring van informatieavonden, bedrijgingen en weet ik veel wat ze binnenshuis uitvreten, komt van rechts volk dat meent namens 80% van de Nederlanders te spreken. Dat is niet alleen wat ik in de krant lees maar ook in de buurt hier zie. Ik hoop voor onze buurlanden niet dat Nederland in nood gaat verkeren en ons vele uitschot, gesteunt door de internethelden, hun typisch Nederlandse botte terreur elders gaan toepassen.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Dat krijg je als de politiek tachtig procent van de bevolking negeert en haar oren laat hangen naar de machtige asielindustrie. Ik vind het nog meevallen als je bedenkt hoe ernstig de gevolgen van deze gelukszoekerstsunami voor onze toekomst zijn. Kijk maar naar de problemen die we nu nog steeds hebben met onze Turken en Marokkanen.

     (in antwoord op AT)
     • AT

      Ten eerste hoort een beschaafd land geweld af te wijzen, niet terreur goedpraten zoals jij doet.

      Hoe weet je wat de gevolgen van de instroom van migranten is? Allemaal pure angst. Vooralsnog komt de grootste bedrijging van binnen de landsgrenzen, in de vorm van rechtse simpelheid, het kan helaas niet anders omschreven worden.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Kijk maar naar de problemen die we hebben met onze Turken en Marokkanen. Ernstig oververtegenwoordigd in de misdaad en ondervertegenwoordigd in het onderwijs. Dat zal met deze asielzoekers uit landen waar ze de mensenrechten niet eens kunnen spellen niet minder zijn, eerder erger.
      Het is echt geen kwestie van angst maar van gezond verstand om die testoseronbommen uit ons land te weren.

      (in antwoord op AT)
     • Moos1

      Huh? In het onderwijs? Kindjes moeten met 4 jaar naar school
      Van welke afkomst dan ook.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Maar hoe hoog e in het onderwijs komen hangt van hun culturele achtergrond af, Einstein.

      (in antwoord op Moos1)
     • Ko Herent

      Waarom praten ze dan nog zo 12 jaar later? Komt er nog steeds Berbers uit.

      (in antwoord op Moos1)
     • al

      wie praat hier terreur goed? wilders is ook tegen geweld. wiens leven word wie dagelijks bedreigd? wie heeft een fatwa uitgesproken? wanneer snap je t nou eens? links moord. moslim fundamentalisten liegen en gebruiken jullie….

      mijn buren zijn moslim en geintegreerd. niemand heeft problemen met hun. de pinguins en onaangepaste haatbaarden wel.

      (in antwoord op AT)
     • Moos1

      Wilders roept op tot verzet.
      In Nederland
      Wilders roept op tot oorlog
      In Austin, Texas
      Ga het speechje op YOutube maar bekijken.

      (in antwoord op al)
     • AT

      ‘Dat krijg je als de politiek tachtig procent … haar oren laat hangen naar de machtige asielindustrie.’

      Dit is terreur goedpraten ‘al’. Dat is hetzelfde als een Moslim die begrip toont voor de moord op Van Gogh en zegt: ‘dat krijg je als iemand de Islam beledigd’

      (in antwoord op al)
     • Jaap Aap

      Als het werkelijk waar is wat je schrijft, waarom stemt die 80% dan niet anders? Moet heel eenvoudig zijn de gehele politieke “elite” te vervangen.

      Heb je ook nog een goede verklaring waarom dit niet gebeurt?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Heinz

      Niemand was in 1940 voor de Duitsers, toch werd ze nauwelijks een strooweg in de breedte gelegd, ook was de administratie met de benodigde persoonsgegevens keurig op orde zodat ze probleemloos meer dan 100.000 joodse landgenoten konden abvüren.

      Heb je ook nog een goede verklaring waarom dit is gebeurt?

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Daarover zullen we het misschien ooit nog eens hebben als dat het onderwerp is.

      Het is blijkbaar erg moeilijk voor velen om bij een onderwerp te blijven.

      (in antwoord op Heinz)
     • Heinz

      Het is exact gerelateerd, puur én exact!

