Burgemeester Schiedam dineerde voor 2.238 euro

Een Schiedammer heeft alle bonnetjes en declaraties van de vorig jaar afgetreden burgemeester Wilma Verver (VVD) op Schiedamstad.nl gezet. Het gaat om zo'n 180.000 euro aan 'onduidelijke kosten' die tussen 2008 en 2011 zijn gedeclareerd. De Schiedammer kreeg ze met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) in handen. De declaraties  tonen aan dat de burgemeester niet alleen graag uit eten ging in dure restaurants, ze liet ook de taxi wachten voor de deur. Ook de andere collegeleden deden daaraan mee, schrijft De Telegraaf. Mevrouw Verver hield er volgens de krant "een koninklijke levensstijl op na". Zo bestelde zij e voor honderden euro's aan champagne, chocolade en whisky. Ook liet zij een portrettekening van haarzelf  maken op kosten van de Schiedammers.

Bron(nen):   De Telegraaf      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. hans groet

  Estelle Gullit-Cruijff hoort bij het slag berekende vrouwen die uitsluitend verliefd worden op een man met een dikke portemonnee. Aan de andere kant zie je mannen die ongeschoold en ongeletterd zijn maar daar hun talent

  Aan de andere kant zie je vaak om je heen, dat ongeschoolde kwajongens mede door hun talent als voetballer en door de gunstige omstandigheden het financieel toch hebben gemaakt in het leven, waarvoor mijn waardering,

  Ondanks hun macho gedrag zijn deze kerels toch niet opgewassen tegen de avances van deze gold-diggende vrouwen. Met als gevolg dat vrouwen van hun zwanger worden en/of dat ze trouwen op basis van gemeenschap van goederen.

  Kijk maar om je heen, dan zie je dat er zijn bosjes vrouwen zijn die na een of twee huwelijken voor de rest van hun leven financieel gesetteld zijn. Los van de schuldvraag weten deze vrouwen de voogdij over de kinderen naar zich toe te trekken. Een rijkelijke alimentatie af te dwingen en ze blijven veelal in de villa wonen en de vent kan ergens in een goedkoop flatje gaan wonen.

 2. Indenvreemde

  Tja lelijk van buiten en lelijk van binnen

 3. Bataaf

  Verver: eigen gewin eerst.

 4. Gerardus Molema

  LEVE DE ………….. VVD. Dáár gaan de centen dus aan op, beste Schiedamse belastingbetaler. We feliciteren u er maar mee met zulke bestuurders. Wat zullen ze een lol hebben bij de plaatselijke voedselbank. Laten we maar hopen dat Rutte met zijn graaiende achterban nog 1 keer aan de macht komt om de rest leeg te plunderen. Dan hebben we over een paar jaar bij de volgende verkiezingen echt wat kiezen want het gaat NL met types als Verver nog veels te goed blijkbaar.

  • uknowme

   helaas is dit van alle partijen Daar zouden we ook eens eerlijk over moeten zijn. kijk maar naar de corporatie directeuren (nagenoeg allemaal PvdA lid)

   (in antwoord op Gerardus Molema)
 5. Stiefeltje

  En de Telegraaf heeft in al haar fatsoen en integriteit de partij van deze VVD corifee niet vermeld, zoals de krant dat natúúrlijk ook niet zou doen ware deze spons uit ‘linkse’ kringen afkomstig.
  Wat waren ook al weer die leuzes van de VVD? ‘Minder begrip voor daders en meer aandacht voor slachtoffers oid? Of ‘Handen uit de mouwen ipv handen ophouden’?’
  Achter het behang plakken die partijhoer.

 6. Jannie Ooms

  De ‘beantwoorden’optie deed het niet, dus daarom op deze manier. De reactie van Hans Groet slaat helemaal nergens op. Heeft hij zich niet in het topig vergist?

 7. Herman

  In de tijd dat Wilma V. burgemeester was van Voorschoten stond er elke week een foto van haar op de voorpagina van de plaatselijke pers. Elke week. Of ze nu een bejaard echtpaar kwam feliciteren of de hond uitliet, het moest in de krant.

  Toen er na haar vertrek een straat naar haar werd vernoemd in een nieuwe buurt, moest na een paar weken de hele boel veranderd, omdat ze toch liever had dat de straat Verver-Aartsenlaan heette, ipv gewoon Ververlaan.

 8. Indenvreemde

  Tja de verhuftering van de zgn Elite ten voeten uit.
  Wat heb ik een vertrouwen in 12 sept 2012 !!!!!!!

 9. Le_bon_sauvage

  zo dadelijk ‘ns kijken wat zo op fijne sites als Dagelijkse Standaard etc. allemaal schrijven over deze zakkenvullende linksmensch 🙂

 10. hgmerckenbach

  De heer Groet heeft zich niet in het topic vergist. Hij reageerde vier weken geleden (vier weken alweer – waar blijft de tijd!) op een heel ander topic. Door een softwareprobleem zijn alle bijdragen en dus kennelijk ook reacties in het ongerede geraakt. Vandaar dat het, inderdaad heel vreemd, hieronder staat.

Reacties niet toegestaan