‘Rutte durft niet met Freek de Jonge aan tafel’

Freek de Jonge is zaterdag niet welkom als gast bij het televisieprogramma 1 voor de verkiezingen. Dat heeft de 68-jarige cabaretier woensdag tegen het ANP gezegd. De Jonge is niet welkom omdat premier Mark Rutte, die die avond ook een van de tafelgasten bij het praatprogramma is, niet bij een komiek aan tafel zou willen zitten. De Jonge zou bij presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman vooruitkijken naar zijn verkiezingsconference van dinsdag. Als tegenvoorstel kreeg hij woensdag van de redactie om vrijdag in plaats van zaterdag aan te schuiven. Dan zijn Andries Knevel en Tijs van den Brink de gastheren. ,,Maar daar zie ik van af'', zegt De Jonge.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Ik kan me er wel iets bij voorstellen gezien hoe vervelend Freek zich soms gedraagt tegenover mensen (b.v. Peter R. de Vries) die met hem van mening verschillen.

 2. hans baker

  Wat een onzin deze ophef, Freek de Jonge is een SPer dat is zijn goed recht maar dat Rutte in deze fase van de strijd niet wil discussieren met iemand die niet op de inhoud gaat maar alles direct in het belachelijke wil trekken kan ik goed begrijpen.

 3. uknowme

  ik zeg groot gelijk, getuigd van goede smaak dat hij niet met die de jonge aan tafel wil

 4. Dead Silence

  Groot gelijk. Freek is een linkse zuurpruim die louter kan blaten en roeptoeteren en ongefundeerde uitspraken rondkakelt. Rutte is daar te goed voor.

 5. Bert Hilhorst

  Freek, de linkse Geert.

 6. Gerardus Molema

  Peter had Rutte aardig bij zijn kloten gister toen hij wilde weten waarom Rutte zich enerzijds zo laat voorstaan op het Kunduzakkoord terwijl hij er amper een bijdrage aan had geleverd behalve het zover laten komen dat er op korte termijn wat geregeld moest worden. Dat pretpakket dat in 3 dagen in mekaar geknutseld is krijgt u vanaf oktober op uw bord. Wel zijn handtekening zetten maar er ook weer op onderdelen uit wil stappen en dan zeggen dat het geen VVD standpunt is. “Ja, ik weet wel dat u een PVV hater bent…..” was eigenlijk het enigste wat ie erop te zeggen had. Yeah right. Had het graag Roemer willen zien doen om Rutte op deze manier aan te pakken maar die is er schijnbaar te zacht voor. Resultaat voor de SP: van 34 voor de campagne naar amper 20 zetels na 12/9. Al te goed is….. (Freek is trouwens is 4 maanden geleden hiervoor geboekt maar nu Samsom zo dichtbij komt heeft de liberale tefalpan geen zin een poffertjespan te worden, want dadelijk maakt ie in zijn conferance een grapje over die ziekenfondsbril, die Ivo-Niehe- scheiding of zijn vermeende herenliefde die dadelijk elke Nederlander in zijn portemonee gaat voelen, en dat zo net voor de verkiezingen….). En dat is dan premier van NL. Geen wonder dat de NL belangen in de EU er zo beroerd voor staan als je al voor een clown op de loop gaat.

 7. sveva

  Zo leren we Mark(eting) Rutte kennen. Zal hij zich altijd zo opstellen. Ik zie hem niet zo stoer doen bij presidenten/regimes die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Een beetje man, blijft zichzelf en pareert de kritiek van Freek door zich aan zijn eigen verhaal te houden. Prikt iemand hier doorheen, dan is zijn boodschap alleen voor de buhne en niets waard.

  Al met al een premier onwaardig.

Reacties niet toegestaan