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Calhoun84

      En nu mag jij wel een vergelijking maken met de Tweede Wereldoorlog? Je volgt het voorbeeld van de grote leider in ieder geval goed.

      (in antwoord op Heinz)
     • Burgermans

      De machtige klauwen van de asielindustrie. Je wilt niet weten hoeveel geld er daar in omgaat, Jaap. Ze kunnen probleemloos alle media en politici omkopen.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Maar wie zet een kruisje in het stemhokje?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Je kunt niet ontkennen dat asielzoekers en moslims zwaar oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken en zwaar ondervertegenwoordigd in de opleidingsstatistieken. Deze stroom van gelukszoekers uit de meest achterlijke moslimlanden is dan ook een garantie voor vele tientallen jaren ellende. De misdaad, de staatsschuld, werkloosheid en onverdraagzaamheid zullen allemaal toenemen.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Dat ontken ik ook niet maar heeft werkelijk helemaal geen zak met het onderwerp hier van doen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • al

      natuurlijk wel. lessen uit het verleden? als de fundering nu al wankel is wil je dan meer gewicht er op plaatsen?

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • al

      dat gebeurt nu toch ook? kijk eens naar peilingen. kom uit je hoge linkse boom en ga eens wonen in een prachtwijk

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Moos1

      DIe peilingen…. sinds ik weet dat pvv-vrijwilligers overal met multiple-account opereren, geloof ik daar niets meer van.
      In Brussel met 1 stemknop, 4 of zelfs 7 stemmen uitbrengen.
      Vinden ze heel gewoon bij de pvv
      Minachting van de rechtstaat en dat is niet de eerste keer.

      (in antwoord op al)
     • Allochtoon 2015

      Maar wie heeft al die Turken en Marokkanen hierheen gelokt en gehaald, misschien de Amerikanen of zo, of gewoon jullie NL ers, dus eigen schuld, dikke bult.

      jullie wilden ze hebben, en nu hebben jullie ze maar te dulden !
      geldt voor alle buitenlanders in de vorm van gastarbeiders en nazaten.

      (in antwoord op Burgermans)
    • al

     dus bezorgde buren zijn uitschot…wow

     rechts praat en protesteert. links moord uit en snoert meningen met opmerkingen over nazisme en extreem rechts geblaat

     Volkert van der G? anyone?

     (in antwoord op AT)
     • AT

      Goed begrijpend lezen ‘al’; bezorgde buren worden in mijn opmerking niet genoemd. Ik vind het heel goed als mensen hun mening geven (op een beschaafde manier). Ik heb het over agressief uitschot dat informatieavonden gebruikt om hun haat te ventileren en op zondag lopen ze weer te rellen hier bij de Kuip. De terreur die je recentelijk ziet komt keihard van rechts! Vernielingen, brandstichting en bedreigingen, dan heb ik het nog geeneens over de lafaards die op internetfora de meest wanstaltige dingen ventileren. Het is hetzelfde als religieus terrorisme; om je kapot te schamen, wat een bot en simpel volk loopt hier rond.

      (in antwoord op al)
     • al

      Hallo AT,

      Ik lees je berichten met grote verwondering om eerlijk te zijn. Laatst was er toch een rechtse normale demonstratie waarmee mensen op een normale manier hun bezorgdheid wilden laten zien. Wat gebeurt er? Er komt een linkse tegen demonstratie en die gasten zoeken normale burgers op, om vervolgens er op in te gaan hakken! Vernielingen, brandstichting en bedreigingen komen in mijn ogen vooral van links, incidenten daargelaten. Hoe veel PVV’ers zijn er inmiddels al aangevallen? Hun huizen vernield en beklad.

      Als je een tegengeluid aan de linkse media laat horen word je gelijk al onterecht als extreemtrechtse nazi neergezet, terwijl dit bullshit is

      Ik wens niemand geweld toe, links of rechts, asielzoeker of nederlander. Wat ik wel vind is dat er vanuit links heel veel populistisch gepolariseerd word waardoor een echte discussie niet mogelijk is. Ik vind ook dat Wilders te vaak het randje op zoekt. toch heeft Wilders wel gelijk gekregen op een hoop punten en de huidige problematiek is veroorzaakt door het niet functioneren van de macht en door alles maar op zijn beloop te raken.

