Telegraaf: politici houden hun prachtige pensioenen zonder korting

Volgens de Telegraaf is er vooralsnog een groep die niet hoeft te vrezen voor zijn pensioen: politici. Politici blijven buiten schot bij de forse pensioenkortingen die volgend jaar dreigen voor miljoenen Nederlanders, schrijft De krant Ministers, staatssecretarissen en Kamerleden, maar ook lokale bestuurders blijven vooralsnog gespaard. Er is over een verlaging van hun pensioen in economisch slechte tijden nooit iets besloten. Sommige provincies hebben in 2011 daarom miljoenen extra moeten storten in hun pensioenvoorziening. Dit blijkt uit onderzoek van De Telegraaf. Ambtenaren aangesloten bij pensioenfonds ABP worden de komende twee jaar mogelijk tot 14,5 procent gekort op hun aanvullende oude dag. Dit extra potje bouwen ze op naast de aow. Maar politici hebben een eigen regeling, waardoor hun pensioen zonder wetswijziging ongemoeid blijft.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Indenvreemde

    Nederlanders hadden eind 2011 gezamenlijk het ongelooflijke bedrag van 1,14 biljoen (1,140 miljard) euro gespaard voor hun pensioen.Bron RTLZ
    Korten???
    Ikke nie begrijp???????????????????

  2. faith schelling

    (((((En onz pensioenen )))))De regels die in de maak zijn bevatten een voorstel dat Brussel de pensioenen van alle Europeanen, dus ook van de Nederlanders gaat controleren. Brussel bedreigt onze pensioenen. Europa graait uit de spaarpot voor onze oude dag + – 850 miljard spaarpot . Wilt u dit spaargeld aan Brussel toevertrouwen ???????

Reacties niet toegestaan