Kijkers wijzen Samsom weer als winnaar aan

Kijkers van het lijsttrekkersdebat dinsdagavond op RTL4 hebben PvdA-leider Diederik Samsom aangewezen als winnaar. Het debat werd gehouden in het Amsterdamse theater Carré en werd georganiseerd door RTL, Het Financieele Dagblad, BNR en Elsevier. Samsom kreeg 30 procent van de stemmen van kijkers die reageerden via internet. VVD-leider Mark Rutte eindigde tweede met 28 procent, voor PVV-voorman Geert Wilders met 12 procent. Samsom werd bij eerdere tv-debatten ook aangewezen als de winnaar.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Wat een nonsense om via een internet stemming iemand aan te wijzen als winnaar van het debat….. zeker als er 2%punten verschil is! De invloed van een ‘winnende samsom’ is zo groot op het verloop van de verkiezingen dat het onverantwoord is dat te baseren op een onbetrouwbare internet peiling….. met zo’n marginaal verschil.

 2. Dead Silence

  Met z’n allen Rutte aanvallen, omdat men zelf geen inhoud heeft. Erg goedkoop. Samson is een Trojaans paard, een activist. Daar zou je je voor moeten schamen.

 3. kletsmajoor

  Omdat er bij een internetpoll niets bekend is over de groep die gereageerd heeft, is de uitslag niets waard. In theorie zou het kunnen dat alleen de campagneteams van de debaters gereageerd hebben.

  • Floris Maaskant

   Ik merk sowieso dat in mijn vriendenkring degene die links zijn veel gepassioneerder zijn met het uitdragen van hun mening in zijn algemeenheid en helemaal via internet e.d. Dus de fanbase van linkse partijen online lijkt mij sowieso groter.

   Moet zeggen dat ik als rechtse kiezer in de eerste debatten Samsom inderdaad het beste zijn puntne vond maken… maar in het debat gisteren viel hij een beetje weg, dus dat winaarschap kan niet komen omdat hij inderdaad beter was of zijn punten beter maakte.

   Wilders had in verhouding in ieder geval hoger moeten staan. Daaraan zie je dat deze internet peiling niet representatief is.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 4. Templein

  Samsom moet oppassen nu hij geen kleur bekent. Maar de SP speelt een vreemde rol, nu het CPB een SP-programma krijgt met pensioen op 67jaar en tegen de achterban over 65 wordt gesproken. Dat kan een instabiele achterban opleveren.
  De boekjes over Wilders doen de PVV geen goed. Rutte kan dus populair lijken, want er is verder niets op rechts. Roemer en Samsom samen vormen een zeer populair aantal zetels.

Reacties niet toegestaan