      De burgers voelen onmacht en reageren terecht vind ik. Via geweld reageren is nooit terecht is mijn mening.

      Ik heb zelf geen probleem met ASIELzoekers. Ik heb problemen met de hoeveelheid IMMIGRANTEN die nu binnen komt en de stromen die er aan zitten te komen. Dit is gewoon niet houdbaar. We hebben nu al niet genoeg geld voor een fatsoenlijk sociaal beleid, laat staan met niet westerse allochtonen die, gezien de feiten uit het verleden, geen intentie hebben om te integreren maar juist willen domineren.

      Ik vind het asociaal dat er ouderen in hun eigen shit zitten zonder dat er voor ze gezorgd worden. Ik maak me zorgen dat het budget van defensie zo klein is dat ze geen eens kogels hebben. Ik vind dat politie en leraren volkomen ondergewaardeerd worden en ik hoop dat ze eindelijk eens een normaal leefbaar salaris kunnen krijgen, zodat onze kinderen veilig kunnen zijn en goed gemotiveerde onderwijzers hebben

      (in antwoord op AT)
   • Moos1

    Dus moslims en multiculti is hetzelfde??

    Oei, Burgermans toch wat een falikante denkfout.
    Je bent dus eigenlijk gewoon xenofoob naast islamofoob

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Probeer niet te veel over mij te fantaseren maar inhoudelijk te reageren.

     (in antwoord op Moos1)
 10. Heinz

  Geweldig dat het weer gaat lukken. Maar wat is er precies gelukt? Het integratiedebat duurt nog steeds voort, diezelfde integratie is volkomen mislukt, mismulticulti.

 11. Blargh

  Father who has been on benefits for a decade claims he is NOT irresponsible for having ELEVEN children – because it is ‘God’s command to go forth and multiply’
  The 58-year-old Muslim said he doesn’t believe he has been irresponsible for having so many offspring. They had their eldest son in 1991 and another ten followed, with their ages now ranging between 24 to seven years old.

  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3293843/Father-claimed-benefits-10-years-says-not-irresponsible-having-ELEVEN-children-god-s-command-forth-multiply.html

 12. Jos van Veen

  wie voor zichzelf in het verleden investeert heeft in het heden geen toekomst.
  Dus het verleden is zeker niet erg gericht geweest op de problemen van nu en als je zaken uit hun context haalt en verder komt met de bewering dat wat toen kon nu ook zeker moet kunnen dan zit je op een ene verkeerd spoor..Toen zaten we in de lift met groot optimisme alleen met een puist van ServIé in Europa en werd er even pas op de plaats gemaakt.

  De tijden van nu zijn compleet anders, ook de “vluchtelingen”(die merendeels geen vluchtelingen zijn , zijn compleet anders met andere eisen en belangen..We brengen ze onder met hetzelfde label, maar de inhoud verschilt enorm)

  Het gata niet alleen om aantallen maar ook om de context en belevingswaarde.

  Dus hou nu maar op met die herhaalde staafdiagrammen want die zeggen voor de situatie van nu geen moer.

  Verder is het perspectief compleet anders..nog miljoenen te gaan/te komen en de huidige afhankelijkheid van Turkije in het geconcipieerde oplossingsmodel is ronduit luguber te noemen.

  De toekomst wordt luguber en dat tackel je niet met statistiek.

  • Twan

   Helemaal mee eens Jos.

   (in antwoord op Jos van Veen)
  • Moos1

   Vluchtelingen hoeft niet tussen haakjes. Het is echt oorlog in Syrie.
   En de tijden mogen dan wel veranderd zijn, maar waarm kunnen wij ze niet opvangen net als toen? Gaat om 19.000 Syriers tot nu toe (overige Albanezen e.d.moeten terug)
   En zijn gewoon mensen, hoor. Niets lugubers aan.

