Asscher vreest coalitie tussen VVD en PVV

Mark Rutte zou wel weer eens met het CDA en de PVV in zee kunnen gaan na de verkiezingen. Dat vermoedt de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (PvdA). In een interview met Nu.nl zegt hij dat het hem "zorgen baart dat het Rutte minder moeite kost om links uit te sluiten dan om de PVV uit te sluiten". Asscher: "Hij zegt dat hij nog het liefste door wil met het CDA en daar hoor ik op de achtergrond dan bij: met gedoogsteun van de PVV". De ooit gedroomde opvolger van Job Cohen heeft niets met de "stoere uitspraken" van de premier. De uitspraak van Rutte over het stoppen van de steun aan Griekenland noemt Asscher "premieronwaardig". "Iedereen weet dat hij de hoorn niet de haak er op gooit als Merkel op 13 september belt". Volgens Asscher heeft PvdA-leider Diederik Samsom een veel realistischer verhaal dan Rutte. "Samsom is iemand die zichzelf blijft, rustig blijft en met een zekere volwassenheid het gesprek aangaat. Dat verklaart waarom hij het nu zo goed doet. Kiezers hebben behoefte aan politici die voor en na de verkiezingen hetzelfde zeggen en eerlijk zijn", meent Asscher.
 

Bron(nen):   Nu.nl      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Abjectief objectief

  Bangmakerij om niks, Paars is al maanden geleden beklonken, en toen de SP met haar opmars begon, heeft het collectief van politiek, media&peilbureaus het draaiboek uit de kast gehaald welke de opmars van de PvdA ten koste van de SP bewerkstelligde. Zelfs de Telegraaf werk mee aan de verkoop van het merk Samson, alles maar dan ook alles trekt men uit de kast om de SP buiten de regering te houden.

  In de afgelopen weken is er niks veranderd aan de partijprogramma’s, is er geen noemenswaardig incident geweest, enkel de door de media verklaarde debatwinnaarspositie van Samson schijnt de verklaring voor de verdubbeling van het aantal zetels te gaan.
  Bullshit!
  Samson wordt door media&peilers als winnaar neergezet, en Roemer wordt als gevaar en incompetent gesleten, zelfs de NOS werkt er aan mee, al die beeldvorming heeft het meningsloze stemvee meegelokt, als ware het de rattenvanger van Hamelen.

  Deze verkiezingen zijn gestolen door een weinig subtiel samenspel tussen de grote politieke partijen, de absoluut partijdige media, en de alles behalve objectieve peilbureaus.

  Peilingen in de laatste maand dienen verboden te worden!

 2. Gerardus Molema

  Als Rutte de socialisten daadwerkelijk buiten de deur wil houden heeft hij zelfs geen keus dan Geert weer op de thee te vragen. Die 18/19 zetels komt hij net te kort.

 3. Stiefeltje

  Mocht dit leugenachtige trio bestaande uit een beroepsleugenaar, een confessionele hypocriet en een regelrechte fascist weer een congsi gaan vormen, dan denk ik dat het wel eens behoorlijk onrustig op straat kan gaan worden. Een situatie waaraan ik met enthousiasme mijn bijdrage zal leveren.
  ‘Het is koud en guur, gooi nog een vvd’er op het vuur.

 4. Apex

  Ik van Wc eend vind WC eend “realistischer” en beter.
  En van andere merken WC eend krijgt u vette schurft en vlekken in de nek.

 5. joanne60

  Ook mijn vrees dat wij weer met een minderheidskabinet te maken gaan krijgen.
  ja, het valt enorm op dat wie dan ook alles uit de kast trekt om de SP buiten schot te houden.
  Wat wil je ook, als de SP gaat regeren dan wordt de Bilderberg Groep agenda niet meer opgevolgd.
  Rechts kan voor mij de pot op! Ik stem SP!

Reacties niet toegestaan