9 voormalige euro-commissarissen hebben samen 98 baantjes bij multinationals

Hoe nauw de Europese politiek verweven is met het internationale bedrijfsleven, blijkt wel uit een studie van de ngo Corporate Europe Observatory (CEO). 9 van de 27 Eurocommissarissen die in oktober 2014 stopten, werken nu voor een bedrijf. Samen verdelen ze maar liefst 98 baantjes. Dat zijn er 10,8 per persoon. Het Ethische Comité van de Europese Unie heeft 37 van deze functies bekeken en goedgekeurd, waaronder die van voormalig eurocommissaris voor Milieu, de Sloveen Janez Potočnik, die vandaag voor het 'Forum for the Future of Agriculture' aan de slag is. Deze lobby is opgericht door het agro-chemische bedrijf Syngenta. De voormalig voorzitter van de Europese Commissie, de Portugees José Manuel Barroso, spant de kroon. Hij vervult een rol bij 22 bedrijven. Daarbij zitten grote lobbygroepen als de Bilderberg Conferences en de European Business Summit. CEO stelt dat ''de ‘bubbel van Brussel’ leidt tot een ongezonde relatie tussen wetmakers en degenen die onderwerp van deze wetten zijn. Dat de banden tussen politiek en bedrijfsleven niet eens verborgen moeten worden, bewijst dat ze ‘de Brusselse normaliteit’ aangeven." Maar gelukkig zijn de ex-commissarissen door de bedrijven gekozen vanwege hun competenties en uiteraard niet vanwege de invloed die ze kunnen uitoefenen op de Europese wetgeving.  

Bron(nen):   Express.be      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  De EU is dan ook een corporatocratie (en dus geen democratie)

 2. Motto

  Stelletje machtsgeile zakkenvullers zijn het.

  • Rita Sanchez

   ‎‎‎

   .…my companion’s relative makes $97 working on a PC onIine……..A few days ago new McLaren F1 subsequent after earning 18,512$,,,this was my previous month’s paycheck ,and-a little over, $17k Last month ..3-5 h/r of work a day ..with extra open doors & weekly paychecks.. it’s realy the easiest work I have ever Do.. I Joined This 7 months ago and now making over $83, p/h..Learn More right Here….
   2ynj…….
   ➤➤
   ➤➤➤ http://GlobalEmploymentReportsTopStarJobsFinders/Get/$97hourly… ❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

   (in antwoord op Motto)
 3. Heinz

  Het VDE (Verenigd Democratisch Europa) is hierdoor veel minder democratisch dan wij wellicht denken. Om niet te zeggen helemaal niet democratisch.

 4. Raymond de Greef

  Democratie wordt bepaald door zakkenvullers die nooit en te nimmer zo onafhankelijk kunnen zijn het is een schande dat dit kan! wie geloofd er nog in het Europees parlement ,weg met deze roofridders iedere dag opnieuw hoor je de meest waanzinnige regels en uitspattingen van onze nieuwe dictators!!
  Ik wil Balkenede enCDA bedanken dat zij de Euro door onze strot hebben geramd terwijl 68% tegen was,we kunnen al jaren niet meer spreken over democratie.

  • Bartje

   Wilt u democratie, verhuis naar Zwitserland of de oostelijke deel republieken Rusland.
   Daar heeft Putin behoudens de nationale veiligheid niets te vertellen.
   Jakoetie gemiddeld 1600 bindende referenda per jaar.

   (in antwoord op Raymond de Greef)
 5. Ignatius J. Reilly

  Je kunt er op wachten. Tussen nu en 15 jaar trekt het gepeupel met hooivorken en fakkels door de straten. “De Europese Lente” zal men het noemen. 🙂

 6. disqus_RinSh7fPr4

  De commissie kwam daarnaast ook tot de conclusie dat gras groen is, en regen nat.

 7. Dead Silence

  Ik heb al te weinig tijd voor één baan. Dus het zegt genoeg over het afval in Brussel.

 8. quikfit

  In Den Haag likken ze ook de reet van bedrijven in de hoop een baantje te krijgen…

Reacties niet toegestaan