   (in antwoord op Jos van Veen)
 13. al

  feiten:
  1: 21.3% van de inwoners zijn al van buitenlandse afkomst, 3e generatie allochtoon word al niet meer meegerekend
  2: als ik door de grote steden heen loop versta ik niemand meer. niemand praat nederlands
  3: we hebben nu al 600.000 werkelozen! (300.000 marokkanen met dubbel paspoort, maar dit mag niet meer geregistreerd worden?)
  4: we hebben nu al geen geld voor het eigen volk voor ouderenzorg, gezondheidszorg, woningruimte, onze militairen moeten tegen IS haatbaarden pang pang gaan roepen want er is geen geld voor munitie!
  5: slechts 15% kan je discutabel vluchteling moemen, maar waarom reizen ze door al die superveilige stabiele landen naar onze vetpotten. hoeveel daarvan komen uit het veilige Turkije met gekochte syrische paspoorten?
  6: waarom hebben migranten meer rechten dan mensen die hier opgegroeid zijn en aan het creperen zijn
  7: hoeveel migranten passen zich aan aan onze cultuur?
  8: het is niet meer de 90’er jaren. er worden links en rechts aanslagen gepleegd door haatbaarden. de situatie is totaal anders! en de migranten zijn ook totaal anders

  kruip eens uit je linkse hol en denk eens na wat de migratie ons tot nu toe heeft gekost en wat het ons nog gaat kosten? hoeveel migranten heb jij persoonlijk al verwelkomt in je huis?

  • Ko Herent

   Chapeau AL

   (in antwoord op al)
  • Jaap Aap

   Als je al deze kul gelooft dan kan ik me voorstellen dat je een Wilders fan bent…

   (in antwoord op al)
   • Heinz

    Geert Wilders van de PVV, onthou die naam: Geert Wilders

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Moos1

     HAHAHA, copy/paste van gister

     WIlders wordt vervolgd. Onthou dat maar.

     (in antwoord op Heinz)
     • Heinz

      #voorbedrukteaangifteformulieren

      (in antwoord op Moos1)
     • Bart

      Ik heb nog nooit op Wilders gestemd, maar ik ga het wel overwegen. Deze waanzin zal toch een keer moeten stoppen? Willen we onze cultuur echt kapot? Mogen onze kinderen echt niet meer in welvaart en veiligheid opgroeien? Wie zit hier achter?

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Dankzij de PVV: bezuinigingen op het cultureel erfgoed.
      Dankzij de PVV: zware bezuinigingen op het OM.

      Allemaal gedoogkabinet Rutte I.

      (in antwoord op Bart)
   • Ko Herent

    Punt: 2,3,4,5,6,7…
    Wat is aan deze punten aantoonbaar fout?

    (in antwoord op Jaap Aap)
   • al

    wat is er niet waar van dan? ik hoor t graag

    (in antwoord op Jaap Aap)
  • Moos1

   @al

   Feiten: Nederland is opgebouwd uit Germanen, Batavieren, Kelten, Moren, Hugenoten, overal vandaan.
   In de 17e eeuw was 1 op de 3 Amsterdammers al een immigrant, dankzij de VOC.

   Feit: migranten hebben niet meer rechten dan wij

   Feit: Jij mag het linkse hol dankbaar zijn dat je niet op zaterdag hoeft te werken, betaalde ziekte en vakantiedagen krijgt en straks een AOW>

   (in antwoord op al)
   • al

    “Feit: migranten hebben niet meer rechten dan wij”
    ik zie graag bewijzen, dit is jouw mening, niet een feit. Ik zie om mij heen dat nederlanders geen woning kunnen vinden en migranten deze wel met spoed toegewezen krijgen, Wij geen ziektekosten kunnen maar wel moeten betalen, Migranten niet. Wij gedwongen worden tot onze 67 te werken, migranten hoeven alleen maar de hand op te houden, zonder sollicitatieplicht, etc etc etc

    Dus ik zie graag jouw “feit” met bewijzen onderbouwd zien.

    “Feit: Jij mag het linkse hol dankbaar zijn dat je niet op zaterdag hoeft
    te werken, betaalde ziekte en vakantiedagen krijgt en straks een
    AOW>”
    kan je svp met bewijzen komen? Welke wet wanneer? Volgens mij hebben liberalen, christenen etc hier ook aan bijgedragen.

