Al paniek bij VVD? PvdA wéér dichterbij; Samson populairder dan Rutte

Is er al paniek bij de VVD? Op zijn minst gr0eiende zorg, zou je denken: De PvdA is namelijk weer een zetel dichterbij gekomen. Gisteren scoorde de PvdA 29 zetels; nu 30. De VVD blijft op 33. Als de PvdA in  dit tempo doorstijgt is de partij van Samsom komend weekeinde de grootste. Nog zorgelijker  voor de VVD: De snel groeiende populariteit van Diederik Samsom als vervanger van premier Rutte. Van de ondervraagden bij Maurice de Hond wil 46 procent Samsom als premier. Rutte scoort slechts 42 procent. Dat is een pijnlijke ontwikkeling voor een zittende premier. Verder in de dagelijkse peiling van De Hond: Weer een zetel minder voor het CDA van 13 naar 12 en D66 van 14 naar 13. Goed nieuws voor 50plus: Van 2 naar 3 zetels. De overige partijen blijven gelijk. En welke regeringscoalities zijn op grond van deze uitslag mogelijk?  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  De zwevende kiezer blijft voor mij een raadsel. Hoe kunnen in zo korte tijd zoveel kiezers van voorkeur wisselen alleen maar op de gevoelsfactor van een paar TV optredens. Inhoudelijk verschilt de PvdA van Samsom niet veel met de PvdA van Cohen. Er staan ook nog altijd dezelfde mensen op de kandidatenlijst.

  • Le_bon_sauvage

   weet niet of dat waar is, betwijfel ‘t, maar in ieder geval, Cohen haalde ook 30 zetels! Dus…

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. Dead Silence

  Waaruit blijkt dat? Uit een poll van een paar duizend mensen, die teveel tijd over hebben om hier aan mee te doen (lees: linkschmenschen). En het trieste is de zwevendie kiezer. Die stemmen maar wat raak en weten totaal niet waar het over gaat. Die mensen moeten sowieso thuis blijven op 12 september.

Reacties niet toegestaan