    Daarnaast is t weekend voor watjes 😉 Gewoon doorwerken!

    (in antwoord op Moos1)
    • Moos1

     OMG! Bewijzen dat je werknemersrechten aan links te danken hebt?
     Ik val van mijn stoel, maar voila, de basis. Hier is 1 heldere geschiedenisles: http://www.entoen.nu/willemdrees
     En daar hebben de liberalen vooral NIET aan bijgedragen. Integendeel. Die draaien dat soort rechten graag terug (onregelmatigheidstoeslagen bv).
     Dus je zit alsmaar af te geven op links terwijl je geen sjoege hebt van wat je eraan te danken hebt…
     Als jij in het weekend werkt, heb je op een ander moment vrij.

     Waar wil je het verder over hebben? Migranten en vluchtelingen zijn 2 totaal verschillende groepen, de ene met (internationale) rechten waar wij voor getekend hebben, niet rechthebbende asielzoekers kunnen weer huiswaarts afhankelijk waar ze vandaan komen.

     Onze wetgeving is helder. Elke NL wordt trouwens geacht de wet te kennen.
     Wat vluchtelingen betreft:
     Huizen gaan naar statushouders, ofwel mensen die met een vergunning die recht hebben om hier te verblijven, en die hebben daar gemiddeld ook al een jaar of 5 (soms 8 of 10 of 12 jaar) op gewacht in een azc zonder iets te mogen.
     Bed, bad, brood/noodopvang-mensen krijgen helemaal geen huis.

     En dat je tot je 67e moet werken, heb je aan de PVV te danken.
     65 blijft 65, maar niet heus. Gewoon VVD-beleid, en dat is bijna altijd zo bij de PVV.

     Migranten: kijk even naar de eisen op IND. nl. voor een voorlopig vergunning. Niemand krijgt zomaar een uitkering in dit land.

     En bovendien is NL opgebouwd uit migranten.
     Geschiedenisles 2: Germanen, Batavieren, Kelten, Hugenoten, Moren (Noord-Afrika!) enz. Daar stammen wij bijna allemaal vanaf.

     Fijne dag.

     (in antwoord op al)
     • al

      volgens mij moet je maar in griekenland gaan wonen, daar is extreem links aan de macht. Vertellen ze ook dezelfde fabeltjes dat ze oneindig veel geld kunnen uitgeven zonder gevolgen of verantwoordelijkheid 😉

      Voorlopers van pvda maar ook het CDA, van alle kanten hebben aan het sociale menu bijgedragen.

      Je hebt gelijk dat er 2 soorten migranten zijn. Je weet, net als ik en de rest van nederland, dat veruit de meeste economische migranten zijn en de echte vluchteling ook al via veilige landen in nederland is geland. Oftewel dit zijn ook per definitie economische migranten, want het eerste veilige land zou goed genoeg moeten zijn toch? Waarom willen ze toch per se naar nl toe komen? $$$ De huidige vluchtenlingenwet was vooral gericht op EUROPESE vluchtelingen met een enigzins gemeenschappelijke cultuur, net na de 2e wereld oorlog.

      Wat wil je zeggen met je opmerking over de wetgeving? Ik heb ook rechten gestudeerd, dus vertel eerst maar eens over welke artikelen je het hebt, ipv vaag geblaat.

      Je weet donders goed dat MIGRANTEN (niet vluchtelingen) voorrang krijgen op de woningmarkt. Dat is een algemeen bekend feit. Mijn ex kreeg er ook mee te maken dat ze nooit aan de beurt was voor een sociale huurwoning omdat ze elke x weer naar achteren geschoven werd. Ga dus niet liegen dat het niet zo is, de praktijk is wel zo.

      LMAO! tot je 67e werken is de SCHULD van de PVV???????? dus het feit dat er geen geld is, dat mensen ouder worden en dat het te duur is geworden is de schuld van de pvv. De pvv heeft een meerderheid in de 2e kamer, dus ze kunnen kennelijk er alles door heen drukken solo?? R u kidding me!!!! respect -1!!

      Over uitkeringen, ik heb ook mijn connecties binnen het ambtelijk apparaat en trust me. zelfs syrie gangers waarvan bekend is dat ze extreem fout zijn krijgen gewoon hun cheque elke maand. Dank je linkse waanzin…

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Migranten krijgen helemaal voorrang. Dat is klinkklare onzin.
      Toon maar aan. (en niet met ”mijn ex enzvoort)

      De PVV beloofde 65 blijft 65. Wie gedoogde? PVV.
      Zonder die steun hadden ze weer opnieuw moeten onderhandelen.

      Wie zit er trouwens al decennialang niet te regeren? Links.
      PvdA is zo langzamerhand niet meer links te noemen namelijk.

      Heb al in Griekenland gewoond, thx, prachtland. Jammer, de nek omgedraaid door neoliberale graaiers die niet geind belastinggeld van luchthavens en loterijen vergokten op Wall Street.

      En wie wilde per se Griekenland niet helpen? PVV
      En nu klagen over de buitengrenzen…

      (in antwoord op al)
   • Bart

    Er zit verschil tussen Europese immigranten die hard werken om een toekomst op te bouwen en Arabieren die kotsen op onze cultuur en zich boven elke vorm van kritiek verheven voelen, want superieur.

    (in antwoord op Moos1)
 14. disqus_RinSh7fPr4

  De redenatie klopt helemaal, wanneer je bijvoorbeeld een emmer tot aan de rand vol laat lopen kan er nog een keer zoveel bij omdat het vorige keer ook lukte.

  • Jaap Aap

   Daarin heb je gelijk alleen een land is niet een emmer met een eindigende capaciteit.

   Als ik recente reacties lees zou Drees al gezegd hebben dat Nederland vol was bij 10 miljoen. Er wonen nu 17 miljoen mensen hier. Zou DUS niet moeten kunnen maar lukt dus toch. Vergelijk gaat dus scheef.

   (in antwoord op disqus_RinSh7fPr4)
   • Heinz

    Tja wat is vol…?

    Als je door Friesland of Groningen rijdt kan het gebeuren dat je helemaal niemand tegenkomt.

    Zestig miljoen?

    Dat moet kunnen toch? Jammer dat al die extra mondjes wel gevoerd moeten worden, weesjewel?

    (in antwoord op Jaap Aap)
 15. Ko Herent

  Idee:

  Aangezien de pelgrims toch middenklasse zijn, welgesteld en ontwikkeld…we geven ze een provincie die we droogleggen uit het IJsselmeer en wensen ze het allerbeste. Lekker verder gaan doktertje spelen, schrijvertje zijn en wat dies meer zij.

  Oh ja de burgemeester wordt:

  Ex-vluchteling en kei Nederlander
  Ofran Badakhshani

 16. Heinz

  De toestroom van vluchtelingen bij de Duits-Oostenrijkse grens blijft onverminderd doorgaan. In de Duitse grensplaatsen Passau en Wegscheid zijn in de nacht van woensdag op donderdag (28-29 okt) bijna 5000 migranten aangekomen, aldus een woordvoerder van de Duitse federale politie in Passau woensdagnacht.

 17. Grietver

  Nog één keer dan: Je moet je huiswerk als journalist wél goed doen.

  Feit: De grafiek is fout want de cijfers staan bij de verkeerde jaren.
  Er zijn 26 kolommen voor 31 jaren en er is wat doorgeschoven. Bijvoorbeeld: De piek die je ziet bij 1999 was in werkelijkheid in 1994. Met cijfers van Eurostat krijg je een vergelijkbare grafiek en die ziet er zo uit:
  http://pasteboard.co/1Ktm8hln.png

  Feit: In de EU gaat er zeer waarschijnlijk wel een record komen:
  http://pasteboard.co/1Ktnzran.png

  En het echte probleem is wat mij betreft dat we de huidige vluchtelingen niet *vertrouwen*, omdat ze uit gebieden komen waar de onze cultuur haten. Of dat terecht is zal moeten blijken.

 18. quikfit

  Hahaha…en de integratie is ook gelukt…*proest*
  Dacht dat Den Haag een bord voor z’n kop had….maar hier slaat het echt alles.

Reacties niet toegestaan